Resultat

Jag klarade det!
Har jag månne blivit snäll nu?
Eller beskedlig iallafall?
Mitt mål.
#1 - - Zorro:

Beskedlig.

Det är väl ett bra mål för vissa dagar.
Andra är du ämnad att slå världen med häpnad.

Svar: Puss!
Harpasione

#2 - - Snorkfröken af Slemspår:

Men käre värd, bästa frände vadan detta bedrövliga beteende. När vi ska ut och resa behöver jag lite krut i baken eller ett stort skrik av glädje, du får inte överge mig och våra resor. Jag har rest mycket förr men aldrig haft en så bra och trevlig reskamrat. Vem ska skrika efter en bra Gondol när vi åker till Venedig, eller skrika när jag försöker klappa en anaconda på stjärten i en biflod Rio Bravo. Jag vill åka till Amazonas och leta efter dolda pyramider med dig som kartläsare och mig som Biggles eller Pippi Långstrump.

Skämt åsido, jag kan inte sova om man inte pumpar i mig mediciner och under långa nätter har jag fått en ny mening med döendet, jag uppfinner upplevelser för oss som inser meningen med livet, fast bara för två passagerare, de andra får vara uppassare eftersom de verkar passa in så väldigt bra i det liv som de fått, jag är klart missanpassad. En resa till Nilens källor har jag drömt om irl, men så kom Carl Bildts lilla snedsteg som pajat en halv kontinent tack vare oljebolaget jag inte tänker skriva ut namnet på för de ska sitta i skamvrå och inte haussas utan bara skämmas, precis som alla som äger aktier i ett företag som beter sig som Kung Leopold i Kongo när det begav sig. OM människor brydde sig mer om livet och skönheten i att kunna ta ett steg kanske de kunde inse ALLAS, ja även ditt och mitt, ANSVAR FÖR PLANETEN OCH SE TILL ATT DET BLIR FRED PÅ JORDEN MAT TILL ALLA SOM SVÄLTER. Tack vare datorn så kan man ju göra en del, för barnlösa mig, ägnar jag min trötta hjärna med att läsa bolagsrapporter och placerar mina pengar jag fått i bolag som ligger i framkant när det gäller miljöläkande forskning. Alla vinster, ja de går många gånger nästan lika bra som vapentillverkare och andra bolag jag avskyr, placerar jag direkta pengar till inovatörer, "ett klick för Skogen" (du känner säkert till dem). Jag är en snorkig amatör-Gates. Men jag vet att jag gör skillnad. När man på ett ställe jag bott skulle plantera träd för att dämpa buller och också rena luften kunde jag sätta lika många träd på andra sidan vägen, innan jag ska ut på sista resan tar jag med dig dit, alla kör saktare, luften är renare, bullret nästan borta under lövbärningen, och två stora plus, det är kastanjer som blommar fantastiskt och stor bladvolym, men så finns det jag älskar: silad sol, dvs skugga och underhållningen av fåglarna som bor där det för bara var asfalt och plank, se det inte som skryt snälla, jag ville bara innan jag glömmer det känna stolthet över de pinniga träden på slutet av förra seklet, kanske lever de in i nästa sekel. Man har rätt att vara stolt även om man inte är kompatibel med samhället. Du har ju gjort något mycket större, gett liv till dem som om de ärvt en gen av dina styrkor kan jobba i mina gerillaföretag som jag kallar dem. Det är stort, barnen är klotets hopp, och du är min glädjeknopp, inatt slår du ut på morgonkvisten som ett bedårande magnoliaträd på en kringbygd skånegård, och skönheten och skörheten smälter samman till lyst för solen och dimman som nyss var först att se knoppen som ett bevis på fröets kraft. Men det finns plats för ett Ronja Rövardotterskri att våren är nu här och allt kan hända om så bara i en dröm (en vaniljdröm)!

Krokodiler eller anacondor that's the question my Dear?

Svar: Krokodiler är livsfarliga. De tar vi.
Harpasione

#3 - - Mooseeyes:

Frida Kahlo, som ju levde hela sitt vuxna liv med stor smärta efter en spårvagnsolycka som ung:


“No reniego de mi
naturaleza, no reniego de
mis elecciones, de todos
modos he sido una
afortunada. Muchas veces
en el dolor se encuentran
los placeres más profundos,
las verdades más complejas,
la felicidad mas certera. Tan
absurdo y fugaz es nuestro
paso por el mundo, que solo
me deja tranquila el saber
que he sido auténtica, que
he logrado ser lo mas
parecido a mi misma que he
podido.”

Översatt: "Jag förnekar inte min natur, jag förnekar inte mina val, jag har hur som helst haft tur. Ofta hittar man den största njutningen i smärtan, de mest komplexa sanningarna, den sannaste lyckan. Så absurd och flyktig är vår väg på denna jord, att det enda som gör mig lugn är att veta att jag har varit autentisk, att jag har lyckats vara så lik mig själv som möjligt."

Frida Kahlo

Svar: Men om man låtsas vara snäll och förstående kanske man blir det? Om jag ska vara lik mig själv nu kommer jag att dö mycket snart.
Harpasione

#4 - - Mooseeyes:

Det där vet jag sannerligen inte vad jag ska svara på. Men att du hittills kan känna samma lugn som Frida i det... att du har hållit din egen fana högt. Det tror jag du kan känna dig säker på. Snäll och förstående... Ja du... Man kan ändå inte vara nåt mot andra som man inte är mot sig själv säger de kloka och förståndiga, så då är det väl lämpligt att du börjar öva på dig själv.