Poem kanske

Nu tänker jag mycket på poetry slam.
Om en vecka.
Det är mycket svårt att skriva det som datorn ska läsa.
Varje mening måste jag testa hur den låter.
Det är alltid någon som lyssnar.
Eftersom jag aldrig är ensam.
Det är faktiskt det svåraste.
Men det går.
Det kommer att gå.

Jag och min röst ska fuska allt vi kan och har ingen ambition att gå vidare.
Men vi ska vara bäst.
#1 - - Anonym:

Klart ni kommer att vara bäst!!

#2 - - Hyrestanten:

Du, jag är helt övertygad om att du är bäst!

Synd för de övriga men det kan inte hjälpas :)

#3 - - Ann-Marie Alexandersson:

Du har en underbar inställning. Jag har markerat i almanackan men jag vet inte vart jag ska.

#4 - - Taran till Ann-Marie:

Poetry slam på stadsbiblioteket den 29. mars. Harpasione skrev om det i kommentarfältet efter "Ranelid och jag"- inlägget. Jag skickar mina hälsningar via dig, om det är OK ;)

#5 - - Maggan:

Å, vad synd att jag bor så långt ifrån Örebro. Det hade jag gärna velat höra, det måste vara en unik poesiupplevelse. Önska dig stort Lycka Till...

Kram/Maggan

#6 - - monica:

Bor tyvärr för långt från Örebro, annars hade jag definitivt kommit och lyssnat. Du har ju blivit en förebild för många, någon som man har en oerhört stor respekt för och som bevisar gång på gång att det finns inga hinder att göra saker och ting bara man har en vilja av stål.

Kan bara önska lycka till,du kommer att sopa mattan med dom andra.

#7 - - Anita:

Lycka till önskade att jag kunde vara där...men de e lite lång väg dit ..skulle önska att nån spelade in o la ut det på you tube..vore kanske inte så dumt.

#8 - - Taran:

Vilken bra idé Anita!! Mari! Känn dig kallad!;)

Efter youtube-klippet kan det bli en turné! Definitivt andra uppträdanden i någon form, eller hur? Sådan risk finns det alltid överhängande, när man gör sig populär.

#9 - - Skramlan:

Jag är ju ingen poesi-människa så jag besöker aldrig sådana evenemang. Men jag önskar lycka till och kul för dig!

Soliga vårhälsningar till alla

#10 - - Mooseeyes:

Heeeelt underbart Tina! Bara man är bäst är det skit samma vem som vinner. :-)



Själv är jag bland de bästa på korsordsmakeri men har trots det fått silkessnöret. Nu vet jag vad en sån där vad heter det psykopatisk (?) chef vill säga. Och kolleger som tittar bort och inte ens svarar när man ber om hjälp.



Så har man varit med om det också. Som när du skrev om din erfarenhet om att vara gravt handikappad och beroende av assistenter, "Inte så att jag är glad för att få ha varit med om det. Men nästan." (Fritt ur minnet, du får ursäkta om det blev mycket fel.)



Värst är nog ändå att kollegerna tittar bort. De har hållit ett korsordsmakarkonvent, världens första, om precis de här sakerna för mindre än två veckor sen. Ett frasmakarkonvent var det , förstår jag nu. Nej jag ska inte vara orättivs; det är bara en tidnigs konstruktörer som har svikit inte fler än så. Som TYCKS HA svikit ska jag kanske säga, de kanske vaknar?



Jaja. Nu ska dricka svinigt starkt kaffe på Starbucks och så äntligen låta trycka upp visitkort. FOTOGRAF ska det stå på dem, fast på spanska då. Ikväll ska jag "göra" ett barnkalas för en nästan symbolisk summa. Jag har inte lärt mig att ta betalt än. Men så heter mamman "Luz Tamara" - ljus lotusblomma kan man tolka det som. Träffade henne igår. Hon visade mig vägen in i mitt nya yrkesliv genom att vilja kontraktera mig. Just på själva dagen då jag blivit uppsagd.



Jag älskar Luz Tamara känner jag! Och några till. :-)



/Mooseeeyes

#11 - - Mooseeyes hmmm-ar:

"Det är inte så att jag säger jippie. Men nästan." Så var det va?



Jag är rätt långt från jippie här, men dock i full färd med att raka det positiva ur eländet.



Desillusioner kan man aldrig få nog av! Bara man smälter dem helt och hållet.



Annars kan de faktiskt bli flesta laget. /Mooseeyes

#12 - - Kicki:

Jag kommer och lyssnar. Ska bli spännande!

#13 - - Anonym:

För långt borta för mig tyvärr. Lycka till!

