efter

Jag bugar, bockar och ler stort
inför applåderna.

Elin också.

Idag börjar o-ringen utanför fönstret.
Folkliv. Jag älskar folkliv.
#1 - - Sven Lindh:

O-ringen är kul och toppen att du/ni kan se det live från fönstret.



http://kamera.mora.se/



På länken kan du kolla vackra Mora via web-kameror



Jag bor i Mora men har även bott i örebro en tid. Jobbade med att packa räkor på Coldstores och bodde i Mosås en underbar liten plats mellan örebro och Kumla.



Jag ville bara önska en fin helg och tala om att du/ni är i mina tankar ofta och att jag är oerhört tacksam som fick ta del av dina tankar i programmet Sommar. Elin, din syster pratade så bra så hälsa henne det.



Nu ska jag försöka ta mej till Hemus och gå lite för att försöka få bort ryggsmärtor och reuamtiska åkommor en aning. Jag går i passgång förbi web-kameran vid skidstadion ifall du kollar så du vet att det är jag...



Mulet väder men inget regn



Från hjärtat till Er....kärlek och värme



Slutar med att citera en sommarpratare från förra året, var det P O Enquist eller...

Han sa: En dag ska vi alla dö, men alla andra dagar ska vi leva....



carpe diem



Sven Lindh

#2 - - Mattias:

På tal om tidigare sommarpratare kom jag att tänka på författaren Ann Henning som pratade 2008. Hennes bonusmaterial... Mycket bra!



Njut av vimlet och pusta ut!

#3 - - Greta:

Tack för ditt sommarprogram!

Lyssnade i bilen, på väg från vackra höga kusten norrut, hemåt till Norrbotten (Luleå), och berördes. Var tvungen att lyssna igen via datoren, hemma. Vilken tur att du röstades fram! Vilken tur att jag lyssnade! Vilken tur att din syster läste ditt prat så vackert! Varmt tack!

Greta Hjelte

#4 - - Eva Blomkvist:

Än en gång tack för ditt fantastiska sommarprogram, nu följer jag dig via din blogg. Tänk att en sån underbar människa som du finns på jorden och att jag inte visste om det förrän jag lyssnade på radio. Varm kram till dig från mig

#5 - - Malin:

Vill tack för ditt underbara sommarprogram, det var det bästa jag hört (och jag lyssnar på de flesta programmen). Vilken underbar människa du verkar vara och så himla bra din syster läste :-)

Du och din familj är i mina tankar och böner. Stor kram och varmt tack!

#6 - - Mari:

Härligt att du är så omsluten av människor på alla tänkbara sätt! Kram :)

#7 - - Xenia:

Lyssnade på ditt sommarprogram igår som podcast. Instämmer med alla: Fantastiskt bra. Har en allvarligt sjuk bekant som jag känner väl nog att bry mig om, men inte tillräckligt väl för att göra något för. Ditt program hjälpte mig att komma lite närmare i att förstå hur det måste kännas. Både du och min bekant utstrålar sådan optimism och livsglädje.

Din syster läser med sådan värme i rösten. Kram på dig och din familj!

#8 - - Maria:

Vilket underbart sommarprogram! Du äger och rockar fett, som mina tonåriga söner skulle säga.

Tack!

Maria(som också har ALS)

#9 - - Karin:

Hej!

Jag satt och lyssnade på ditt sommarprogram på kvällen i färjekön i Gränna hamn och sen på färjan över till Visingsö. Du fångade mig totalt. Och trots att våra liv ser olika ut, så var det mycket av det du sa som jag kan känna igen mig i.



Det var så finstämt, vist och framåtblickande!

Du har så mycket att ge!!!



Tack för ett fantastiskt sommarprogram och den livslust som du sprider omkring dig!! Så många fina tankar du har att dela med dig av! Fortsätt så!! Kämpa på!!



KRAM



#10 - - Moa:

Hej :) Jag är med i shopparhollys veckans blogg final.. skulle du kunna rösta på 3an??

http://nicolesjostrom.blogg.se/2010/july/finalisterna.html#comment

#11 - - Rabab:

Checka in min blogg och kommentera gärna inlägget "Nytt i garderoben":) Hiss eller diss?;)

Uppskattas verkligen!:)<3

#12 - - K:

Hej!

Så många har skrivit så fantatiskt om ditt sommarprogram, och det var det. Jag håller med om allt. Jag blev oerhört berörd, särskilt om beskrivningen av din tro och hur du inte vill diskutera eller förklara. Du vill bara tro som du tror. Det var ord som beskrev en känsla jag så länge burit inom mig, men inte kunnat formulera eller vetat hur den ska beskrivas. Men du gjorde det och jag känner mig numera lite mer hel. Faktiskt. Nu vet jag något mer hur jag känner inför min egen tro. Ett litet hål har lagats. Detta, och mycket mer av det du sa, har gett mig mod. Mod att leva, mod inför vad som komma skall, mod inför framtiden. Tack för det!

#13 - - Elin G:

Tack för ett fint sommarprogram! Jag gillade speciellt Tinas sommarvals, vad bra att du spela den :)

Hälsningar Elin

#14 - - Eva Hensing:

Vilken tur att jag lyssnade till ditt program.

