Nära döden Epilog

Det har hänt förut
För några år sedan
Allt som kan hända händer förr eller senare
brukar jag tänka
Igen och igen
#1 - - O:

Det borde finnas en överenskommelse att de ska kolla själva eller med dig om det är något med respiratorn när du ser desperat ut och därefter om du behöver en slurk vin så du kan slappna av och kommunicera igen.
Måtte det dröja länge innan den här händelsen upprepas.

#2 - - Ylva La:

Personlig assistent är något väldigt få tänker på att bli t ex i samband med gymnasievalet. Inte ett yrke många målmedvetet söker sig till senare i livet senare heller. Eller? Har jag fel? Jag utgår bara ifrån mig själv och mina kollegor. Vi har alla blivit det fast vi egentligen var något annat. Vilket inte alls hindrar att vi alla skulle kunna vara helt perfekta assistenter. Men kanske är yrket alldeles för okänt? Att det har för låg status är självklart. Det där med ansvar har ju inget att göra med status eller lön. Är det dags för staten att hotta upp ryktet för personliga assistenter, så att du och alla andra brukare slipper oron över om det finns folk så det räcker? Och kan välja de som klarar uppgiften. Därmed inte sagt att man inte kan misslyckas hur gärna man än försöker göra sitt bästa. Men med ett helskärpt sinne med fokus på det livsuppehållande, så kommer man förhoppningsvis alltid på en sådan sak som respiratorn i tid. Men jag har medvetet valt en brukare som inte är lika lätt att ta död på som dig. Det är ett stort ansvar.

Hos dig behöver man förmodligen (numera) ha utbildning som undersköterska. Men ändå....

#3 - - Fia:

Hej!
Jag läste just om din fruktansvärda upplevelse med respiratorn. Undrade om du inte skulle kunna ha en SOS-skylt som assistenterna börjar med om de märker att det är något men inte förstår vad. Typ med de fem saker som är viktigast att utesluta (och som ger dig störst obehag). Kändes som att det skulle kunna vara lättare och gå fortare än med bokstäver och kanske vara en trygghet både för dig och för oerfarna assistenter?

Beundrar dig och finner alltid styrka i att läsa din blogg!
/Fia

Svar: Bara det att när det händer igen om några år är assistenterna så utleda på den där skylten att de inte ser den... Det är tyvärr så skriftlig information fungerar.
Harpasione

#4 - - Maggan:

Jag tänker detsamma som Fia
En stor skylt som assistenterna tittar på i första hand
Prio nr 1=Problem med respiratorn
Måtte de rätta till detta så du inte behöver uppleva det igen. Jag förstår din panik
Kram