Yttrandefrihet

1
Jag kan ALDRIG prata fritt.
Dygnet runt har jag öron inom hörhåll
för det måste jag ha.
Assistenterna har ju naturligtvis sekretess.
Men det är jag som KÄNNER att jag inte kan säga vad som helst.
Jag kan inte gräla på mina barn.
Jag kan inte prata med någon utomstående om assistenterna.
Jag kan inte alltid säga vad jag tycker.
För att jag inte kan.
För att jag inte känner att jag kan.
Dygn efter dygn...
Ganska hemskt va?
#1 - - Björn:

Och ändå tog du ett steg i att göra det nu.

#2 - - Eva H:

Ja, verkligen!

#3 - - KaosJenny:

Mm, det måste verkligen vara gräsligt... Att inte ens kunna smyga in i en garderob och viska det hemskaste för sig själv. Eller vråla eller ja, uttrycka sig snabbt. Jättekram

#4 - - Isabella:

Kan du skriva fritt? Kan du skicka mail utan att någon tittar över din axel?

Svar: Ja
Harpasione

#5 - - Pia:

Hej! Usch, inte få prata lite skit om assistenter och andra!!! Det är ju ofta den ventil man behöver för att orka stå ut med vissa..... Jo, dina assistenter har du alltid runt dig, men när du har tillexempel dina barn hos dig, går de inte ut ur rummet, assistenterna alltså? Kan du be dem ta en tiominuterspromenad? Eller kan det hända något som barn/vänner inte klarar???

Svar: Om jag kunde göra minsta lilla ljud vore det lätt att skicka ut assistenterna åtminstone en stund. Men det kan jag inte. Blicken är mitt enda sätt att påkalla uppmärksamhet. Om jag skickar ut assistenterna krävs det därför av mig att jag inte tittar på mina barn eller vänner om det inte är något allvarligt fel. Och det krävs av mina barn eller vänner att de hela tiden är uppmärksamma på min blick. Men datorn då tänker ni.
Ögonstyrningen fungerar inte alltid. Särskilt inte när jag ler och skrattar vilket jag gör när jag får besök.
Jag tror att ni får tänka efter en stund för att förstå situationen.
Harpasione

#6 - - Hyrestanten:

Ganska? Det är ju vidrigt när man tänker på det.

#7 - - Karin:

Man får tänka ganska länge för att överhuvudtaget kunna ens ana hur det känns. Och sen lägga till att det känns så hela tiden och jämt. Du får mig att tänka efter. Och jag är glad att höra att du skrattar och ler ibland.
// Karin

#8 - - John:

Tack för att du skriver om din situation. Tänker på dig.

#9 - - Lotta Axelsson Sandin:

Freedom of Speach får en än djupare innebörd. Inte så konstigt att det är en mänsklig rättighet. Möjligheten att göra sig hörd är kanske den viktigaste av dem alla. Jag har nog alltid tyckt det, rent teoretiskt rationellt. Men nu när jag ser dina ord och tänker efter för att förstå, så får jag nästan en chock. Så klart. Att kunna kommunicera är ju en helt grundläggande rättighet. För att alternativet - att inte kunna det - måste vara... som sagt; helt vidrigt.

#10 - - HME:

Men mejl är väl bra? Du kan väl använda mejlen till båda de sakerna. Jag kan tänka mig att robotrösten ändå inte är helt lyckad att gräla med. Och det är inte helt felt för vem som helst att tänka efter en gång till innan man "grälar" på någon. Och förklara varför nånting är viktigt istället för att använda en arg/besviken röst - det har väl ändå aldrig fungerat särskilt bra. Eller är det det det gör? (Oj, tre 'det' i rad - hur borde jag skrivit?)

Svar: Kanske det... Suck suck suck suck
Harpasione