Det berörde på många sätt och känns som en liten skatt i mitt hjärta.

#15 - - Stefan:

Tack för ditt underbara sommarprogram .

Jag har haft MS i 20 år drygt och jag delar många tankar med dej, tacksam för att du klädde dom i så vackra ord .

#16 - - Sinikka Mattola:

Vill bara säga TACK för ditt fina sommarprogram!

#17 - - Gunilla Lundell:

Hej Tina!

Jag känner mig ödmjuk inför din klokhet som dina tankar visar. Din syster förmedlade orden och känslan så vackert. Varma hälsningar Gunilla

#18 - - Anonym:

stor elouge till dig! Beundrar att du kan vara så empatisk till folk som har det svårt med tanke på din livssituation! tack för ett fint sommarprogram!JAg tycker du är så oerhört stark och önskar dig det bästa!

#19 - - Anne-Marie Eriksson:

Fint att du blev framröstad och fick göra ett fantastiskt bra sommarprogram. Det bästa jag hört på länge. Det väckte många tankeställare för min del. Hoppas alla lyssnar!!!, jag tänker lyssna igen.

#20 - - Tina Hansson:

Nu har jag läst igenom hela din blogg. Jag kan prata men sakna ofta ord. Det gör inte du! Du skriver på ett fantastiskt sätt! Du är en ängel! massa pussar på pannan/T

#21 - - Mikael:

Tack för ett fantastiskt bra sommarprogram.

#22 - - ulf carlsson:

Hej!

Lyssnade på¨ditt sommarprogram.

Jag har varit idelt arbetande med förvärvade hjärnskador i mer än 20 år.

Vad mycket du tog upp som jag har hört från dom svårt skadade, att det finns vilja att deltaga i samhället. Hoppas att det var många politiker och tjänstemän som lyssnade,

Så tack för det fina programmet.

Till syster så bra du gjorde det.

#23 - - Katarina:

Varmt Tack, till dig för ditt sommarprogram och till din syster som läste.

Önskar dig och de dina allt gott.

<3

#24 - - Maria G:

Det var ett mycket vackert Sommarprogram du har gjort! Din syster läste med äkthet och närvaro. Fortsätt att uppleva nuet- du inspirerar alla oss som som försöker!! Kram & tack :-)

#25 - - Eivan:

Tack för ett fanastiskt fint sommarprogram som jag just lyssnat på i min Ipod! Det var mycket tänkvärt du via din proffsiga syster förmedlade som jag är övertygad om att jag kommer att bära med mig länge. Mycket imponerande att du kan leva så i nuet. Önskar dig allt gott!

#26 - - Ingrid:

Tack för alla dina kloka ord. Dessa behöver vi lyssna på många gånger.Tack för en fantastisk uppläsningen också. Kramar till er alla:-)

#27 - - annika:

Hörde ditt fantastiska sommarprogram fast jag stålsatte mig, min mamma hade ALS och jag visste inte om det skulle röra upp för mycket. Men tvärtom! Tack för dina ord och din styrka. Har sedan Sommarprogrammet läst hela din blogg från början till slut och du är helt enkelt fantastisk. Kan inte hitta något bättre ord även om det låter klent. Du gav liksom röst till min mamma och hur det kan ha varit för henne. Ovärderligt! Nu finns du bland mina favoritbloggar! Puss på pannan



#28 - - Lisa:

Hej,



jag har precis lyssnat på ditt sommarprogram - jag ville bara säga tack för att du fick mig att uppskatta min dag mera än vad jag gjorde innan jag började lyssna. KRAM! (Fin uppläsning också) :)

#29 - - Ann-Mari Hassinen:

Tack för ett sommar som berört mig oerhört!

Bor i Spanien där min MS sen 30år tillbaka mår bra.

Lyssnade på ditt program i podradio igår och idag igen.'

Vad många i-lands problem man har!

Fortsätter läsa din blogg och blir så inspirerad av din attityd.

kramar!

#30 - - Joacim:

Mycket bra sommarprat! Verkligen inspirerande.

#31 - - Anna X:

Hej! Mitt i livet så att säga efter en dag då alla är såå dumma, mannen fattar o gör inget, barnen är gnälliga o bortskämda, stressad för allt jag borde gjort, retar mig på en massa ont i huvudet och så vidare. Får ett infall på kvällen att lyssan på sommarprat (aldrig hänt tidigare) OCH hamnar här!!!! Tack o tack hädanefter ska jag just njuta av att svinga mig ur sängen o känna efter NU! Du underbara människa du är rik och fantastisk! Jag kysser marken!!

#32 - - O:

En regnig dag. Tänker på din historia om "ludd på karamellen". Småskrattar för mig själv. På Radio Örebro P4 pågår en humortävling. Du (och Elin) borde tävla med den historien.

#33 - - Ingrid:

Hej Tina, vi har lyssnat till ditt supersommarprogram med skrattet bubblande medans tårarna rinner nerför kinderna (är det inte så livet är egentligen?). Tänker ofta på dig o din familj. Många många kramar fam Elgenklöw.

