iskallt uppdrag

men vi kör väl ett "glassar vi minns eller bara känner behov av att uppmärksamma".
samtidigt blir det premiär för ögondatorn på bloggen!
min barndoms absolut mest minnesvärda glass var konsums apelsinisglass med chokladtopp. godast av de goda.
piggelin förtjänar ett omnämnande för sin kompakta is. hur gör de?
sämst var när bara pappa klev ur bilen och köpte chokladpuck till alla.
#1 - - Maria:

Och Igloo isglass med coca-colasmak och två pinnar, så man kunde dela den med en syster eller kompis.

Tidigt 60-tal. Bra att du fått ögondator så du kan fortsätta med dín blogg. Äskar att läsa den.



Maria

#2 - - Anna:

Ja, jag ser reklambilden framför mig i en konsumbutik. Piggelin var rund från början och kostade 50 öre

#3 - - Anna:

Dela Igloo! Just det! Det krävde en viss teknik för att dela. Man tinade varsamt i mitten men inte för mycket så att hela glassen kraschade.

#4 - - Caroline:

Igloo fanns på 80-talet också när jag var barn. Och Calippo, godast var de när isen smält och förvandlats till klibbig cola-saft. Fast isglas har aldrig varit en favorit för mig. Isar i tänderna. När jag var barn tyckte jag nog bäst om tiptop, och jag är glad att den är tillbaka i frysdiskarna :-)

#5 - - Mari:

Finns det någon som minns att det en gång i tidernas begynnelse fanns hallon-Igloo? Och vad säger ni om Candy dip som var en fruktansvärt söt glass doppad i ännu sötare olikfärgat strössel? Den köpte vi i styrelsen in till alla för medlemsavgiften som togs in till vår klubb MNS - Mot Nedskräpning.



Och just när jag skulle skicka detta kom jag ihåg hur det kändes att smaka på en nyöppnad Super Jet med karamelltäckt topp.

#6 - - Mattias Sigurdsson:

Att ni orkar, just när jorden ska gå under och allt. Har ni väl hört om/läst/sett på bio?



Ja okay då, isåfall säger jag skate eller nåt som var en mintglass back in lakritspuckens glada dagar, typ. Alltså ungefär när djungelvrål dök upp.



Och så den västgötska klingglassen i halvliterspaket, den var väl ändå sverigebäst genom alla tider?



Vadå ögondator, har du inte haft en sån typ hela tiden???

#7 - - Tobbe:

Hallå i stugan!

Hur står det till idag? :D

#8 - - Anne-Marie:

Minty!!!! Vit choklad utanpå, chokladglass, och i mitten en underbart smetig och god mintkola. Gymnasietid i Borås, tidigt åttiotal. Bästa glassen ever.

#9 - - wettexvärlden:

Hallonigloo när vi fick välja själv annars blev det alltid vaniljpuck, bättre för tänderna. Jag och syster fick dela. Man var tvungen att slicka i mitten för att de skulle gå att dela. Det gjorde vi varannan gång så att det skulle bli rättvist. Ja jösses.



Trodde också att du haft ögondator hela tiden men det kanske var en sån man blåser för att skriva? Vet inte riktigt hur det där funkar och vad som finns men tekniken är fantastisk. Vi är alla glada att du skriver oavsett hur du gör det! Jag håller tummarna för sommarprogrammet. :)

#10 - - O:

Fanns det inte en glass som hette Manolito? Jag tror det var hallon-isglass. Illröd!

Får nog fundera lite på vilken sort som var favoriten.

Klings glass i alla former är i alla fall bäst av det som finns nu.

#11 - - cruella:

Minty! Som sagt var. Den var och är min favve.



Jag kommer även i håg apelsinigloo med ett härligt papper om, vitt med någon slags blommor i orange och kanske lite lila? Eller så minns jag helt fel. Delade igloo gjorde jag hur som helst även när jag åt den själv:-)



Hallonispinnar köpte vi hur mycket som helst från Hemglassbilen som stannade på VÅR ADRESS! Det var coolast evah när man var så där åtta år.

