Jag vill ha kommunikation!

Ju färre kommentarer
desto mindre skrivlust.
Varför har du slutat?
#1 - - Kajsa:

Neeej! Sluta inte skriva! Är så dålig på att kommentera men är här och läser ofta! Kram

Svar: Puss! :-)
Harpasione

#2 - - Jenny:

Ibland vågar jag inte skriva det jag tänker. Ibland vet jag inte vad jag ska skriva och ibland tänker jag att så många andra skriver ändå. Ibland hinner jag inte riktigt jag bara ser till att uppdatera mig.

Svar: Jag undrar förstås vad du inte vågar skriva ...
Harpasione

#3 - - Pia hanserkers:

Oj.....jag har skrivit nån gång. Men oftast har jag inte så mycket att tillägga. Du ger mig saker att tänka på men det är sant, jag skriver inte ofta.....får bättra mig, idag jäkla krångligt sätt att bekräfta att jag inte är en robot.

Svar: Jag har förstått att det är ganska krångligt att kommentera. Synd.
Harpasione

#4 - - Mia:

Är vinterdeppig och oföretagsam.

Svar: God anledning att inte skriva något. Men god fortsättning.. :)
Harpasione

#5 - - Anna Margareta:

Du skriver så bra och tänkvärt och jag känner att jag inte kan tillföra något. Men jag tänker också att jag inte känner dig, att jag inte vet hur "du fungerar". Jag tänker ofta att det är jättejobbigt för dej att skriva, att det tar en evighet att bara skriva några ord. Att du känner dig tvungen att läsa/ev svara på min kommentar om jag bara pladdrar på om något oväsentligt.
Jag har märkt att du får färre kommentarer än tidigare och får dåligt samvete för att jag inte skriver några rader. Jag tänker ofta på dig och din situation och blir så orolig när det går långt mellan dina inlägg.
Ibland vågar jag inte skriva, rädd för att skriva något som sårar på grund av att jag känner dig för lite. Ska försöka våga mer i fortsättningen.
Känner mig som en okänd, anonym tant (har nyss fyllt 68) och vad kan jag tillföra din blogg, dina tankar. Det enda vi har gemensamt är att min bästa kompis mans pappa och din pappa tydligen var vänner en gång i tiden.
Önskar dej en bra söndag!

Svar: Intressant anknytning! Nämn några namn. Att läsa kommentarer är absolut inget ansträngande, det ska alla veta.
Harpasione

#6 - - Anna Margareta:

Kompisens mans pappa hette Roland Andersson och bodde på Flakaberget i Kluk, nära Järpen och Åre. Han lever alltså inte längre, kan vara sex år sen han gick bort. Roland pratade om din pappa och sa att denne hade en dotter, du, som genom sin syster varit sommarpratare i P1. Jag sa att jag följer din blogg. Mer än så är det inte och jag vet ju inte hur nära vänner de var.
För övrig är det inte alls krångligt att kommentera, bara klicka i att jag inte är en robot. Hur svårt kan det vara? ;-)

Svar: Jaså, Roland! :-). De var nära vänner och han är mycket saknad.
Harpasione

#7 - - Ylva La:

Har ju inte slutat, men ibland är det svårt att få ner någon vettig respons, trots att dina texter sätter igång många tankar.

Fast det händer ju rätt ofta att jag skriver en inte så vettig respons alls... Just för att jag tror att det är roligare med knäpp kommentar än ingen alls. Eller så handlar det om jag har druckit kaffe eller inte, kaffe=impulskontroll puts väck och du har en kommentar i bloggen!

P s jag brukar få välja foton på fordon också, tydligen klickar jag i rutan "jag är inte en robot" på ett inte tillräckligt distinkt sätt....?

Svar: Fortsätt med kaffe och knäppa kommentarer! :-)
Harpasione

#8 - - Anneli:

Tittar in för att önska dig en bra vecka kramar ♥

#9 - - ida:

Jag tittar in varje dag men känner också ... vad kan jag säga? Kan ha skrivit nån gång som jag raderade för det kändes som platt och intetsägande. Men vill du ha en platt kommentar så ställer jag upp ;-)

Svar: Hellre en platt än ingen alls. :-)
Harpasione

#10 - - Anna Margareta:

Aa, du visste direkt. Han är saknad här nere i Kalmar också.

#11 - - Anonym:

Klart du vill ha svar, envägskommunikation blir tråkigt för kommunikatören med tiden! Tror vi lider lite av prestationsångest...

Svar: Aha! :-) Men du vet väl att jag brukar förstå?!
Harpasione

#12 - - Maggan:


Neej snälla, sluta aldrig att skriva. Dina underbara analyser ger mig så mycket och får mig att tänka till. Det är klart man vill ha feedback och få ett gensvar på sina tankar. Kanske det är en jobbig tid nu, kallt, eländigt, influensor, sjukdomar, så man mister lite av sin kreavitet. Därför vi känns lite tysta, men vi läser och begrundar. Men det kommer, vänta bara. Din bok står i min trappuppgång som en påminnelse, så länge jag följt din blogg. Så, sluta inte att skriva, din blogg är viktig för oss. Så du vet...

#13 - - Anonym med prestationsångest:

Du ja utan tvekan, du både förstår och har gåvan att kunna uttrycka dig.
Men tänk om jag inte har fattat, och som någon skrev dessutom uttrycker mig lite platt 👀

#14 - - Cissi:

Jag läser din blogg ibland eftersom min mamma hade samma sjukdom som du. Hon var äldre än dig och kunde inte ens mär hon var frisk hantera teknik. Sista tiden kommunicerade hon med en talmaskin som jag avskydde. Eller med sms. Det var bättre, mer som vanligt. Jag har aldrig kommenterat förut, men jag tycker mycket om att läsa det du skriver.

#15 - - O:

Precis som många andra tycker jag det är svårt att komma på någon bra att skriva.
Hoppas verkligen att du inte slutar skriva. Du är ju så smart!

#16 - - O:

Hörde på radion att Stephen Hawking har dött. Han har haft ALS i 55 år.

#17 - - O:

Hej!! Nu saknar jag dig och dina tankar!

#18 - - helena:

Kommenterar sällan numera - fast det handlar nog mest om att jag tycker jag låter så jäkla klämkäck och hurtig när jag kommenterar... Och det "är" jag ju liksom inte... Eller att jag inte hittar något vettigt att skriva/ svara - och då låter jag bli. Det kanske är mer feghet eller lathet? Bot och bättring utfästes!
Du är fortfarande för jäkla läsvärd! Och tänkvärd!!