#14 - - Taran:

Du verkar ha fått en massa anonyma beundrare!? Eller så är de rädda för att bli utvisade;)



Jag tänkte på Mooseeyes litet i fråga om desillusioner ; ibland "hjälper" ju våra antagonister oss ovetande?! De " kastar" oss ut, någonting vi kanske skulle ha gjort själva. De stakar ut vår väg, som fanns där hela tiden utan att vi såg den eller tänkte ta just den vägen.Nå ja... sakerna kanske ordnar sig så småningom för dig Mooseeyes; det är ju bra att du flera yrken att ramla i, och "att det gärna vill bli bra":)Det är skönt att veta, eller hur! Våra ( Selmas och mina) hälsningar till alla! ( du är gullig du också, Skramlan, som inte gillar poesi.Jag hade en arbetskompis, som kallade poesi för navelskådning!?)

Vissa kan ju det där vackert, att skåda i sin navel

eller hur man nu vill uttrycka sig, bla Harpasione!



"Yo soy papá, y soy mama ...." i Vanity Fair fick mig att skriva en extra kommentar så här sent;)

#15 - - Mari:

Skulle du kunna tänka dig att bli filmad och utlagd på Youtube, Tina?

#16 - - KaosJenny:

Lycka till... Om jag mot all förmodan skulle befinna mig i området så gör jag skyltar och hejjar... Annars håller jag tummarna för att du slår världen med häpad...

#17 - - KaosJenny:

Slår världen med häpnad alltså... som du ju brukar göra :-)

#18 - - Mooseeyes svarar Taran:

Jomen precis så är det ju Taran, när jag själv varit alltför feg alltför länge så blir jag utknuffad från gamla jobbet och in i den skrämmande nya verkligheten. Som jag faktiskt gott och suktat efter en längre tid.



Så nånstans i slutändan lär jag få anledning att känna tacksamhet för vad som hänt. Och till och med mot dålige chefen. Men det är komplicerat det där; jag kan liksom ändå inte springa upp och ge honom stora kramen (alldeles oavsett det geografiska avståndet). Tvärtom, en fet smäll skulle han ha. I någon form, eventuellt inte en bokstavlig sådan.



Undrar vad Svetsarn hade gjort?



Men nu börjar visst poesislammet sist, nu får vi sluta prassla med våra papperspåsar tror jag. Och prata om sånt som inte hör hit. Nu ska det bli spännande att se hur det går för Tina med dator. /Mooseeyes



#19 - - Ylva La:

Ja - allt fokus på poetry slam. Jag tror att det kommer att bli helt fantastiskt! En upplevelse som tar en med storm, skakar om. Publiken tänker ÅH! AH! Ha ha! Livet kommer inte vara sig riktigt likt för alla de som är där, efteråt.



Och vi andra får göra oss en högtidsstund vid datorn senare, klickandes på samma Youtube-klipp om och om och om igen. Hoppas jag. Fast vi är med dig live, i hjärtat.

#20 - - volangen:

Lycka till.

Men jag vet ju redan att du är BÄST.

Håller tummarna här i Umeå.

#21 - - Taran:

Jag läste på slutet av Ylva La´s: "Fast vi är med dig live, hjärtat" men det var vackert i hjärtat även om Tina är a sweetheart också!

Makena, 2- åriga tjejen på Youtube sjungandes Adele , har klickats nästan 6.4 milj gånger sedan 6/3 -12!!( mina vänner och släktingar står nog för ganska många av dem:))Kanske kan vi sätta målet riktigt högt denna gång!!! Ylva La:" Harpasione GILLAR fria diskussioner om vad vi vill", har hon sagt, " på sin blogg".Sådant kan man naturligtvis ångra, att man har sagt, men jag tror att vi kan ge litet material till kommande dikter och briljanta inlägg här, när "vi träter"( som Harpasione beskrev det själv :)) Jag brukar titta på Makena några gånger om dagen för att bli gladare, och påminna mig om, att vi har kapacitet att klara av vad som helst när vi vill, bara intresset och modigheten kontaktas i våra innersta väsen.



Kram till Hjärtat; och till alla andra också förstås/ Taran

#22 - - O:

Klart jag vill komma och lyssna. 29/3 vet jag men vilken tid?? Ska hålla tummarna så knogarna vitnar och jag får kramp i armarna.

<3

#23 - - Elin G:

yeah!

#24 - - Maggan:

Så tråkigt Mooseeyes med en sån chef och osympatiska f.d arbetskamrater. Skönt att slippa dom. Och en knuff framåt för en förändring till någonting mycket bättre och som ändå kanske skulle skett. Lämna det trista bakom dig nu...

Och Tina, Jaaa till poesiklipp på Youtube om du vill Kram till er alla här

#25 - - Anonym:

Jag har haft en underbar första dag som professionell fotograf! Inte så välbetalt kanske, men det kommer nog med tiden.



Jag har bestämt mig för att inte ge den korkade chefen på moppo. Jag ska vara tacksam istället. Förresten tänker jag inte ta uppsägningen helt på allvar. Jag tänker skicka korsord ändå. De lär bli publicerade! ;-)



För övrigt har två kolleger hört av sig. /Mooseeyes