"Ågondock, efterfestbärs och Nicholson-pip-piller"

 Alltså, det är så här,

att jag har ett litet hjälpmedel på min dator i form av ett tangentbord på skärmen som jag kan peka på för att få den bokstav jag vill.

Eller det ord jag vill.

Hur mycket eller lite jag än använder denna finess,

beroende på hur trött i armen jag känner mig för tillfället,

så lagrar det fiffiga programmet vartenda ord jag skriver och sedan gissar det och föreslår medan man skriver, vilket förstås snabbar upp skrivprocessen betydligt.

Sen ibland måste man göra något roligt.

Nämligen trimma ordförrådet.

Då dyker alla ord man skrivit, sedan man trimmade senast, upp i en lång lista och man får välja om man ska deleta eller spara dem.

Man läser och minns,

påminns om,

sökningar man sökt, strofer man skaldat, lösenord man knåpat ihop...


... så helt plötsligt dyker de upp, här och där i den alfabetiska ordningen:


"efterfestbärs"?

Det är inte ett helt obegripligt ord i och för sig,

men har jag verkligen haft användning för det på sistone?


Och "Nicholson-pip-piller"!

Jag tror inte att jag sparade det...

Synd kanske?


"Ågondock" däremot,

borde det inte stå för när man till sist tar sig samman och gör det man egentligen inte alls vill, men bör?


"Klockan var fem i sju, hon skulle säkert komma för sent. Det regnade ute, barnen var redan osams och skulle vara själva hemma. Ågondock tog hon cykeln och åkte iväg på veckans tredje föräldramöte."


Typ?

#1 - - Irving:

Du är briljant- vad mer behövs sägas?

#2 - - Mari:

Underbart!
Men vilken underlig kontrast det blir till alla dina givande inlägg, med de knäppa, gräsliga Google-annonserna. "Boka plastikoperation i Thailand" - hur är världen egentligen?

#3 - - H:

Någonstans läste jag en lista på ord som håller på att halka ur SAOL. Ord som används för sällan. Den listan borde publiceras oftare så att man får en chans att rädda kvar sådana rödliste-ord man gillar. Syperb (med den stavningen) var med på listan jag såg. Det är faktiskt mycket användbart. Exempelvis är ju många färdigrätter syperba. Inte minst såna man får på flygresor.

Jag åt en syperb lunch på vanliga lunchrestaurangen idag - rimmad oxbringa med pepparrotssås och potatis och många goda grönsaker. Apelsinklyftor, russin och nötter till efterrätt. Jag lagade själv högrev med pepparrotssås för första gången i mitt liv igår kväll, lustigt nog. (Men jag försöker att dra ner på mängden kött för att vara klimatsnål..)

Jag känner starkt för en efterfestbärs. Direkt liksom. Utan att behöva gå på själva festen först.

#4 - - Ylva L:

Men ågondock - inte borde hon ha åkt iväg på föräldramötet? Hon borde väl ha tänkt att läraren och de andra föräldrarna klarade sig bra själva, men kanske inte de osamsa barnen? Eller var hon läraren?

Jag sitter med feber och ont lite överallt och har precis bestämt att min jobbkollegor klarar sig mycket bra utan mig i Tällberg (snö, syperb mat..) men att jag inte klarar mig utan min egen säng. Att jag ågondock borde vara hemma.

#5 - - Irving:

6:e december idag. Dagen före min dotters födelsedag. Och dagen man aldrig vet nåt om i förväg. Men hoppas kan man. Och önska...

#6 - - Jenny T:

Alltså jag har lite svårt att föreställa mig dig säga "efterfestbärs" ärligt talat. Jag kan liksom inte ens tänka mig dig på förfest bärsen.