Mina Vänner

Städade sekretären.

Hittade Mina Vänner-boken.

Behöver inte förklara vad det är, va?


Nu för tiden skickar man runt frågeformulär till varandra på nätet.

Roligt kanske.

Men man hittar dem inte när man städar sekretären om trettio år.


En del av er finns med i boken förstås.

Jag kan läsa om att din högsta önskning var köttbullar, att du tänkte bli journalist och att du  inte beundrade någon alls...

Det är roligt.


Men det roligaste av allt är "skådespelare jag beundrar".


Nästan alla mina kompisar, syskon och kusiner i mellan- och högstadieålder klämmer till med namn som Nils Poppe (mycket vanligt), Thor Modén och Sune Mangs.


Va?!?


Men hur ofta gick vi på bio?

Och vilka filmer gick på TV?


Jag önskar jag kunde lägga ut hela boken här på bloggen, men om det nu inte blir av så får du komma hit och läsa, du som misstänker att du finns med.


Om du har tråkigt nån dag- städa sekretärlådan...

#1 - - Ann-marie Alexandersson:

jag söker dig på hotmailadressen,Tina. har du slutat med den? behöver byta ord med dig.

#2 - - Elin:

Jag tror att jag är ganska glad att du inte kan publicera hela boken på bloggen. Har för mig att jag skrivit en del som går att håna mig för i evighet. Jag minns att jag hade väldiga problem med "pop-grupp du beundrar", för jag kunde inte en enda...
Kramkram Elin

#3 - - Ylva L:

Jag hade ingen Mina Vänner-bok. Min bästis och jag satt och skrev en lång lista om hur livet skulle bli när vi var vuxna. Den har jag letat mycket efter utan att hitta. Tror att jag skrev att jag skulle vara gift med en brunlockig man i blåvitrandig murarskjorta. Ha ha. Fast det är ju en man jag inte är gift med. Ett rätt.

Hade aldrig gissat att Poppe var så populär.
Och väldigt gulligt med småsystrar som inte hänger med storasysters begrepp.

Mellanstadiet var Sweet och Slade hos oss - fast ärligt talat tyckte jag inte de var så bra då som jag tycker nu.....

Bra i gymnasiet och bra nu är dock Nationalteatern. De spelar imorgon 1 maj på puben Heartbreak i Gävle. Mannen (utan brunlockigt hår och murarskjorta) och jag ska göra vår femte utekväll tillsammans på tolv år. Kan bli riktigt kul!

#4 - - Secret-Arne:

Jag minns att jag älskade Nils Poppefilmer när jag var liten. Det var alltid en höjdpunkt när de körde Poppe på TV. Nu har man svårt att förstå varför, särskilt som han slutade sina dagar med de gubbsjuka farserna på Fredriksdalsteatern - buskis när det var som sämst, men jag minns än känslan av att få bänka sig framför en Poppefilm.