Vatten

Alla
dessa
vattenflaskor.

Som jag minns var det
en kopp te till frukost
en kopp kaffe
ett glas vatten till lunchen
en kopp choklad på eftermiddagen
och typ så vidare..

Inte en klunk däremellan.
Om det inte så var särskilt varmt eller jag gjorde något ansträngande.

När jag tränade fotboll fanns inga vattenflaskor.

Men då hade man väl inte kommit på att man blir friskare och sundare ju mer vatten man får i sig.
Kanske.
Obs ironi.

Idag har jag sett Sjunde inseglet. Det kunde jag inte tro att jag skulle få se Nils Poppe i en av huvudrollerna. Jag ska se om den.
#1 - - Taran:

" när Lammet bröt det sjunde inseglet, uppstod i himlen en tystnad som varade vid pass en halv timme".( Upp 8:1).



Jag kom att tänka på ett annat bibelcitat ( nu när det ändå har varit så tyst en bra stund), nämligen Joh 14:27 : " Frid lämnar jag efter mig åt eder, min frid giver jag eder; icke giver jag eder den, såsom världen giver. Edra hjärtan vare icke oroliga eller försagda".

Jag har alltid tyckt om det senare citatet,även om jag inte har varit så religiös för övrigt.



Schackpartiet ur Bergmans film spelades ju i "Monty Pythons galna värld" som parodi också, såsom av Robert Gustavsson i Manpower- reklamen på 90-talet!



Du kanske ville ha tystnad, men jag ville prata med dig före sänggåendet. Hoppas du får sova skönt;)

#2 - - Anonym:

Det som jag tycker så mycket om hos dig Tina, är din ärlighet och att du är så rak....inga krusiduller eller omskrivningar, utan du skriver som det är och det är fantastiskt och jag tror att det är så bra för dig själv och ditt sätt att bearbeta och så din klarsynthet: Nu måste jag lämna detta bakom mig. Punkt, slut... Vi andra kan nog inte förstå hur det är, bara föreställa oss men du visar precis som det är, naket och oförställt. Ibland vill vi komma med små råd och försöka hjälpa det är nog ett mänskligt beteende,men det är kanske inte alltid det rätta. Men Tack för Du låter oss veta ....vi försöker förstå och lär oss på vägen



De gamla svenska långfilmerna är härliga och man kan se om och om dem igen...och Nils Poppe tycker jag ju är Sveriges Charlie Chaplin...

Kram Maggan

#3 - - Taran:

Jag fick telefonkontakt med [email protected] igår! Det är ju förståeligt, att de inte har möjlighet att besvara alla mail de får. Jag blev glad iaf, för att ditt namn har varit uppe på diskussion! Nu är det bara att vänta, man kan inte göra mera! Och din fantastiska bok " Om det bara var jag" kan få möjlighet, att hitta sina läsare kanske också?! Man måste ju synas nuförtiden, och inte bara höras som du gjorde i " Sommar "- programmet i P1;) Hela Sverige skulle må bra av att ta del av dig och din klokhet!!!, så rätt i tiden!



PS Låt oss fortsätta att få vara mänskliga och vilja väl, missförstånden kan ju rättas till med ord eller hur? På nätet är det ju nästan oundgängligt, att de uppstår./ Kram

#4 - - Franck:

Heja Taran, som inte släppt eftertio-spåret (vad nu det är, men det vet jag kanske efteråt, när jag sett det!?).

En av mina favoritfilmer, också för att Gunnar B är med. Nils Poppe, den lätte och glade, är härlig i den filmen (annars var han bara Boom för mig, vad han nu hette, soldaten. Tycker också om Smultronstället, en helt annan film, men jag har dem i samma fack hos mig. Berätta mer om filmer du ser!

Hade förresten en studiekompis, som brukade dyka upp, ta på sig en gravallvarlig min, och deklamera: "Jag är Döden" på teatersvenska. Fin film!

#5 - - Ylva La:

Nej, men Tina - varför hade vi INTE vattenflaskor?? Minns mycket tydligt hur vi stod och köade vid den enda toaletten i tjejernas omklädningsrum efter gympan, eller i en paus. Man kunde känna ökensanden i håret innan man äntligen nådde fram till oasen. Vattenpaus utan vattenflaskor var ingen genial idé.



Däremot kan jag hålla med om att det gått en aningens till överdrift. Flaskorna är både en sorts snuttefilt och fräschmarkör (jag är hip, jag gympar nästan hela tiden). Förstår att det blir irriterande för den som vill men inte kan dricka.

#6 - - O:

Jag minns att jag tyckte det var konstigt när eleverna plötsligt inte kunde sitta på en 40-minuterslektion utan att ha en vattenflaska och dricka "hela tiden". Den som inte hade eget vatten med sig fick en klunk av kompisen. Mycket irriterande, men man vänjer sig. Funderar på när detta fenomen började.

#7 - - Ann-Marie Alexandersson:

Inkontinensframkallande.

#8 - - Skramlan:

Det där med vattenflaskor på lektionerna förekommer nog inte i alla skolor. Det har i alla fall inte förekommit i de två skolor som sonen har gått och går i. Enda har varit i samband med gymnastik. Annars får man inte hålla på och dricka och äta på lektionerna.

#9 - - Maggan:

Förmodligen är detta med vattenflaskor den nya trenden att det är bra och viktreducerande att dricka mycket vatten. Själv hade jag alltid en kanna vatten med en citronskiva intill mig på jobbet, dock ingen vattenflaska. Ibland går det till överdrift. Varje gång jag ser Caroline Af Ugglas i TV vilket program det än vara må, så har hon alltid en vattenflaska och dricker ur hela tiden !!! Det är Överdrift.....

#10 - - Mooseeyes:

Och så blir katthultpigan Lina bränd på bål. Eller ja Maud Hansson då, så hette hon va? Innan hon blev Lina. Jag såg filmen för lite sen. Fint med det käcka tåget som tågar iväg där på slutet. De verkar känna sig som vinnare hela bunten. För övrigt håller jag med Franck: Gunnar Björnstrand var finfin! /Mooseeyes