Killistan

Den började i ettan på Älta skola

stefan
jonas
mats
anders
Christer
hans
sören
ola
tommie
jocke
Thomas
janne
bertil
gunnar
per

Det var det det.
#1 - - Pia:

Oj! Var det sötnosarna eller bara alla killar i klassen? Och hur kommer du igång namnen? Plockat fram gammal klasslista eller klassfoto??? Lite kul att se namnen. Inte en enda Kevin eller Oliver eller Winsent! Jag minns inte ett enda namn från lågstadiet. Däremot minns jag i princip alla från mellanstadiet och har FB kontakt med flera av dem idag. Och vi började mellanstadiet 1966. Och vi har nu hittat varandra igen det senaste två, tre, åren.

Svar: De jag varit kär i sen jag började och tills jag slutade.
Harpasione

#2 - - Pia:

Aha! Förstås! De man varit kär i glömmer man inte namnen på.... Några av de namnen kunde stå på min lista också :-) Var inte så stor variation på namn förut..... Det är det väl inte nu heller fast det är Max och Alex och Viggo istället. Ja, plus nyinflyttades namn. Ali och Hassan och Gassan..... Hehe, jo finns större chans för mer varierande listor nuförtiden!

#3 - - Håkan och G:

Monica, Eva-Britta, Anna-Karin, Lisbeth, Karen, Britt, Maria, Inger, Britta, Ulla, Lilian, Britta(II), Gerd. Livet är inte förgäves! (Men namnen varierar ju inte så mycket kanske)

#4 - - Anonym:

Olle, Anders, Anders, Nils-Åke, Lennart, Håkan, Conny, Tommy, Bertil, Tommy, Rolf, Lennart. Gissa min ålder!

Svar: Född -60?
Harpasione

#5 - - Värmländska:

Jörgen, totto, anders, stefan, magnus, thomas, tomas, torbjörn, lars, anders, bertil...oj längre lista än jag trodde

#6 - - Anita:

Nils-olof Jan Per-Olov Kennet Anita Else-Britt Solveig David Pelle. !

Svar: En udda svit.
Harpasione

#7 - - H:

Nej Anonym bör väl vara född lite tidigare eftersom Rolf och Lennart är med på listan.. 1956?

Svar: Hon var väl kär i lite äldre killar...
Harpasione

#8 - - Lotta:

William - återkommande ett flertal gånger, han var intelligent OCH söt, det insåg jag redan vid sex års ålder på förskolan.
Fredrik, Johan, Hampus, Aron, Adam, Daniel, Christoffer - kan ha glömt/förträngt några här.
Erik - min första "seriösa" kärlek (dvs. innebar mer än att bli jagad av/jaga på rasten), hjärtekrossad utan dess like
Mattias - min största "seriösa" kärlek, håller fast vid honom ännu

Off topic: Lovade en gång att berätta om min mammas fantastiskt kreativa matlagning i syfte att ja, få det att, åtminstone, rycka lite i de mentala smilgroparna. Min syster och jag funderar på allvar att ge ut en kokbok som heter "Maträtter du absolut INTE vill laga!". Vad sägs om
Korv Strognaoff utdrygad med fiskbullar
Varm isterbandslåda med bostongurka, salvia och ost (tryck ut innehållet i isterbandskorven i en ugnsform, blanda med saliva och ost, toppa det hela med bostongurka och gratinera av det i ugnen tills isterbandet och osten skär sig riktigt ordentligt)
Björnbärspaj med ädelostvaniljsås (inte då en msk ädelsot som det står i receptet utan 200gram)

Ett axplock ur en unik receptlåda. Jag kan ärligt säga att jag inte är kräsen när det gäller mat, det gick liksom inte att överleva och vara kräsen hemma hos oss.

#9 - - Pia:

Anonym född 1952?
Lotta född 1986?

Förövrigt Lotta.... Om vi säger så här: mina tre barn har alltid gillat skolmaten! Även den där skalade potatisen som liksom har fått ett gulnat halvtorrt nytt skal runt sig :-) Kan det säga något om MIN matlagningskonst? :-) ..... Å andra sidan har de lärt sig äta för att bli mätta, inte för att svulla i sig för att det är så fantastiskt gott..... Måste ju hitta nån fördel med att kök och jag inte är riktigt kompatibla :-)

#10 - - Irving:

Vad härligt med din lista! Några av namnen väcker minnen sedan vi gick där runt torget varv på varv. Särskilt han som kunde få dig att släppa allt och bara följa med. Cykeln till exempel som du bara släppte åt sitt öde rakt på mig när han kom och tog din hand. Rätt romantiskt faktiskt. Och när din mamma ringde mig dagen efter studenten och var orolig för att du inte dykt upp och jag lugnade henne trots att jag inte egentligen hade en aning om var du var. Det var tider det. Även om det var mycket hjärtesorger också. Förstås. Och polisen när larmet gått, det hade jag nästan glömt. Man borde ta sig tid att tänka tillbaka lite då och då, det finns en massa roligt att minnas bara man vill. KRAM

