Operation PEG

Nu på onsdag läggs jag in och på torsdag morgon opereras jag.
Inför detta var jag på lungkliniken i fredags:

Lungvolym 2.33 liter och trycket i andningen hade knappt försämrats alls sen sist. Det tas också ett blodgasprov som visar hur man har det med syre- och koldioxidhalterna i blodet, och även detta visade på normala värden.


Det gläder mig.
Det är ju andan man lever på.


Före inläggning hinns det med ett möte med en arbetsledare för kommunens personliga assistans. Det betyder konkret planering av hur 45 assistanstimmar per vecka ska läggas upp.


Tisdag nästa vecka hämtar jag min permobil.


Sen är det väl bara att köra.

#1 - - S:

Lycka till med operationen och kör så det ryker!!

#2 - - O:

Lycka till med PEG och permobil. Hoppas du hittar en bra personlig assistent och att det går att pussla ihop ett bra schema.

#3 - - Jenny:

Lycka till! Jag tänker på dig i massor.
Många kramar

#4 - - Ylva L:

Lycka till från mig med!!!

Och ja till förra bloggen. Din inställning påverkar. Jag tycker att det är ett mycket praktiskt sätt att möta livet, att lägga energi på rätt saker. Skulle tro att det blevo lite mindre krigande om alla accepterade världens tillstånd lite oftare, gillade läget. Därmed inte sagt att man inte ska kämpa när det lönar sig att kämpa.

Och för att kommentera förrförra bloggen: otroligt charmigt att bli rörd av vardagssituationer. Jag känner dessutom igen mig. Tycker det har kommit med åren. Typ kan inte förklara för den yngsta vad som menas med vänlig grönska på skolavslutningen, för rösten bryts totalt, det är så vackert, så skört. Vilket jag aldrig haft men av som yngre. Kanske kom darret när jag blev förälder? Var du rörd av det vackra i livet redan som ung?

#5 - - H:

Bra andningsnyheter. Lycka till med operationen!

Mer lättrörd med åren ja. Rörd är nästan en underdrift ibland. Tårarna kommer varje gång jag ser Ronja R. göra det där hoppet, och det ser jag ju minst en gång om året..

#6 - - Irving:

Vad bra att du fått en tid för operationen, och jag säger som alla andra här; lycka till! Jag hoppas den där PEG:en blir bra. Mormor hade något liknande, vet inte om du minns. Hon fick en port inopererad så de slapp sticka henne varje gång hon fick cellgifter. Mycket praktiskt tyckte hon. Och vad skönt med din andning, att den är med dig som den ska.
Kram

#7 - - Jenny Tistell:

Tänker på dig och din familj

#8 - - Mari:

Det känns befriande att läsa i din blogg. Egentligen lite konstigt, eftersom omständigheterna skulle kunna göra det annorlunda. Men jag blir verkligen GLAD av att få ta del av dina funderingar, just för att jag vet att du inte låtsas, utan faktiskt upplever det så här just nu. Om det kommer en dag när du överfalls av andra känslor, så skriver du förhoppningsvis om det då, och vi är med dig i de känslorna. Jag såg "Fjärilen i glaskupan" häromkvällen och tänkte en hel del på dig. Ska tänka extra mycket på dig på torsdag morgon.

#9 - - ann:

Bloggen var en genial idé Tina. Det känns skönt att veta att andningsvärdena bra och att det på torsdag morgon(och inte fredag, som du trodde först) som jag och många fler kommer att tänka lite extra på dig.

#10 - - Maria:

Hej Tina!
Kan du inte ta och trycka in lite fett i den där peggen! Maria

#11 - - Irving:

Det är mitt i natten, snart dax att vakna och göra sig iordning för en ny dag. Tänker på dig. Jag hoppas du sover gott där på sjukhuset. Jag har inte legat inne så många gånger, men de få gånger jag opererat mig har jag ändå tyckt att det är rätt behagligt att bli sådär omhändertagen. Man behöver bara finnas och sedan ordnar andra för en. Jag hoppas de har snäll personal som tar väl hand om dig. Lycka till imorgon bitti. Kram.

#12 - - H:

Hur mår du? Har det gått bra? Skriv snart..

#13 - - Anonym:

Ja, nu undrar vi allihopa, hur har det gått? Hur har du det? Vi tänker på dig! /J

#14 - - Diana:

Hej! jag är åsa Nybergs dotter, hon berättde om din blogg, så jag var tvungen att kolla! tycker verkligen synd om dig! Ha det så bra och lycka till!

#15 - - O:

Visst är det så, att vi är många som håller tummarna för dig och funderar på hur det gått. Men det tar väl lite tid att lära sig att använda den där PEG-en. Hoppas allt gått bra. Många kramar!