Gud

Ateister vet att gud inte finns
Agnostiker vet inte om gud finns
Jag vet att gud finns men jag tror inte på honom
#1 - - K:

Ingen som kommenterar om Gud?
Tänk att det ska vara så svårt att förhålla sig till honom?
Samtidigt som jag är helt beroende av honom!

#2 - - O:

Min fundering om Gud var att du faktiskt tror att han finns, men att du inte tror att han kan hjälpa dig. Han eller hon kan inte göras ansvarig för allt som händer oss.

#3 - - Ann-Marie Johansson:

Hej! Jag blir väldigt nyfiken på vad du menar med att "tro på" Gud.
Jag går igenom något som är svårt och som jag inte vet hur jag ska agera i, eller om jag ens ska agera. Det jag gör är att jag ropar, om än inte ljudligt, i förhållande till den Gud jag säter min tillit till.
Det jag tänker händer är att jag förhåller mig öppen till detta som jag går igenom, och det jag hoppas på är att jag ska komma till klarhet hur jag djupast vill och kan förhålla mig till detta skeende. Jag tror också att jag kommer att överraskas både av mig själv och andra, av Gud, om man så vill.

Är det möjligt att känna igen sig till detta förhållningssätt till livet?

Hjärtliga hälsningar från Ann-Marie

#4 - - Irving:

Minns du våra tonårs evinnerliga Guds diskussioner vid ert köksbord under våra tekvällar? Jag vet att Gud finns. Och jag tror på honom. Han har hjälpt mig många gånger. Och många gånger inte. Det blir inte alltid som man ber, som man vill. Men vem gör alltid som man vill? Men jag kan hålla med, när livet känns alltför svårt är det inte alltid lätt att tro, även om man vet...KRAM

#5 - - Monica:

Jag tillhör väl skaran som kallas ateister. Och varje gång som diskussioner om "gud" kommer upp blir jag alltid lika förvånad. Varför säger man han eller hon. Det är väl ingen person eller varelse vi pratar om. Det är ju inte ens någon som vet vad denna gud är. Jag har i alla fall inte fått någon förklaring som jag varit nöjd med. Kanske för att ingen vet vad dom tror på.Och var och en får ju tro vad dom själva vill.Hoppas att jag inte trampat någon på tårna, men jag kunde inte låta bli och lägga mig i

#6 - - Anne-Marie:

Gud finns på samma sätt som Pettson, skrev du inte det på bloggen en gång? Finns i tankevärlden, tänkte jag då att du tänkte. Finns som tröst och förklaring för de som tycker att det behövs. Det tycker inte jag att jag behöver i mitt liv.

Svar: Ja gud är en konstruktion av människor. En slags litterär figur. Men att gud finns tycker jag inte man kan tveka på. Tycker jag alltså....
Harpasione

#7 - - Karin:

Jag tycker grundbudskapet är vettigt om man tolkar det hela som en metafor. Tänker att man berättade livsvisdomar som sagor förr.