#34 - - Jennie Andersson Schaeffer:

Tack för ditt sommarprogram.

Jennie

#35 - - Ulla:

Hej Tina

jag är SÅ glad att du ville anmäla dig till Lyssnarnas Sommarvärd så vi fick höra dig. Jag har lyssnat två gånger nu och känner att jag har kommer att vara lite mindre rädd resten av migg liv. Tack.

Ulla

#36 - - Håkan Kristiansson:

Hej

Jag sitter och läser lite här och där i din blogg efter att ha lyssnat på sommar; Så mycket som påminner mej om min fru Gerd och hur hon hanterade sin ALS. Tack! Lite oturligt bara att Gerd inte hann att hitta din blogg. Hon sprang ändå i O-ringen 2006! Nu ska jag lyssna lite till samtidigt som jag lagar mat. Håkan

#37 - - Håkan Kristiansson igen!:

Hej igen Tina.

Har lyssnat en gång till, och gjort köttfärsbiffar till mej och hemmavarande sonen.

Läst på lite fler ställen i bloggen.

Det du och min fru Gerd visar för oss, får mej att tänka att det skulle vara fler människor förunnat att få ALS eller få leva tillsammans med någon som har det! Det är inte lätt, och jag menar inte att provocera men ni öppnar sinnena och lär oss något om livet. Jag tror att både du och din man och din syster förstår vad jag menar mitt i desperationen.

Håkan

#38 - - Helena:

Hej Tina!

Har precis lyssnat klart på ditt sommarprogram via poddradion. Helt underbart! Är så glad att det blev just DU som blev framröstad. Vill ocskå ge din syster Elin en stor eloge som läste dina funderingar och din verklighet på ett helt suveränt sätt. Du har gjort min dag! Tack än en gång och må gott. Hälsningar Helena i Sundsvall!

PS! Jag kommer att följa din blogg från och med nu DS!

#39 - - Emma:

Tack så mycket! Du sätter ord på det mänskliga i livet som många tänker på men inte alltid hittar ord för. Jag tyckte särskilt om beskrivningen av betydelsen av att känna sin botten. Det du förmedlar är väldigt viktigt och jag tar orden med mig in i mitt nya arbete med människor i höst.

#40 - - Marie:

Har precis lyssnat klart på ditt sommarprogram tillsammans med min dotter, innan hon blev för trött och somnade. Tyckte mycket om det och det gav en hel del att tänka på i positiv bemärkelse. Härligt musikval därtill. Hälsningar Marie på Ladugatan.

#41 - - Kristina Falk:

Tack för ditt fina sommarprogram! Jag lyssnade delvis på det när det sändes och har lyssnat igen. Fantastiskt fina tankar och ord, som gav mig mycket. Varma hälsningar Kristina

#42 - - Maria Losman:

Tack för ett underbart Sommarprogram som jag just lyssnat på. Du är fantastisk. Hälsa Per så gott. Vi var kollegor på 90-talet och då sågs du och jag också på en och annan fest och utflykt. Med termos på fallen trädstam.

#43 - - Karinko:

"Ett alternativ till att kämpa är att flyta med, acceptera, låta det vara.”



Jag läste det i DNs intervju med dig och tyckte det var kloka ord. Jag har fått höra hela livet att jag ska kämpa, för något, mot något annat. Och det är viktigt och bra att kämpa, men ibland måste man få vila nedanför barrikaderna.



Jag har inte lyssnat på ditt program men ska göra det. Kloka människor kan man inte få för mycket av.

#44 - - Hanna Bogren:

Ditt sommarprogram har värmt mig sedan jag hörde det. Vilken fantastisk skicklig skrivare du är, just de ord som nådde fram hade du hittat -och vilken rasande bra musik du valt! Tack!

#45 - - Petra:

Hej Tina!



Hörde ditt sommarprogram idag, jag råkade hitta det när jag som bäst behövde det, och det gick rakt in i mitt hjärta.



Jag brukar aldrig läsa eller skriva i bloggar, men nu vill jag läsa din, du har ett sätt att säga kloka saker som verkligen får mig att inse det jag egentligen redan vet. Att veta i huvet är lätt, att inse med hjärtat är svårt. Tack Tina för det du förmedlar och ger! Du är en fantastisk kvinna med en fantastisk förmåga.



Du talar om att du en dag ska bli frisk. Jag vet att det är fullständigt möjligt. Tro kan försätta berg, bokstavligen. Jag tror på dej. Hejja!



Önskar dej all lycka i världen och att allt du önskar ska gå i uppfyllelse! Allt är möjligt!

Petra

#46 - - Mia:

Hej Tina! jag vill bara instämma i alla andras lovord av ditt sommarprogram. Ibland är saker bara så vackra, känslosamma och träffar precis rätt. Skapar tankar och känslor som lever kvar. Jag grät ungefär arton gånger under programmet. ;) Tänk att ord har den förmågan! Gillade naturligtvis min brors vals till dig, kul att du spelade den. Kram från Thomas lillasyster!

#47 - - Håkan:

Tack för ditt mycket fina sommarprogram.

Håkan