Bland annnat banjo

Kanske uttryckte mig för hastigt om min spellista.

Du som har Spotify kan alltså gå in på mitt inlägg som heter Projekt i slutet av januari och där klicka på rubriken 2010. Då laddas min spellista hem till ditt Spotify och fylls på med en ny låt varje vecka.

Jag ligger i för att hitta något nytt jag tycker är riktigt bra varenda vecka. Inser att det kommer att bli svårare och svårare. Eller inte?

Man kan söka på ett instrument, till exempel banjo. Hittade Ivan Mladek Banjo band. Tyckte det lät lovande så jag kollade vidare på Youtube. Gör det du också! Något slags galet polskt (?) Mora Träsk från 1978.

Men just nu har jag två bra på gång…

 

Jag tycker låten som vann Melodifestivalen var trist.

 

Jag tycker svenska artister ska skriva låtar på svenska. Om de tycker texten har någon betydelse vill säga.

Ändå gillar jag att lyssna på baskiska och finska låtar. Konstigt?

 

En annan konstig sak är att när Joan Baez sjunger I believe in God, så köper jag det och lyssnar vidare. Jag tror ingen svensk artist, inte ens Carola, eller kanske i synnerhet inte hon, skulle kunna sjunga så på svenska och fortsätta vara folklig.

Ja inte konstigt att de sjunger på engelska då…

 

Det finns mycket.

Om språk.

Och musik.

#1 - - Jenny:

så vem röstade du på i melodifestivalen finalen då?

#2 - - Ann-Marie A:

Tack för spotyfien(1) och tipsen. Tina, om du gillar banjo? testa Django Reinhardt. Finns på Spotify och mer på YouTube.

#3 - - H:

Jag tyckte hon hade en imponerande röst. Och när jag hörde låten på radio senare tyckte jag att den var väldigt fin, speciellt själva versen. Men al Fakir låten har också fastnat lite. Det är lite nerv i den.