Påsk

Jag börjar tro att det finns kristna som inte alls tror på gud. Dvs de fattar att gud, Jesus och hela storyn är påhittad av människor. Men de vill ha gemenskapen och tryggheten. Och sången. Och glädjen när Jesus återuppstår.
Det skulle nog jag också vilja. Men det funkar inte att bli låtsasfrälst.
Dessutom följer det med så mycket annat skit.
Suck.
#1 - - Pia:

Då vet de åtminstone vad de gör. Ett spel för galleriet,
Värre är de som verkligen TROR att de tror. Tror att de är sanna goda kristna. ... och sen hatar de sina medmänniskor (utlandsfödda, invandrare, flyktingar, tiggarna på marken vid Konsum, homosexuella osv)
Dessa "troende" ger jag inte ett ruttet lingon för. De är inte bara emot allt kristendomen står för, de är dessutom korkade och uppblåsta som feta paddor.
Nä, jag är inte religiös men jag kan se att alla religioner har en människovänlig botten,,,,,

#2 - - Anonym:

Jag vill vara med i en sekulär församling, som rymmer såväl de som tänker som jag som många andra (men inte FÖR oliktänkande ;)

Gemenskap och utveckling ska det vara, men utan en självupptagen gud som kräver tro och tillbedjan som vore "han" allsmäktig och god trots att det finns vidriga parasiter på alla nivåer,
och barncancer,
och andra obotliga sjukdomar.

(Dö kan man väl få göra så småningom utan att genomlida en massa skit på vägen!)

Och så kan vi väl skippa allt det där om att offra sitt barn för att sona världens ondska. Det om något är ont!

Svar: Med lovsång och ritualer och tända ljus. Ja, gärna för mig. Men det värsta är att jag inte tror att det funkar utan en stark story som grund.
Harpasione

#3 - - Håkan:

NEJ!! inte anonym Håkan är det!

#4 - - Håkan:

se det här t.ex.
https://www.youtube.com/watch?v=B5RtDpva7nE

Svar: Länkar är inte klickbara. Skriv vad jag ska söka på istället.
Harpasione

#5 - - Lisalucidor76:

Reiligös och tro är olika saker för mig. Storyn är symboler för den story vi skriver varje dag. Det är inte så enkelt som en story. INte förmig.
GEmenskapen kan man skriva mycket om men jag nöjer mig med att säga att min bild är att det inte alls är som man kanske först tror, Man kan bli rätt ensam ändå oavsett påsk, tro, lovsång och Jesu uppståndelse. Jag tänker aldrig mer häckla över människors tro som jag förut gjort. Jag tänker aldrig mer ta mig rätten att säga att det som är så starkt för en annan är skit. Åtminstone tänker jag ha det som min strävan. Oavsett tro.

Svar: Jag läser Norrlands akvavit av Torgny Lindgren nu. Rekommenderar den. Fast jag inte har läst ut den.
Harpasione

#6 - - Lisalucidor76:

Å lovsången är inte alls särskilt vacker eller upplyftande alla gånger. Riktigt illa faktiskt

#7 - - Håkan:

Åh tänkte inte på det! Länken går till ett Youtubeklipp där Stephen Fry svarar på frågan vad han skulle säga till Gud om/när han stode framför honom. Det är ord och inga visor.
Stephen Fry On God kan du söka på.

Jag tycker nog att evolutionens historia är en stark story.

Svar: Men isåfall skulle väl Naturskyddsföreningen duga?
Harpasione

#8 - - Håkan:

Hi, hi.
Jo, men jag förstår inte att vår lokala församling är så liten.
Nattvarden är riktigt bra: Vid varje fullmåne i skogen med en lägereld och utsikt över Vänern eller liknande, något att grilla och vin (ur termos för att hålla temperaturen om det är mycket kallt) och sen sovsäck under stjärnorna och månen när elden falnar.

Svar: Låter som en bra rit. :-)
Harpasione

#9 - - Håkan:

Och när det gäller storyn, så skrivs det ju hela tiden och man kan välja och ha läsecirklar. Torgny Lindgren är utmärkt; och Håkan Nessers "11 dagar i Berlin" som jag läste nyss har dessutom en massa intressant mystik.

Och så kan man skriva själv (eller åtminstone redigera). Skickar Naturskyddsföreningens senaste lokala produktion från Dalsland med e-post.

#10 - - ida:

I Hebreerbrevet kapitel 11 står det om tro och om de som kämpat för sin tro tusentals år före mig.
"Men tron är en fast tillförsikt om det som man hoppas, en övertygelse om ting som man icke ser"
Jag tror inte att de som bombades sönder och samman i Egypten(42dog) för att de var kristna bara ville ha lite gemenskap och lite trevligt i största allmänhet för då hade de säkert gett efter för förföljelserna; utan de hade mött en Frälsare som det var värt att leva och dö för. Jag tror inte heller att de 12 män som halshögg av IS tog lätt på sin tro och de gav inte efter för kravet att förneka Jesus sin Frälsare. Den "kristne" som förnekar Fader Son och Helig Ande är inte kristen enligt det evangelium som predikats i över 2000 år. Den som förnekar Jesus som Frälsaren är heller inte kristen.
Och du har helt rätt i att låtsasfrälsning inte fungerar.Frälsningen fungerar bara på riktigt.
Tro består av 3 komponenter:
Omvändelse, Sinnesändring och Tro. Och på de villkor som Gud gett.
Omvändelse: 180 graders vändning från att ha ryggen mot Gud till att söka efter honom ansikte mot ansikte.
Sinnesändring; Byt attityd. Gud har uppenbarat sig genom Jesus, hans liv, död och uppståndelse. Ge Gud förtroendet att visa vad frälsningen betyder.
Tro föds genom den Helige Ande när Jesus blivit frälsaren i ditt liv.Han är också Hjälparen. Den som kan leda och hjälpa den kristne i vanliga vardagen med allt vad det innebär. Det kallas för helgelse.
När man bygger ett hus får man vara noga med grunden.Blir den skev blir hela huset skevt.
Grunden i Kristen tro är Jesus och kan inte blandas ihop med något annat. Börja med honom.
Be assistenterna läsa Lukas och Markus Evangelium för dig om det är för svårt att göra det själv. Förutsättningslöst och med öppna öron för vad han vill säga dig.
Ida

Svar: Men skulle gud finnas om inte människorna fanns?
Harpasione