Att få ett svar

Jag sa till ett barn som satt och kletade med lera.
Tänk att vissa barn tycker inte om att kleta och kladda.
Jag är inget visset barn
fick jag till svar.

Ytterst intelligent språklig konstruktion.
Språket är fantastiskt.
Att inte kunna tala är ofantastiskt.
Rent av visset.


Men du kan ju skriva
vet jag att ni tänker.
Ja jag vet.
#1 - - Pia:

Haha! Visst är språk intressant. Sättet man använder ord på. Var ord har sitt ursprung. Hur nya ord tillkommer. Barn är suveräna på att nyttja de ord de kan....tror sig kunna. Mitt mellanbarn konstaterade att det heter; Hör Till...... Då heter det HillTör mig. Logisk, nått med H först o nått med T i mitten.
Jag vet inte var du bor, vet inte om du varit i Rinkeby, Tensta utanför stockholm. Där talar många faktiskt svenska med varandra.... Men jag fattar inte vad de säger! Vartannat ord är okänt för mig..... Intressant att höra det.
Ha en bra dag!

Svar: Inte varit där. Tyvärr.
Harpasione

#2 - - MB:

Barn är fantastiska. Så är det. Och alla är vi barn.

#3 - - Mia:

På tal om ingenting så måste du se filmen This must be the place med Sean Penn. Ljuvlig.

#4 - - KaosJenny:

Ungar ock språk slutar aldrig fascinera. Däremot förstår jag att det är ofascinerande att inte kunna tala... Svårt att slänga käft med någon om man måste ha ögontjosan på datorn :-( men du är underbar som har en blogg i alla fall... Kram

#5 - - Mooseeyes:

Att ligga skrynkligt till. Var kom det uttrycket ifrån? Lika obegripligt som talande och roligt. /Mooseeyes

#6 - - Ann-Marie Alexandersson :

Ja, och extra ofantastiskt för dig eftersom du är en ytterst verbal person. Jag vet precis hur din röst låter och jag hör din röst när jag läser bloggen. Jag hör också dina skratt mellan raderna.

#7 - - Pia:

Hej igen! Du har rätt, det är tyvärr att du inte varit i Tensta, Rinkeby. Du hade nog funnit det intressant du med :-). Jag har inte följt din blogg så länge men har nu på måfå läst lite här och där i dina inlägg. Det får mig att ställa frågan; vad och hur mycket skrev du innan du blev sjuk? Officiella dokument, noveller, dagbok, vad? Skrivvana känns det som om du har rätt mycket av. Ha en bra dag.... Eller kanske natt just nu då... Pia

Svar: Jag har alltid skrivit dagbok.
Harpasione

#8 - - mAria:

Blogg är som dagbok.
Skriva är ett uttryck som andra.
Konsten är att inte skriva allt,
låta läsaren fylla ut själv.
Det är det som gör läsandet bekvämt.
Samma när man pratar, låta lyssnaren få utrymme.

#9 - - Pia:

Hej!
Nu har jag läst det mesta av dig på bloggen. Det skulle vara den enda anledningen till att inte köpa din bok. Fast vid det här laget är den nog ändå slutsåld.
Under läsningen, av de första månaderna du skriver om, tänkte jag; wow, vilken människa! Hon måste ju bara ge ut i bokform! Haha! Ibland är det bra att läsa vidare innan man kommer med massa tyckanden hit och dit.
Känns i det här läget inte speciellt angeläget att komma med massa positiva kommentarer på ditt skrivande. Möjligen då att jag gillar hur du förhåller dig då det gäller att skriva om din man och barn. De skymtar till lite ibland men blir inte till några rollinnehavare. Jag hade gjort likadant.
Delar din musiksmak, åtminstone vad gäller Winnerbäck och Höglund. Kommer inte ihåg vilka fler du har skrivit om. Jo, och givetvis Sofia Karlsson! Hennes Dan Andersson wow! Har du lyssnat på Stefan Sundström? Sveriges sämst klädde artist :-) ibland har han...ofta har han...bra texter.
Ha en bra kväll. /pia




Svar: Min bok är säkert inte slutsåld!
Harpasione

#10 - - Gise:

Att inte kunna tala är synnerligen ofantastiskt
Det kan inte jämföras - eller ersättas - med att skriva. Bara en enkel stämbandsförlamning kan försätta en (mig) i ett utanförskap

#11 - - Millan:

Kul kommentar av barnet!

#12 - - Ann2:

Skriva är nog bra, men det som inte är det minsta visset hos dig är ju själva tankeförmågan, iakttagandet, klurandet och formulerandet.
Där är du apselut blomstrande livskraftig, Tina!
Och det tackar jag för, även om det inte så ofta kommer till nån skriv- o tänkvärd kommentar. Gillar du små ytliga men förtjusta utrop också tro?

Svar: Men frustrationen när man inte kan uttrycka sig...
Harpasione