Det tycker jag

Sås

ska det vara på maten.

Det ska vara mycket sås.

Mycket.

God sås.

Mycket god sås.

Det finns så många goda såser.

Salta, syrliga, trinda,

mjuka, kalla, varma såser.

Ljusa och mörka såser.

Mörk är kvällen.

Mörk blir dagen

utan sås.

Var sak på sin plats.

Såsen på maten.


Och dill i frysen.


Ska det vara.


Men det ska inte vara

hårstrån på näsan,

bh-band bakom skulderbladet,

regn i luften,

slem i halsen,

kiss på ringen,

terror i Indien,

rattfylla


och FLERA ADVENTSSTJÄRNOR I VARJE HUSHÅLL!!!


Man köper en,

jag säger EN,

adventsstjärna när man sätter bo

och sen har man den

i ETT fönster

tills man dör!!!


En ordentlig sås imorgon

så blir nog allt bra igen

#1 - - ulrika:

hur är det med ljussslingor i olika färger och format? Det samlar min man på ...stjärnor har vi ...en i papp, en i metall? och lite annat fönsterjox som lyser...kanske jag måste sälja a vnågra slingor eller annat pynt på loppisen på lördag- i hörnlokalen där mittemot gamla visthusboden....ta emd dig familjen och kom! Ingen aning om kvalitet eller kvantitet på arrangemanget, men jag har lovat att rensa förrådet och sälja av lite....

#2 - - Carin:

Håller med om att hårstrån inte ska vara på näsan (helst inte i näsan heller - åtminstone inte synligt), Ingen terror i Indien osv men varför får jag inte ha två adventsstjärnor? Jag äter ekologiskt, bakar mitt egna bröd, duschar snabbt, släcker efter mig när jag lämnar rummet (med undantag av adventsstjärnorna), låter bilen stå och cyklar till och från jobbet. Tycker jag är en ganska ansvarsfull medmänniska. Men jag har 2 adventsstjärnor, dessutom i samma fönster! Och dom lyser hela dagen. Men det är samma stjärnor som vi hade när jag växte upp. Är det ok då att ha två?

Och varför ska det inte finnas fler än en adventsstjärna i varje hushåll? (Nu kom jag på att jag har en till....som är nyinköpt, den hänger en trappa upp...Hjälp...). Kram till dig och din underbara blogg som jag läser varje dag.

#3 - - Carin:

Jag håller helt med om att hårstrån inte ska vara på näsan (inte i näsan heller - åtminstone inte synligt), Vill inte heller ha terror i Indien eller rattfylla mm. Men varför får jag inte ha 2 adventsstjärnor? Jag bakar mitt eget ekologiska surdegsbröd, sorterar soporna, cyklar till och från jobbet, tar inga långa bad, bara snabba duschar. Tycker att jag är en ansvarsfull medmänniska. MEN - jag har 2 adventsstjärnor. Dessutom i samma fönster!! Men det är samma stjärnor som jag växte upp med i mitt barndomshem. Är det ok då? Kram och tack för din underbara blogg som jag läser dagligen!



Ups nu kom jag på att jag har en nyinköpt adventsstjärna i ett fönster mot baksidan också...

#4 - - MB:

1000 stjärnor ska glimma...

#5 - - Elin:

Shit! Jag som just har ordnat hit TVÅ röda stjärnor så att det skulle vara fint tills DU kommer! Snacka om onödigt pysslande alltså.

#6 - - Anne-Marie:

En stjärna har vi, i fönstret mot gatan. Och dill i frysen. Som du ska få.

#7 - - Jenny:

Jag har en stjärna, i ett fönster, men jag har adventsstakar i de andra....barnen vill ju ha varsin i sitt rum plus en kyrka och en krubba....:)



Jag vill också ha sås på maten. Min sambo är super på att laga goda såser. För det ska ju vara hemlagade såser, eller hur?!

#8 - - cruella:

SÅS (eller TÅT) var min lillunges första ord. Innan hon sa mamma eller pappa hojtade hon på mer sås till sin mat.



Sin mors dotter. Sås blir mitt fall.

#9 - - O:

Jag tycker att det skall vara ljusstakar, adventsstjärnor och allt möjligt annat i fönstren nu i december. Tidigt på morgonen och när det börjar mörkna på eftermiddagen. Det gör mig glad. Visst, man skall tänka på miljön också. Så jag har lågenergilampor. Försöker spara på energi så gott det går. Tänka praktiskt.

Allt det andra håller jag med dig om. Där är vi helt överens.

Speciellt dina tankar om sås till maten. Klart att den helst skall vara hemlagad, men hellre en köpt sås än att bli helt utan. Hoppas du får något riktigt gott i morgon, med en härlig sås! Njut!

#10 - - AnnaMaria:

Sås är gott, jag vill också ha mycket sås på maten, denf år gärna nästan drunkna i sås, om den är god. Stjärnor i fönstren är så fint, och jag är glad att den lite äldre stilen på stjärnor är tillbaka. Jag minns stjärnan i mitt rum som liten, en orangeröd med utskurna stjärnor. Den fick lysa hela natten då, och jag somnade med det orangeröda skenet på näthinnan. Förra året slängdes en massa saker som jag tyckte hade förtjänat att få avtackas och lämna jullådan. Nu ångrar jag mig. Förra året var jag på "skaffa-nytt-kitschit-modernt", i år känner mig jag mig väldigt traditionell. Återigen får jag vatten på kvarnen, man SKA inte slänga saker, det KAN komma till användning! Kram