Händer i höst

Hela mitt liv har jag klippt mina naglar praktiskt och skönt korta

och trivts bra med det.


Nu ligger händerna overksamma och skonade från slitage på en kudde i mitt knä.

Naglarna växer och med dem tanken att det här måste vara ett väldigt bra tillfälle att pråla.

Slipning, putsning, filning och så kanske en trollslända på varje nagel,

med något slags härdlack ovanpå,  

skulle jag kunna tänka mig.


Hur många nagelskulptriser eller -törer har jag i läsekretsen?

Hör av er till en tacksam kund!


I vinter, ja kanske redan i oktober,

kommer mina händer att behöva en muff.

Jag har aldrig träffat en riktig människa som verkligen använder muff,

men för mig kommer det att bli perfekt.

Öppningsbar,

fodrad.  

Gärna en i äkta päls,

allra helst persian.

Det är så läskigt syndigt provocerande med de där ofödda lammen,

så den måste ju göras av någon gammal loppis-persian,

så inte synden hamnar på mitt konto.

Eller vanligt får kanske?


Någon skinnslöjdare som läser detta?

Hör av er till en tacksam kund!

#1 - - Ann:

Nagelskulptris är jag inte men en muff tror jag faktiskt att jag har i utklädningslådan uppe på vinden. Min farmors gamla persianmuff. Du får den den gärna (om du vill ha den). Jag är ganska obenägen att slänga saker -man vet ju aldrig när de kan komma till användning, som en gammal muff till exempel.Jag har sparat en kasse med för varmt tvättade tröjor också. Till helgen tänkte jag sy vantar av tröjorna inspirerad av dina ursnygga blå vantar.

#2 - - Jenny Tistell:

ALltså det där med nagelvård är inte min grej!! Jag lyckas aldrig måla mina naglar och behålla dem fina och granna. De brukar växa sig rätt långa tills de går av eller jag hinner klippa dem. Jag känner mig oerhört obekväm i långa naglar. I thailand hade jag dock väldigt fina tånaglar. Efter att thailändskorna passerat mig 100 ggr på stranden och samtliga petat på och kommenterat mina raspiga fötter fick en av dem tillslut äran att ge mig fotvård. Hon putsade och filade i en timme. Därefter tog hon hand om tånaglarna i ytterligare en timme. Mina vackra fötter höll sig vackra i någon dag, sen började de tjata om mina raspiga fötter igen och naglarnas vackra färg började flaga. De tyckte nog att jag inte tog riktigt ansvar för mina fötter. Ungefär samma bistra verklighet tvingas mina händer och fingernaglar utstå. Så tyvärr Tina, jag kan inte bistå dig det. Muff är inget jag har men det verkar ju lösa sig ändå.



/J

#3 - - harpasione själv:

Jag hugger direkt på persianmuffen. Om den tom passerat utklädningsstadiet och hamnat på vinden måste det vara väldigt lite synd kvar i den...

#4 - - Ann:

Tina - du har just ropat in en persianmuff. Den är fortfarande i prima skick och min bedömning är också att det är väldigt lite synd kvar i den. Jag ska ta mig upp på vinden i helgen och levererar den så snart jag kan.

#5 - - ulrika:

persianpäls ja...jag tror att jag efter mycket vånda skänkte mormors päls till myrorna...ska kolla i hennes källare/ höra med min mor, finns den så kan du kanske sy en lxysittdyna till "åkastolen"?:)

Alltid full fart åt något håll när vi ses, men en lugnare stund borde vi hitta! Naglar kan jag inte...tyvärr! Mina är korta och praktiska:)

#6 - - Jenny:

Jag älskar att fixa, fila å måla, sätta vackra färgglada blommor på naglarna. Dock inte på mina egna då dom e oformliga och väldigt manliga. Om det kan locka så kommer jag och Noel gärna över nån dag o fixar så kan killarna leka lite.

#7 - - Jenny Tistell:

Jag kan av erfarenhet rekomendera Jennsans nagelomsorg! De blir mycket fina med fina blommor!! /J

#8 - - harpasione själv:

Jag nappar! När ska vi ta det? Behöver jag köpa något?