,I lördags

HUR kan en färdtjänst chaufför
Som har kört i Stockholm EN gång
Som har ansvar för att kunden kommer i tid
Åka iväg utan en karta utan lita blint på en gps?

Färdtjänstens gps funkar inte i Stockholm.
Det är tunnlar och vägbyggen och gud vet allt som stör.

Så vi snurrade runt på måfå i en och en halv timme innan vi till slut hittade fram med assistenternas hjälp.
Jag kunde inte säga nånting för datorn var död.
Tur för chauffören.

Vi hann fram innan konserten började
Men jag hann inte träffa Bror och Svägerskan
Och framförallt inte reka konsertlokalen fixa eluttag till hostmaskinen och datorn och kolla var vi skulle stå.
Jag SÅG alltså ingenting av konserten.

Men jag hörde
GOGOL BORDELLO!

Kolla youtube eller spotify.

,Det var förmodligen en av de mest handikapp Ovänliga lokaler jag besökt.
Från den höga trottoarkanten utan avfasning till den trånga hissen ner i de lika trånga underjordiska gångarna.
Men med välvilja från alla löser det sig.

När man inte får någon vip plats får man tränga sig in bland den vanliga svettiga gungande publiken.
Man blir lika svettig man ser ingenting men på något sätt är det härligt ändå.

Nästa mål för PCC är färdtjänsten...
#1 - - Mattias:

Plinket kom medsamma, tack för det! Frågan återstår förstås, fast i annat sammanhang: Vem spelade på fittans piano? Nå det får hon väl återkomma till om hon känner för det.



Efter dina kriminella utflykter känns den här historien som lite rätt åt dig. Vill du gå på the wild side eller vill du gå på the wild side? Nå, lite höga trottoarkanter lär du nog få räkna med då.....



Men också rättvist att du fick höra ditt kära Gogol! Som jag inte är vidare bekant med, men nu ska jag förstås tuba. Inte utan att det väcker minnen, minns du 6-10 Redlös i Bankeryd t ex? Och i Sundsvall många år senare var det nåt liknande band som brakade lös, då hoppade vi en del. Var du med där?



Attans TV4 låter inte oss utlandsboende ta del av Lalehs bravader i Så mycket bättre! Men hon lär ska sköta sig bra?? Nån som vet hur man kan komma åt och kika, fast TV4 inte vill?



/Mattias

#2 - - Franck:

Eländiga färdtjänst och eländiga konsertlokal! Jag har just föreslagit mig själv till PCC, kan skriva nidbrev. Men det bestämmer du. Glad att du fick höra Gogol Bordello och fick känna av gunget! Ska lyssna igen, har inte gjort det sen sist du tipsade (1, 2 eller 3 år sen?).

#3 - - Taran:

Färdtjänsten ja...Men koncertbesök!Man skall ju inte bli/vara avundsjuk!!Men jag är glad för din slull Harpasione,nästa gång kan du meddela mig så skall jag försöka få bättre platser till er och apparaterna!!Försöka kan man ju!



Mattias:kan du inte titta på www.tv4play.se?!Sista www.tv4play.se/noje/sa_mycket_battre?title=sa_mycket_battre_del_4



Blockerar TV4 Tomas Ledins inre älgar för er utlandsboende?;)Ni kanske måste flytta hem?!1.94 miljoner svenskar tittade på "Så mycket bättre" i lördags,de tangerade sitt eget rekord tydligen.Och Mattias,jag fick en ny kyl idag hem och den knäppande kylen åkte ut!Det var "isoleringar"/kylplattan,som inte satte tätt baktill!?Kommer du ihåg mina nödrop;)Tack än en gång för "omtanken"!



Och Harpasione:Tack för ett JÄTTELÅNGT INLÄGG!!!!Jag återkommer eventuellt om jag skulle få några nya gäster in i min hjärna:de här som finns verkar väldigt tystlåtna!

#4 - - Taran:

Gogol Bordello:Start Wearing Purple

www.youtube.com/watch?v=LYE8VJih2cs



De kanske spelade den?!

#5 - - Mattias:

Taran: Nope, videon visas bara i Sverige. Och så verkar de lägga ner kraft och möda på att hindra folk från att lägga upp snuttarna på youtube. Ja det gäller att vara om sig och kring sig.



Men jag ger mig till tåls! Kommer hem om en månad är det tänkt, då får jag frossa i Laleh! Jag GILLAR Laleh, märks det? Jättegillar! Men det finns det kanske ingen nuförtiden som inte gör? /Mattias

#6 - - Taran:

Gogol Bordello



www.youtube.com/watch?v=LYE8Vjih2cs



Om jag inte lyckas men denna länk nu heller så vet jag inte!TV4-länken fungerade i alla fall!

#7 - - Livet just nu:

Om färdtjänsten finns mycket att säga. Det mesta fult. Alla dessa gånger min far fick sitta och vänta för att de kört vilse/var försenade/osvosv. Eller när de var tvugna att komma en timme för tidigt för det bestämde de som lade upp rutten. All denna stress och känsla av att vara obekväm för den som måste använda deras tjänster. Fult.



Skönt att du åtminstone kunde höra, det är för bedrövligt att det ska vara så svårt att anpassa så det funkar för alla.

#8 - - Skramlan:

Inte min musiksmak precis men bra du fick vara med på konserten i alla fall.

För det mesta fungerar färdtjänsten bra här, men har en kompis i Stockholm som har rätt mycket dåligt att säga om detta för det funkar bitvis inte. Själv sitter jag inte i rullstol men är säkert skit när inte lokaler är anpassade.

#9 - - Kristina S:

Nästa gång får assistenterna kånka på en lååång förlängninssladd med flera uttag! I stället för benvärmare. Och kanske lite mer jävlaranamma och vassa armbågar. Detta a propos ditt nästa inlägg som kommer efter detta. Se där: Einsteins relativitetsteorins effekter i vardagspraktik.