Inskolning

En ny assistent här idag
Hon har jobbat 15 år som personlig asssistent men aldrig träffat på en brukare som bestämmer själv
Hon trodde att assistenterna skulle bestämma om jag skulle ha en filt över mig när jag vilade
Jag är bedrövad å alla brukares vägnar
#1 - - Anonym:

Är hon dövblind? Jag förstår om du är aningen frustrerad *obs ironi*. Hur hamnade personen hos dig, är det inte du som anställer? Jag skulle vilja spränga ut mig ur min kropp om jag var med om samma saker. Vännen jag fattar att det känns hopplöst.

En stor kram

EfA AfE

Svar: Det är tyvärr så att mycket assistans inte alls är assistans utan snarare vård. Enligt en god assistent som jobbat hos flera. Men jag har faktiskt svårt att föreställa mig Ett tillstånd där man inte kan bestämma om man fryser eller ej. Eller är det så att de inte VILL? Hospitaliserade? Av för mycket assistans? Eller fel sorts assistans?
Harpasione

#2 - - Anonym:

JAg kände en person som arbetade som personlig assisten och fick mig en rejäl utskällning för att jag inte förtod att assitenterna är enbart ben och armar INTE hjärna till brukaren, noch även om man tycker det är konstigt med lingon på pommes frietes så ska man hålla truten och assistera, och att det gäller alla områden. Det finns få saker som är mer nedbrytande att "vårdas" utan att man bett om just det!! Det är ju enbart du som vet om vill ha en filt eller inte, ingen annan kan ha en susning.

Stå på dig eller byt ut. Hon kan arbeta inom vården inte som assistent!

EfA AfE

Svar: Lingon och pommes frites låter underbart! Och jag står på mig.
Harpasione

#3 - - Anonym:

Jag är SÅ GlaD att du finns, hatar din sjukdom, men tycker du är fantastisk. Ingen här inne tvekar en millimeter om att DU kan stå på dig, mer än de flesta ens kan drömma om!

EfA AfE

#4 - - Hillevi:

Accepterade hon den nya given eller propsade hon på att du skulle ha filten på?

Svar: Hon accepterade. Men kommer inte tillbaka Av orsaker som jag inte kan skriva här...
Harpasione

#5 - - Lisa lucidor:

Det där med vårdtagare, brukare, patienter som vill och kan bestämma själv.....det är svårt tydligen. Det krävs viss förmåga av medkännande.