Civilstånd Äkta

Firade bröllopsdagen med en promenad på nya vägar.

Jag älskar promenader med Mannen.

Älskar.

I nöd och lust var det

vi lovade.

Och tänkte att nöd

det är väl några månaders bebisskrik och lite vardagstristess.

 

Inte att en skulle bli stum och förlamad.

 

När mina grymtningar väcker honom för andra gången på natten

och det inte går att förstå vad jag vill

tror jag kärleken vrids som ur en torr disktrasa.

 

Nöd och lust.

 

Lusten skapade barn.

En fet investering i Lustbanken.

Ränta hela tiden.

 

Bonus ibland:

 

Vad sägs om ett individanpassat program för mental träning som kanske ska göra mig frisk?

 

Goda örtmediciner.

 

- Mamma, vi skulle kunna tejpa fast en flagga i ditt ena ögonbryn så man kan se bakifrån om du säger Ja. (höjda betyder Ja )

Fast då skulle du se dum ut!

(alltså ser jag inte dum ut nu?! )

 

Lusten i nöden.

#1 - - Anonym:

Du och han - ni är två av de bästa.. Det är klart att det är orimligt alltihopa,

men folk torkar ihop som disktrasor av sämre anledningar än så hela tiden..



.. och sen rätt vad är finns den goda känslan där igen - tack vare humorn oftast, och för en stund övervinns känslan av irritation och övergivenhet, av misslycka, och allsköns barnsligheter..



Visst är det lite så för er med?



Nu måste jag i säng. Han väntar, irriterad..



#2 - - Elin:

Skitbra idé det där med flaggan! Kanske går med "kludd" om tejpen inte vill fastna i ögonbrynet...

Kramkram

#3 - - Jenny:

Jag kan inte tro att kärleken vrids ur. Möjligtvis att man blir trött och frustrerad och arg och ledsen och allt annat på hela situationen. Men inte att kärleken vrids ur.

Flaggiden låter som en typisk idé att komma från Er familj :)

#4 - - Isabella:

Jag tror att kärleken måste vridas ur ibland. Precis som trasor. Sen kan man fylla på och suga upp igen.

#5 - - Ylva L:

Vad du är rolig människa! Och de dina.



Tänk så många som kommunicerar så mycket mindre än du och din man - trots topptrimmade mun- och lungmuskler. Det kan nog torka ut disktrasor som 40 år i öknen. Inatt har jag legat och tänkt på dig, har varit vaken från två till nu, klockan sex: lite för länge. Det blir tyvärr så ibland av för mycket jobbtankar. Tänk om jag kunde ha vänt lite på dig, tagit dig till toaletten, kanske läst en gemensam godnattsaga.



Min man är också en trevlig tänkare ibland, som när jag ursäktade mig för hur många gånger jag väckt honom inatt så sa han: "Gör inget, tänk så många gånger jag fått somna inatt."

#6 - - Mattias S:

Jojo, så går det när man utmanar ödet... "I nöd och lust" var det sagt...



Nån klok har lärt mig att vi aldrig blir hårdare prövade av livet än vad vi har kapacitet att klara av. Men ibland, och somliga, ända upp till gränsen. (Det fina i kråksången är budskapet som ligger i det: Du klarar mer än du tror!)



Flaggidén var ju alldeles underbar. Inte så mycket idén kanske, som frimodigheten att föreslå den. Det låter som att din dotter har sin mors humor alldeles klar för sig. Som att du trots allt lyckas vara du, och att det går fram. Eller också minns hon. Bra saker båda två.

#7 - - O:

"I nöd och lust." Vem kan gissa eller ana vad det kan betyda. Om vi visste redan från början vad livet har för positiva och negativa överraskningar åt oss. Vem skulle då våga satsa på någonting. Så mycket vi då skulle gå miste om.

#8 - - Franck:

Det är väl underbart med Livet att vi kan satsa på att leva fullt ut, utan att behöva tänka som ett räntebärande papper. Vi tror helt enkelt. Vi vill. Vi älskar.



Är det därför ett bekymmer att mer än hälften av alla förhållanden avslutas 'i förtid'? Är det ett tecken på 'oäkta stånd'? Nej, inte nödvändigtvis. Det är kanske tecken på allt möjligt annat: Att det förhållandet utsattes för prövningar som någon av parterna inte var beredd att ta? Att någon part upptäcker att den utveckling man hoppats på uteblev? Att nya faktorer kommer in i livet, som får prioriterngar att kastas om?



Livet är äkta, oavsett det som händer oss. Vi har tur, vi har otur. Vi sviker och blir svikna. Alla vi äkta människor, och här inkluderar jag faktiskt oss alla!, står där med våra liv. Behöver vi skämmas? Kanske om vi gör varandra illa.Men inte annars!



Vi kan bara fortsätta fördjupa oss i det. Livet. Och förstå mer av det. Vi kan älska också människan i oss alla, utan att vi känner varandra. Och tänka oss vad det är att vara människa i andra förhållanden än vad vi själva står i.



Och så länge vi lever kan vi forma vårt liv mer åt vårt håll, fastän vi får så olika förutsättningar. Och begränsningar. 'Uppgiften är inte att slutföra skapelsen, men att bidra till den' är väl en devis som iallafall hjälpt mig ibland. Framåt.

#9 - - Maria:

Måste kommentera ditt förra inlägg. Att inte få kissa mellan 21.00-8.00!!! Finns det ingen nattpatrull? Jag hade kissat ner mig flera gånger om. jag tror ganska många går upp någon gång på toa på natten.

#10 - - simon:

du beskriver ditt livet så bra, nu börjar jag blir tjatigt, jag kan inte säga så mycket , du verkar veta redan det mesta om dina önskningar, sorg och det mest viktiga glädje, bara om det är för en minut. förklara hemtänstgruppen, sjukvårdspersonal praktiska problem, då kan de hjälpa dig med mera än du tror

#11 - - ulrika:

Går inte ? att kommentera ditt senaste finaste inlägg...H sa häromdagen " jag tror T börjar bli bättre, hon kanske blir frisk?" Så våra finaste tonårsdöttrar hejar på det, OCH TROR! och tron är väl oavsett tros-inriktning det viktigaste? Hipster, stringa, tanga ?? haha nu ska jag sova! kram