Många små underverk

Jag säger bara, kolla in kommentarerna till inlägget "Glenn Miller och jag".

Jag blev så glad!


Det blommar av bara attan i vår rabatt.

Tulpaner, Scilla, Påskliljor, Pingstliljor, Violer, Primula, Pärlhyacinter.

Varje dag är jag ute och beskådar dem. 

Ute är det inte så mycket jag kan göra.

Men beskåda kan jag.

Då får man göra det länge.


Lyssna på radio är jag också bra på och det kan man dessutom göra samtidigt som man beskådar.

Men man ska sitta skönt.

Det kan jag göra nu eftersom jag just varit hos min hjälpmedelstekniker som har ställt in nackstödet på min permobil.

Oj, vad jag ska luta mig i eftermiddag!


Hon fixade däcktrycket också.


Tänk att jag råkar bo granne med "Centrum för hjälpmedel".


Nästa lilla underverk:

Det har beställts en matningsmaskin till mig!

Det fanns en sån också, det var väl det jag anade, allt som man tänker ut har någon annan också tänkt på.

Jag lovar att rapportera vidare om hur den funkar.


Sist men inte minst har jag själv kommit på lösningen på sno-in-sig-i-täcket-problematiken.

Med säkerhetsnålar fäster man överkanten av täcket i madrassens sidor. Sen kan man vända sig bäst man vill därunder utan att snärjas.


Strax ska jag äta Kryddig ugnskyckling.

Mums...

#1 - - Irving:

Men hur kunde din blogg hitta fram till Randys familj?! Ibland är livet förunderligt!


Vi har också ett helt fantastiskt väder här, man vill inte stå inne och jobba. Mina rabatter, eller våra ska jag väl säga, är inte så roliga. Jag har upptäckt att jag inte är en odlarmänniska. Det som redan växer där går jag gärna ut och rensar och klipper, men det har blivit dåligt med nyplanteringar. Och särskilt på framsidan skulle det behövas något nytt om jag ska vara ärlig. Jag är duktig på att mejja ner och ta bort, men sen blir det tomt. Och sambon startar hela tiden en massa nya projekt som sen på något sätt bara stagnerar. Det senaste nu är att han skruvat ner ventilen i badrummet. Där ska det sättas upp en fläkt som ska dra ut fukten när alla duschar. Nu har vi ett gapande läskigt hål in i väggen. Jag har gett honom till slutet av nästa vecka på sig att få upp den nya fläkten, sen får han sätta upp ventilen igen. Jag gillar inte det där svarta gapande hålet. Vi får se hur det går med det. Han håller också på att sy nya påslakan. Tyget köptes, tvättades och klipptes till någon gång före jul. Nu när jag städade tog jag bort det från ovanpå kistan i vardagsrummet och stuvade in alltihop i en påse i skåpet. Och pusslet som han började på sommaren 2003 lade jag faktiskt in på översta hyllan i garderoben sist jag städade. Det är klart men ligger och väntar på en ram. Och så har vi den där andra tavlan som ska ha ny ram innan den sätts upp, men den har han nog stuvat upp i sin bokhylla för att jag inte ska reta mig.

Klart mycket skönare att sitta ute i solen!
Kram

#2 - - Gudrun G:

Från en pedagog till en annan.......kreativiteten närs bäst av ett uttalat behov, ett problem som måste lösas, ett hinder som måste passeras och då skapas dessa nödvändiga ting, såsom ihophäftandet av sängkläder och madrass! Vad klurigt och vilket bra tips! /Kram

#3 - - Ingvar:

Matningsmaskinen uppfann ju redan Chaplin i Moderna tider. Men man får hoppas att din blir aningen mer tillförlitlig.

#4 - - Jenny:

Jag går förbi din uteplats några ggr om dagen och varje gång njuter jag. Lite ångest över att snart själv behöva fixa. Som Irving säger, en jävel på att röja och rycka upp. Förra våren var jag o hjälpte svärmor i huset...hon sa att jag skulle behöva en paus. Gick fram som en maskin. Men rackarns vad ogräsfritt det var=)
Fiffigt med täcket. Man borde kunna göra med kardborre oxå, som man syr fast så slipper du få hål i lakanet.
Nyfiken på matningsmaskinen med, berätta sen.
Kram

#5 - - Ylva L:

Roligt att tankarna om Randy nådde fram och tillbaka. Är dock lika förundrad över att du kommer ihåg en vikaries för- och efternamn.

Läste lite Ulla-Carin, hon får ju sova på några slags bollar. Får inte du det? Så kanske du inte behövt sno runt så mycket. Och matningsmaskin. Ser framför mig hur mat- och sovklockan ringer och hur Skalman riggat upp en av sina finurliga appater hemma hos dig. Ifall det är så har matningshanden förmodligen vita handskar på sig - brukar de inte ha det?