#12 - - Mattias Sigurdsson:

Minty var det, jag blandade ihop två glassar där.



Vafan vad Skate (typ) förnått?



Men Minty som sagt var, och kom ihåg, jag kom ihåg den först!



Vad tror ni om jordens undergång då? Blir det nåt eller blir det inget? Om det blir på en söndag och vackert väder och nära där jag bor så ska jag ta mig tusan cykla ut och titta på den.

#13 - - Ylva L:

Lika viktig som raketosten är glassen i apelsinfärgade plastfotbollar. Man öppnade locket - d v s en del av locket och åt med träpinne. Fanns kanske inte i kiosken, kanske på Konsum? Man kunde sedan samla glassbollarna och hälla i vatten och använda dem som bocciaklot. Vad glassen smakade minns jag inte alls, säkert vanilj.



88:an var god då. Är god nu. Och jag har träffat sonen till han som hittade på 88:an, så nu är det ännu roligare att äta den.



Och vad STOOOOR Storstrut var på sin tid. Snacka om att de andra på amerikanskt manér supersizat sig upp till denna storlek.

#14 - - Ann på Hbu:

Man fattar sin ålder när alla pratar om isglassar som favoriter. Eskimåpaj hette den pistaschglass med mörkt chokladöverdrag (60 öre?)som man bara fick nån enstaka gång när jag var runt 10 år 1950.

Mest 25 öres rund på pinne m vaxat papper omkring. Päron var sk-tgod och vanilj dög. Sedan kom 50 öres fyrkantiga puck i många olika smaker. Godast Jordgubb(m bitar i) Nougat (m kross i). Fanns även kokos med flingor i, kanske citron...

Tror ett sommar med dig kan bli något. Håller också tummen.

#15 - - Helena:

Skate - ljuvliga åttiotal, smakade kola och med en kolaklutt i mitten, typ som Nogger och Minty. men visst är det nostalgitripp att minnas favoritglassen eller favoritgodiset... Minns att jag gillade Boccia ( tror jag att den hette) också 80-tals nostalgi, typ som Skate och Minty, men med apelsinchokladcrisp utanpå och inuti vaniljglassen en sträng med samma apelsinchoklad... Sedan fanns det någon rund, sötsliskig grej som såg ut som Lakritspuck (som jag också gillade)som också var en favvo där i 15 års åldern... det var i den turkosa perioden med tuperat hår och Niveavitt på läpparna - jorrå, snygg har man varit !

Men vad har hänt med alla goda glassar ? eller är det jag som blivit äldre och tråkigare ?



För övrigt - hur röstar man på sommarvärdar ?

Klart damen ska vara med !!

#16 - - O:

Läste om dig i tidningen. Att man skall kunna rösta på dig som sommarpratare! Häftigt!! Tala bara om hur vi skall göra, för nu hoppas jag verkligen att du blir vald. Att hela svenska fölket skall få lyssna på dina kloka ord och kluriga tankar.

Ha en riktigt skön dag! Puss på pannan.

#17 - - Lia:

Glass jag minns: PRALIN

Den fanns hos hemglass och var en rosa (hallon?) glass med tunt överdrag av mörk choklad och toppen doppad i små runda strösselkulor. Oj oj oj, ögonen tåras av minnet. Känslan när tänderna knäckte den tunna chokladhinnan och doften av kyla.



Jag går omedelbart in och röstar!

#18 - - Jenny:

Vi pratade om Igloo förra semestern och hade turen att hitta den, så i Thailand kära ni kan man alltså ännu köpa igloo, fast där föredrar jag nog att handla färsk annanas på pinne i stället. Mmmm! Vi provade här hemma att köpa annanas och skära upp den så där skickligt och sticka i pinnen, men det smakade inte alls lika gott som då.



Piggelin håller för övrigt i alla tider verkar det som! Har alltid gillat den glassen.

#19 - - Stina:

En glass som jag kom ihåg hette flöjer eller så. glassen låg i små pappmuggar med lock, Och så fick man en träpinne att äta med.