Vad kan hända?

Den morgonen då jag är frisk igen

skiner solen in genom fönstret.


Jag rullar över på sidan,

reser mig på armbågen,

smeker hans kind och kryper ner under hans täcke.


När det så småningom är dags att stiga upp

svänger jag benen över sängkanten.


Överkroppen bara följer med!

Hur går det till?

Jag minns inte.


Men då minns jag.


På egna ben går jag ut i köket.

Det känns lite som att flyga.

Jag rufsar runt i köksskåp och kylskåp.

Känner lyfter flyttar smakar.


Jag är inte törstig ännu.

Men när jag blir det,

då jävlar,

då häller jag upp världens största glas med kallt vatten och bara bälgar i mig.


Då kan jag väl inte rapa igen förstås?


Jag går in i duschen.

Alldeles själv,

med flinka fingrar,

sätter jag på vattnet, ställer in temperaturen, tar lite schampo,

som jag gnuggar in

lagom hårt och länge.

Jag känner på hela min friska kropp

med bara tvållöddret emellan.


Till frukost äter jag

stora

knäckebrödsmackor

med smör och hushållsost och gurka eller tomat.

Och så dricker jag starkt te med mjölk,

som jag doppar mackorna i ibland.


Barnen kommer upp.


Solen skiner fortfarande in genom fönstret.


- Är du frisk nu, mamma?

- Ja, nu är jag frisk!

Så fort vi passerar varandra

rör jag lite vid dem.


Jag cyklar till jobbet.

Klart att jag cyklar,

till jobbet.

Kliver in och ler,

och säger att nu är jag här igen!


Min nya kollega,

som jobbar istället för mig,

han kan sitta lugnt.

Jag kommer inte att vara här varje dag

hela dagarna

så här i början

har jag en del annat jag ska göra...


Att jag skulle bli frisk?!


Ingen säger att det är möjligt.


Jag kanske inte tror att det är möjligt.


Men jag vet

att det inte är

omöjligt.

#1 - - Kotte:

Hejar på dig!

Håller tummarna för att din dag kan se ut just så i framtiden.

#2 - - jenny:

klart du cyklar till jobbet. Och spelar saxofon i matsalen på kvällen...

#3 - - Wettexvärlden:

Vi bestämmer det. Så ska det bli.

Tack för alla dina kloka ord!

#4 - - Elin:

Konstigt. Jag drömde igår natt att du långsamt började bli frisk. Drömmer det ibland. Just den här drömmen var en glad dröm först. Det var så roligt att kunna berätta för alla vad du kunde börja göra, istället för att förklara det du inte kunde göra. Men sen... Du blev alldeles odräglig, och hade inte alls tid för mig eller någon annan i familjen. Du hade så mycket att göra.

Fast det kommer det att vara värt. Förstås.

Kram Elin

#5 - - Maza:

Hej. Halkade in här via någons blogg och fastnade. Dina vackra ord och din situation berörde mig djupt. Länkade till ett av dina inlägg hos mig, hoppas det är ok. Önskar en del av mitt friska liv åt dig!

Varm kram

#6 - - ulrika:

Jag såg en kvinna på cykel förut, vid Navet, och jag trodde en kort stund att det var du- röd jacka och cykelhjälm!:)och så skriver du just om att cykla bla. Jag blir tårögd över det fina du skriver Tina - igen och igen och igen.Firar Hedddag här och våra bubblande skrattiga döttrar bara är så BÄST:) -...de har väl bästiga morsor att brås på!

keep on writing:)

#7 - - AnnaMaria:

Längtar till den dag då jag ser dig och mannen förbereda er för att cykla iväg. Och som Jenny säger, höra dig spela saxofon i matsalen. Du skriver så fint, så målande och så man blir full av gråt och skratt på samma gång. Tack!

#8 - - Gudrun G:

I en bok med mjuka, lite glansiga pärmar vill jag läsa den här dikten. Den andas Astrid Lindgren, ger tröst och ett varmt lugn. Ge ut den Tina, den behövs!

#9 - - Franck:

Tack, igen, Tina! Det är så skört OCH så starkt det jag läser och upplever i dina ord i dag och ditt livs uttryck som det tar sig där du är nu är unikt och i form så starkt som våra stora (G sa Astrid L härovan och jag kände fläktar från Ivar Lo och andra, fast det var du!). Och det är så djupt orättvist. Att vi skulle kunna just nu och du först när du blir bättre! Men eftersom vi kan det just nu, så smeker vi inte, vi förundras sällan, vi är inte så närvarande i glaset vatten, vi slarvar i duschen, äter förhårdnat mjukbröd, tar bilen till jobbet och glömmer säga hej till kollegan. Och ändå är det nog för oss alla, eller hur? Nja, ändå inte numer kanske. Och du lär mig detta, återkommande, att stanna upp.



Också jag ser dig framför mig, numera också i din permobil, och jag väntar att du ska dyka upp runt hörnet när jag är med barnen på biblioteket, som jag alltid associerar med dig. Och jag fortsätter vänta dig där!



Kram / Franck



#10 - - Sofia:

Följde en länk från en annan blogg och hittade hit. Nu sitter jag här...berörd, rörd, inspirerad av din styrka. Du skriver så fint. Tänk att man tar allt sånt där du skriver om förgivet...tills den dagen man blir sjuk. Tack för att du fick mig att vakna till ur min "vardags-koma"! Varm kram till dig!

#11 - - Ylva L:

Otroligt märkligt sammanträffande även för mig, att du för första gången bloggar om hur det blir när du blir frisk (väl?) - tre dagar efter att också jag drömt om att du blev frisk. I min dröm hann du aldrig bli odräglig.....



Det var en helt fantastisk känsla att se dig gå igen. Det var lite vingligt, men du gick själv! Och så kunde du prata så tydligt att jag förstod vad du sa. Jag grät av lättnad att du hade lyckats vända sjukdomen, jag var faktiskt bara lycklig och lättad - inte förvånad.



Om någon - så du!!!



(när jag läste texten tänkte jag "Anna-Clara och Thomas Tidholm" och det vet du ju att det är en komplimang)

#12 - - O:

Vilka underbara tankar! Då har du fullföljt din uppgift - att skaka om oss andra. Lärt oss ta vara på tiden och gett oss många glada skratt och sorgsna tårar. Om du inte blivit sjuk hade jag inte fått ta del av alla dina finurliga funderingar. Jag är otroligt tacksam att jag hittat din blogg och har fått ta del av alla kloka tankar. Önskar att det finns en möjlighet att allt vänder och du inte blir sämre. Att forskningen tar ett stort kliv framåt. Cykla och spela saxofon - det blir många som applåderar. Jag håller tummarna. Stor kram.

#13 - - Christer:

hmm... om jag inte minns fel spelade en viss Tina saxofon i trapphuset här på 18.... och det är ett ljud jag gärna skulle höra igen! Omtumlande och tankeväckande Tina!

#14 - - Lena:

...och jag bara gråter...

Kram Lena