Avbytare

Istället för sex
kan man ju se på samma tv program.


#1 - - Ullrika:

Det där låter ju faktiskt om vicket äktenskap som helst... ;p

#2 - - sr. Carina:

Hej! Håller just på med din bok och tycker mycket om ditt sätt att skriva. Även din inställning till det som hänt dig imponerar på mig. Blev glad att upptäcka nu att du fortfarande lever och bloggar! Vi är födda samma år - det var tänkvärt. Är själv sjukpensionerad p.g.a. frekvent migrän m.m. Tänker på dig!



Varma hälsningar från sr. Carina i Otterbäcken.

#3 - - Karin:

Nej, inte som volket äktenskap som helst. Min man och jag ser ofta på olika skärmar...

#4 - - Kaa:

Näää .... att leva utan sex och närhet är trist. Stäng av TV:n och skicka hem assistenterna!

#5 - - Ann-Marie Alexandersson:

Man kan känna gemenskap må många sätt och inget är fel.

#6 - - Helena:

Nä, usch... Visst kan man ha det så i sitt äktenskap - det har jag haft men till slut skiljde vi oss.. Så frågan är vad man gör när det blir så men inte för att kärleken och lusten tagit slut... Nä, jag saknar orden, idéerna och förmågan att skriva nå´t vettigt... men ville ändå bara bekräfta att jag läst vad du skrivit och jag ska ha det med mig ett tag och "gnaga lite på"... Kan jag behöva som möter människor med svårigheter hela dagarna - ytterligare ett perspektiv på tillvaron.

#7 - - Skramlan:

Äh, själv tycker jag det där med sex är överskattat. Det går att ha ett bra äktenskap utan sex i alla fall bara lite av det, tur jag har det så och att vi har andra viktigare värderingar. Ok, jag nedvärderar inte sex men övervärderar det inte heller. Skönt slippa de där kraven i alla fall för att bägge skiter i det. Men vi är ju olika, det vet jag.

#8 - - Maggan:

Det finns så mycket i livet som kan ersättas med sex när det inte längre kan fungera. Värme, tillit, en klapp på kinden, omtanke. Tror också att sex är överskattat, det finns också en starkt negativ klang om den...men, ofta längtar man tyvärr efter det man inte kan få, Att se på TV tillsammans är ju inte det sämsta. Kram till dig

#9 - - Helena igen...:

För min del så tänkte jag inte bara på "själva sexet" utan också att hålla om, kramas, smekas, gosa in näsan i vinkeln mellan hakan och halsen, stryka över kinden... etc, etc - allt det där som också skapar närhet, värme, trygghet och är ett uttryck för kärlek, lust... Kanske skulle jag sakna det mer än själva sexet, men på nå´t vis tänker jag ju att det hänger ihop... Många stora förluster...

#10 - - Isacs Mamma:

Ha ha ha den var bra!

#11 - - Sarah:

Fin blogg, titta gärna in på min och lämna en kommentar! :)

#12 - - Kristina S:

Man behöver väl både och. Bra sex och bra TV tillsammans. Och bra böcker och fin natur tillsammans också. Och även att ibland kunna bli förbannad och upprörd tillsammans.

Men hur är det egentligen för dig? Jag förstår att du är nästan helt förlamad. Men är ditt beröringssinne förändrat? Är ditt proprioceptiva sinne (sinnet för kroppsdelarnas läge) intakt? Är ditt smaksinne intakt? Hoppas att du inte tar illa upp dessa frågor! Jag skulle vilja förstå bättre hur du har det.

#13 - - Ann-Marie Alexandersson:

Jag vet inte om du är bitter. Du har all rätt i världen att vara det men det är inte likt dig. Och nästa undring är ju, måste det vara likt? Var dag är ett nytt liv.

#14 - - Mattias:

Sex är sex. Kan vara direkt nedbrytande. Kan förstås vara stärkande också. Men då är det väl i termer av kärlek vi talar. Och när vi ändå talar om kärlek... så kan förstås den ta sig många jämngoda uttryck.



Man kan tillbringa en stund tillsammans i ett kakelugnsvärmt, ombonat rum. Kakelugnsvärmt? Inte bara kakelugnar värmer. Småprata. Känna samhörighet, trivas. Sen kan man ila mot Göteborg och känna hur en stor värme stannar kvar och sprider sig i bröstet. När man som bäst behöver det. /Mattias

#15 - - Maggan:

Oerhört bra tolkning av vad sex kan vara ,Mattias. När det gäller kärlek är sex vackert, men det är inte elementärt för hur man mår. Kan också vara skamfyllt, perverst, utnyttjande. Riktig, äkta kärlek, att vilja någon väl, att göra det bästa för någon att må bra, har inte det minsta med sex att göra....

#16 - - Mona:

Hej, har följt din blogg ett tag och ville bara hälsa. Har en person i min omgivning som också drabbats av ALS och han älskar din blogg. Carina skrev ovan att hon håller på med din bok och jag måste erkänna att jag missat att du skrivit en. Vad heter den?. Kram.

#17 - - Harpasione själv:

Roligt att höra Mona!

Min bok heter Om det bara var jag och finns att köpa från Verbum förlag.

#18 - - Håkan utan Gerd!:

Sex kan, som ni skriver vara bra eller dåligt,positivt eller negativt. Men saknaden efter sex är bara negativ.