Så här tror jag

Om jag skulle skriva en bok,

om den skulle dra in pengar,

skulle de inte gå till någon forskningsstiftelse för als-gåtans slutgiltiga lösning.


Som Ulla-Carins.


Till mina barn skulle pengarna gå,

så de kan resa till Japan och sånt.


Vi kommer alltid att dras med hemska dödliga sjukdomar.

Ibland tänker jag,

när jag ser något friskt välskapt flickebarn tassa i gräset,

att när hon blir 42 kanske hon får als.

Inte bittert,

absolut inte skadeglatt.


Jag bara tänker det

för att jag vet att det är så.


Men forska!

Klart vi ska forska.

Frisén och Brisén skynda er.


Men jag tror att de personligen drivs mer av lust, nyfikenhet och längtan efter ära och berömmelse än att just lösa gåtan med de neurologiska sjukdomarna.


Det gör inget.

Kanske de hinner.


Fast jag ska bli frisk av en kombination av mirakel och att jag råkar äta just det som får nervceller att växa.


Kanske är det isterband, äggfrukost och nypressad apelsin som är lösningen?

Just kombinationen alltså.

Eller sparrisskum?

Ska prova med färska jordgubbar med nektarin också.

#1 - - Irving:

Såklart det är nyfikenhet och längtan efter ära som driver forskare. Jag hoppas det är det som driver alla. Åtminstone borde det vara det. Tyvärr tror jag de flesta av oss bara vaknar, kliver upp och går iväg till jobbet. Det där som gör att vi får råd att sätta mat på bordet och kläder på kroppen. Jag tror de flesta av oss sliter för mycket och njuter för lite. Låt alla jobba mindre och låt fler få jobb. Då skulle vi orka hitta det lustfyllda. Då skulle fler kunna få göra sånt som gör dem lyckliga. Fler skulle kunna försörja sig själva och känna sitt värde i det. Alldeles för många känner att de inte behövs. Men behövs gör vi alla. Och det borde vara det livet handlar om, att få njuta, vara nyfiken på livet. I livet. Och att äta jordgubbar med nektariner. Och vattenmelon. I massor.

#2 - - Alvis Wile:

Hope and glory! Ära med ägg. Och kaviar.

Hänger du med i vår långa tråd på Ars Moriendi? Nu kom du till min hjälp, kände jag. HME, det var så jag menade: det går bra att både acceptera (kärleksfullt omfatta) eländet i världen och försöka göra något åt det. Som när Harpasione samtidigt reflekterar över den friska flickan och hennes möjliga framtid som ALS-sjuk - samt över möjligheterna att finna ett botemedel. Motsatserna lever i varandra och hör ihop. De utesluter inte varandra. Yin och yang, inte himmel och helvete.

#3 - - Franck:

Absolut! Som mest halvtid på Arbetet, men gärna arbeta heltid, med det som är kul, nödvändigt, delaktigt, gemensamt. Och jag undrar om inte en del 'forskare' drivs av gåtor, problem att lösa, utmaningar, kärlek, månadslön och vad vet jag. Jag är inget Nobelprisämne, men jag inbilar mig ändå att den stora Bonusen är äran, men det är OK om jag fått hålla på med det som intresserat mig.

Och visst har vi stött ganska många kvinnor och män som forskat i frågor som berört deras anhöriga eller andra nära!? Drivkraften har varit att lösa det djävulskap som drabbat deras nära och vänner och kanske större kretsar ändå?



Harpasiones blog, denna källa, har fått mig att inse att jag trots tidsbristen ändå hinner delta i samtal jag inte fått möjlighet till annars. Men visst är det tid för varandra vi behöver. Och för jordgubbar.

#4 - - Ylva L:

OM du skriver en bok så drar den in pengar. Något annat är helt otänkbart. Och det är bra att pengarna går till dina barns liv. Och det är klart att de som forskar mest drivs av annat än pengar. Det är ju bara det att ju fler pengar, desto fler som får möjlighet att forska. Men jag håller med dig om att sjukdomar alltid kommer att finnas och att pengarna ska gå till dina barns liv. Varför skulle just dina pengar gå till forskning? Varför inte mina?



Kanske kombinationen av rabarberkräm och after eight är den rätta för att få igång nervceller. Fast det kan ju vara leverragu och tunga. Testa!

#5 - - MB:

Sparrisskum?

Eh...

#6 - - Alvis Wile:

Alltså... om det nu skulle råka vara matkombinationerna det kommer an på... Afrikanska körsbär med testikelmousse kanske?

#7 - - wettexvärlden:

Klart avkastningen ska gå till dina barn! Forskningen ska väl vi andra hjälpas åt med?

Sparrisskum tycker jag låter bra om inte annat är det supergott.

Puss på pannan!

#8 - - cruella:

Blir du frisk är det av livsglöd, var så säker!

#9 - - Jenny:

Palt kanske du ska prova? Med mycket salt smör och lingonsylt! mmm....

#10 - - liten:

champange och jordgubbar kanske....och lite mörk choklad....

#11 - - Kusin Maria:

TinaBella!

Kan BlondinBella så kan du och gör vad du vill med "bonusen".