Senaste nytt i asssistans-pärmen


"Riktlinjer för eltandborstning av mig

(tills någon konstruerar en tandborsthållare)


Borsta annans tänder med eltandborste är svårt.


Man behöver inte gnugga med en eltandborste. Låt den bara ligga an mot tänderna och flytta den i sakta mak.


Följ ett system när du borstar. Börja t ex längst in på utsidan och borsta hela vägen runt på utsidan, fortsätt med insidan och ta tuggytorna sist. Dels blir det förutsägbart för mig och så missar man ingenstans.


Att borsta långt in, långt bak, är inga problem på utsidan så passa på att nå nästan bakom bakersta tanden från det hållet.

Att borsta långt bak på tuggytorna och insidan ger däremot lätt kväljningar, så var försiktig där.


Det är väl just i skarven mellan tand och tandkött som borstningen behövs bäst så sikta där.


Mina framtänder i underkäken sitter väldigt trångt och snett så där finns många skrymslen, särskilt på insidan. Borsta noga där.


Jag har en märklig reflex att bita ihop när man borstar på insidan av framtänderna i överkäken, men ge inte upp, det går att bemästra den om man är beredd."


Men varför ska jag lägga ut det här på bloggen, då?


Jomen på nåt sätt tycker jag det är en tydlig bild av hur det blir när man måste överlåta åt andra att sköta det man alltid har skött själv.


Jag tycker att jag är ganska tålmodig och inte särskilt nogräknad när det gäller hur saker ting ska göras, men ibland kan det vara någon liten detalj som jag verkligen vill ha på ett speciellt sätt, och om man då ska ha en rimlig chans att få det så, så är en noggrann beskrivning i asssistans-pärmen ett bra första steg.


Men vem vet, nästa gång kanske det är du som står där med borsten i högsta hugg för att ta itu med mitt garnityr?

Då är det ju tur att du har läst på.

#1 - - V:

Tack tack:) Ska tänka på det!

#2 - - O:

Vilken fantastisk instruktion. Dina assistenter, både de vanliga och nya har ju tur som får vara med dig. Stor kram! Hoppas du kan njuta även av vår regniga och blåsiga sommar.