Svar: Kärlek är ett avslutat kapitel. Bara ett tomt hål kvar. Men minnas kan man.
Harpasione

#11 - - Ylva La:

Jag prickar bara in två av namnen på min lista. Trots att de flesta är lite liknande. Fast jag har flera fula på min. Urban t ex, inte vackert (ursäkta så mycket om det är någon läsare som heter det - ni bär det säkert med bravur). Eller dubbelnamn, som jag har lite svårt för, kanske eftersom de tillhör generationen före oss.

Men varför så få?? Vad har du för kriterier på att "vara kär"? Gills inte t ex lärarkandidater man hade på mellanstadiet - man var ju jättekär! Vi friade nästan till en, min bästis och jag.

Svar: Det är snabbversionen...
Harpasione

#12 - - Sven Lind:

Varför glömde Ni mej...SVEN
E de för att jag är passgångare
Har ni förträngt mej

varför ska ni Sven dissa
jag vill också
stå på eran lista

kram från Mora

Sven Lind

#13 - - Anonym:

Pia vann! Anonym är född 1949. Många Lennart och Rolf var det då...

#14 - - Anonym:

Pia vann! Anonym är född 1949. Många Lennart och Rolf var det då...

#15 - - Maggan:

Mats,Jonny,Staffan,Björn,Bengt,Nisse,Jan,Tadde,Percy Tobbe,Janne,Lecke,Rune,Per.Ola,Jörgen,Tommy,Peder,SuneAllan,Sune,Arne,Tydde,Benny,Kenneth,Willy och så Ronny(knutte) och Sune+Börje+Bertil(lärare)och så några till

#16 - - Sven Lind:

Ann-Marie, Inger, Ewa, Agneta,Barbro, Marie-Louise, Eva, Maud, Britt-Liz, Eva, Elisabeth, Åsa, Anna, Eva, Britt, Eva

Passgångaren

Svar: Och så harpasione på slutet???
Harpasione

#17 - - Sven Lind:

precis.....men jag ville inte avslöja för alla andra men nu är det okej

min lista är nu komplett

mums så skönt

en passgångarkram till dej


sven

#18 - - Lotta:

@Pia: Nära! 1987 är rätt. :)

#19 - - Pia:

Tack Anonym och Lotta! För att ni kom med svaren på era födelseår! ....... Jag tänkte på vad mina kompisar hette (född-56) och just även på att Lennart och Rolf kändes lite gammalt! Sen hoppade jag till mina barns generation. Barn födda -78,-82.,-87. Då passade namnen in på något år i slutet av åttiotalet!
Och så lite tur på det så......
Trevlig helg till er alla!

#20 - - Pia:

Tack Anonym och Lotta! För att ni kom med svaren på era födelseår! ....... Jag tänkte på vad mina kompisar hette (född-56) och just även på att Lennart och Rolf kändes lite gammalt! Sen hoppade jag till mina barns generation. Barn födda -78,-82.,-87. Då passade namnen in på något år i slutet av åttiotalet!
Och så lite tur på det så......
Trevlig helg till er alla!

#21 - - O:

Min första kärlek hette Lasse. Vi var fyra år och vi var förlovade tills han slarvade bort ringen!
Sedan minns jag Bernt, Sven-Göran, Sven-Inge, Jan-Erik, Kenny, Leif, Mats....

#22 - - Lena:

Micke (som jag fick en fin glaskula av), Tomas, Jörgen, Ulf, Janne, Sven, Bosse, Stig, Magnus, Jerry, Håkan, Morgan, Per, SW, Eric, Dan, Lars, Mats, Lars, J-S, Zoltan, Mats, Sten..

Rätt olik ligglistan faktiskt. Färre än hälften av dessa är med där. Och ganska få på den är med här. Men jag ångrar ingenting.

Erkänn att du är lite kär i din datasupportkille..?

#23 - - Bettan:

Christer (nej inte DEN, jag pratar om en liten gullig rund rödhårig pojke jag drog på pulka i lekis. Enda gången jag haft allvarliga planer på giftermål), Jari, Tommy, Ziad, Hassan, Roger, Tord, Mats, Johan, René, Tomas. Fina namn. Skaplig variation både i nationalitet och ålder :-) Hoppas att det nån gång kommer en ny kärlek, men sånt vet man så lite om. Det brukar slå till när man minst anar det, även om man bestämt sig för att inte bli förälskad...