Barnets bästa

Jag är en sk umgängesförälder
Det betyder inte att jag har rätt att umgås med mitt barn
Utan att mitt barn har rätt att umgås med mig

Sorgligt tycker jag

Eller har jag fattat fel???
#1 - - Anonym:

Tycker nog att det är bättre om barnen har umgängesrätten, det finns så många barn som måste träffa föräldrar som inte är särskilt bra för dem bara för att föräldrarna har rätt till det.
Om dina barn utnyttjar sin rätt och du trivs med att vara tillsammans med dem så är väl allt gott o väl?

#2 - - Anonym:

Förlåt vill inte vara anonym ovan heter Maria

#3 - - Sjukt af Slem:

Måste eller borde inte allt bygga på ömsesidig vilja??? Blir inte klok på det där begreppet. Har varit allra längst ned i sjukdomsträsket, skickar ett mail, för det känns så privat, den här gången var det på håret, med blåljus och allt. Har bara ett pekfinger som funkar just nu, och det är inte så snabbt direkt!! Har tänkt mycket på dig och önskar att vi kunde göra något roligt, backhoppning kanske???

XXX

Svar: Ett pekfinger. Och en hjärna. Backhoppning blir en obehaglig död tror jag. Hellre skåda isberg på grönland
Harpasione

#4 - - KaosJenny:

Umgängesrätt är väl liksom på båda håll och förälder är du ju hela tiden oavsett. Skåda isberg på Grönland låter häftigt även om det just nu känns som om vi håller på att snöa över här. Kram

#5 - - Ullrika:

Rätt låter iaf bättre än skyldighet tänker jag <3 å då är det åt båda håll!

#6 - - Lucia:

Det förekommer dock att domstolar i beslut ibland skriver att barnet och umgängesföräldern skall äga rätt till umgänge med varandra i viss angiven omfattning. Den domare som skriver så lär tycka det är fel att det bara är barnet som har umgängesrätten med föräldern. Det formellt riktiga är dock som Du anger att det är barnet som har umgängesrätten. Det blir på så sätt svårare för boendeföräldern att obstruera mot umgänget.