har du någon?

Jag har två hang ups i mitt liv .

Romer och adoptivbarn.

Jag när ett aldrig sinande intresse som jag inte riktigt vet var det kommer ifrån.

Vi fick vakta en liten romsk bebis en gång när jag var liten.
Hans föräldrar var på rättegång.
Mamman var mycket misstänksam mot oss.
När han sovit med kinden mot en frottehandduk trodde hon att vi hade misshandlat honom.

Jag hade bestämt att jag skulle adoptera barn om jag skulle ha några.

,Räcker det???

Har du några?
#1 - - taran:

Du hade kunnat nämna flera,så hade man kunnat pricka av några gemensamma!Men romer har jag också,varför vet jag inte.Min mormor hyrde ett rum till en romsk tjej,när jag var liten.Senare har jag alltid tyckt,att hon var som en syster(som jag kände väl trots att jag aldrig såg henne ens).Och adoptivbarn,för att det fanns så många barn i världen utan föräldrar!Tur att du inte skrev om reinkarnation,som jag bara alltid har trott på om man nu skall ta en egen hung up(upp).Kanske typiskt för stenbockar att hänga upp sig på saker???Kram från en annan stenbock

#2 - - Anonym:

Du hade kunnat nämna flera,så hade man kunnat pricka av några gemensamma!Men romer har jag också,varför vet jag inte.Min mormor hyrde ett rum till en romsk tjej,när jag var liten.Senare har jag alltid tyckt,att hon var som en syster(som jag kände väl trots att jag aldrig såg henne ens).Och adoptivbarn,för att det fanns så många barn i världen utan föräldrar!Tur att du inte skrev om reinkarnation,som jag bara alltid har trott på om man nu skall ta en egen hang up(upp).Kanske typiskt för stenbockar att hänga upp sig på saker???Kram från en annan stenbock

#3 - - Greta:

Vad är egentligen en hang up? något man intresserar sig för? Något man inte kan släppa, inte blir/blivit klar med? Något man inte förstår? Jag vet inte. Vet inte om jag har några heller. jag har dock adoptivbarn, två stycken, underbara, svåra, helt olika sinsemellan, kanske precis som andra barn. tack för din generösa blogg! Varm häls Greta i Norrbotten

#4 - - Caroline:

Jag har också ett adopterat och enormt efterlängtat och älskat barn. En liten dotter från Thailand. :-)

Mina hang ups är förövrigt samer och indianer. Varför? Inte den blekaste aning. Samer är för mig en något större hang up än indianer. Märkligt sånt där! Jag bara älskar tanken på allt ifrån renar till trolltrummor... Själv är jag en kräfta som inte tror på rienkarnation, men OM jag nu skulle trott på det så antar jag att jag har varit same i ett tidigare liv. ;-)

#5 - - Harpasione själv:

Jag hade bestämt mig för att adoptera när jag var typ tolv år Sen blev det tre hemgjorda iallafall. ,

#6 - - Eva Blomkvist:

Jag hade också bestämt mig för att adoptera en flicka från Kina när det stod klart att jag inte kunde bli gravid på vanligt sätt. Men tack vare hjälp via sjukvården med IVF så fick jag två flickor och någon adoption blev aldrig av. Vi har i alla fall ett fadderbarn i Tanzania sedan något år tillbaka, skulle vara kul att träffa henne.

#7 - - Åsamamman:

Jodå. såna har jag: Speciellt en som driver min man till vansinne. (Han fryser, ungarna också.)

Fönstret i sovrummet mäste stå på glänt, annars räcker inte luften till, detta trots åtta liter syrgas extra i näsan.

Jag ville att vi skulle bli fosterfamilj, Vi blev Dagbarnvårdare och arbetade mycket med familjer med speciella behov.

Livet blir nästan aldrig som vi tror.

NJUUT NÄR DU KAN;

UTHÄRDA NÄR DU MÅSTE

Visdomsord jag hittade i bloggen "hejjaAbbe"

Kramar till dig från mig =))

#8 - - Gise:

Jag har hängt upp mig på den där Jesus. Allt, allt som har uppstått kring honom har fascinerat mig sedan jag var en liten flicka. Glatt och ogenerat har jag tagit del av historien, helgonen, konsten, musiken, krigen - allt.

En sak till har jag hängt upp mig på: Hus. Fönster, dörrar och konstruktioner. Tryggt och strukturerat.

Kram!

#9 - - Mattias:

Jag visste i likhet med Greta inte heller vad en han-up var för nâgot. Sâ jag googlade upp det:



(hăng'ŭp')

n. Informal

A psychological or emotional difficulty or inhibition.

An obstacle to smooth progress or development.



Det är alltsâ inte nâgot man gillar. Nât man hänger upp sig pâ, pâ ren svenska.



Kristendom. Och en del annat. Men inte idag. Idag är jag stark idag är jag fri, som han sjöng, Kenta hette han va?

#10 - - Francke:

Vi har nog alla nåt vi hänger upp vår tillvaro på. Om en hang up är en psykologisk/känslomässig svårighet eller hämning, så är det inte alltid vi behöver vara så medvetna om det. Men vi kan såklart vara medvetna om den.

Kanske kan man använda denna metafor här? "Hur kan du klaga på en sticka i din grannes öga, när du själv har en bjälke i ditt?" Jag har flera hang ups, en är att jag nästan alltid tänker eller säger "Halonen", när jag eller nån pratar om hallon. Halonen var klinikföreståndare på 33an där jag jobbade som biträde i arla min ungdom. Försök förklara det (inte att han var klinikföreståndare, men att det är en hang up). Det är en av de mindre hang up:sen, behövde jag säga det?

#11 - - Taran:

Olika berättelser då?En mycket gammal man bodde uppe på ett högt berg och var helt beroende av sin häst.En dag sprang hästen ifrån honom och mannen undrade hur han skulle klara sig nu.Mannens enda son kunde hjälpa honom och mannen blev trygg igen.Men så bröt sonen sitt ben och kunde inte ta sig till dalen från berget.Olyckan var stor i huset!Då knackade det på dörren:kungens män letade efter hästar och unga män till kriget.Men här på berget fanns det inga.Nästa dag vaknade gamla mannen till ljudet från flera hästar!Hans häst hade hämtat vänner från dalen och stäpparna till hjälp.



Det var Francke,som påminde mig om denna hang up,som jag inte är medveten om(alltså berättelser,sagor,roliga och mindre roliga historier)Hang upsen kan faktiskt vara oförklarliga!Kram