Frågor till min läkare

När jag går till min läkare undrar hon förstås alltid om jag har några frågor.
Ända sedan de första besöken, efter att jag fått veta vad jag drabbats av, har jag haft två frågor som jag fortfarande inte har ställt:
1. Kommer du att gå på min begravning?
2. Är mina besök här obehagliga för dig? Alltså, är jag ett så där extra tragiskt fall, alldeles för ung och tre barn och allt, så du får bita ihop lite när just jag ska komma?

Jag går som sagt fortfarande och suger på dessa gåtor.
Funderar nu och då på varför jag undrar just detta.
Man tänker sig läkare som någon som botar.
Men hur är det att jobba med svåra, obotliga sjukdomar och patienter som bara dör hela tiden?
Går man på begravningar då?
Kanske ställer jag frågorna nån dag.
Eller inte.
Jag tror, och hoppas, att min läkare tittar in här och läser ibland.
Då läser hon ju frågorna.
Men hon är så proffsig så hon kommer inte bara att svara rakt av så där.
Det är jag säker på.

#1 - - Helena:

Har inte "hälsat på" på ett par veckor och det tog ett tag att läsa ikapp. Men det är som vanligt kloka och välskrivna funderingar.
Ja det är väl risk att läkaren inte svarar även om du ställer frågorna. Men man skulle verkligen bra gärna vilja veta. Kanske får man lära sej sånt på utbildningen... Men tänker gör dom ju säkert ändå, läkarna.
Något helt annat -- håller på att sticka mej en halsduk under de mörka kvällarna framför TVn. Jag märker hur hakan "trillar" ner när jag är helt inne i räknandet av aviga och räta, blir full i fniss och tänker på systrarna Janssons "stick-min".
Att sticka är väl inte att tänka på antar jag. Har du väldigt ont? Jag hoppas verkligen inte det (vilekt jag också intalat mej), men det vore kanske konstigt om du inte hade det. Jadu, jag tänker bra mycket på dej. Godnatt

#2 - - Lena:

Förstår att du undrar dessa saker om din läkare. Som gammal sjukvårdspersonal vet jag att man bryr sig, är ledsen och går på begravningar... Kram

#3 - - Laila Kjellmark:

Underbara älskade människa, klokast i världen. Skriv så mycket du orkar, slukar allt. Ha det så bra du bara kan! Kram!