Semestervecka

En av sommarens varmaste dagar tog jag mig ett dopp i havet!   

Varför finns det inte en sån här fantastisk anordning på varenda brygga i det här landet?

En vridbar, och höj- och sänkbar sits på en lodrät stång längst ut på rullstolstillgängliga bryggan.

Om någon bild händelsevis skulle säga dig att jag ser ut att lida på något sätt så ljuger den.




Höjden av krypträning inträffade en varm kväll efter att mannen somnat med en trött suck. Jag låg på rygg som vanligt när jag kände hur någonting sprang omkring och smågnagde på min kind och i ögonvrån.

Pissmyra, bestämde jag mig för, trots att jag aldrig varit med om att en sån springer omkring och provbiter innan den slår till.

Jag startade träningen i att uthärda.

Sen började jag tänka att jag kanske kunde krossa den genom att snabbt lägga ned kinden mot kudden när jag kände att den befann sig på undersidan.

Det gick inte.

Den kom alltid tillbaka.

Fast ibland flyttade den från kinden till axeln.

Gick inte att klämma den med axeln heller.  

Sprang och nöp, sprang och nöp.

Jag började inse att jag aldrig skulle somna under rådande förhållande och att jag trots allt redan gjort ett ganska bra träningspass.

Väckte Mannen med ett:

- Mää, a a e ya å ae!

Han förstod inte vad jag sa, men vaknade, vände sig mot mig och sa:

- Oj, en tvestjärt! Tog den i nypan och slängde iväg den.

Han vände sig tillbaka och somnade om efter att ha försäkrat sig om att jag inte hade något mer på hjärtat.

Jag låg som förstenad.

Jag hade uthärdat en tvestjärt!

Jämfört med en myra är det ju som att ställa ett VM-guld mot seger i ett skolmästerskap.


En händelserik permobilsemester kan innehålla en och annan vurpa också.



Jo, jag satt i när den föll och det var jag själv som körde.

Klarade mig utan en skråma, fick baxas ut baklänges och vänta i den andra rullstolen medan alla starka ägnade en god stund åt att få ut permobilen utan skavanker.

#1 - - Veronika:

Asgarv



Men vad härligt badet såg ut!!!

#2 - - Jenny Tistell:

du ser inte ut att lida alls. HElt fantastiskt. Men han där brevid i keps....mannen kanske? Ser ut att lida en smula :) Kallt kanske ? :)



Helt underbart att få bada i havet.



tvestjärtar är s¨åååå hemska. Du är hur strong som helst. Bättre än VM guld.

Min dotter och hennes bästa vän har hittat ett tvestjärtsbo här vid hönshuset. De lät genast meddela att de tagit död på chefen. Vem var chefen kan man ju undra. Jo, det var den stora tjocka som inte gjorde nåt och inte hjälpte de andra tvestjärtarna. :)



Hoppas du hade en bra semester trots tvestjärten. /J

#3 - - Kerstin B:

Vilken bra brygganordning! Håller med om att badet ser underbart ut! :-) Själv har jag just kommit hem från en vecka i norra Bohuslän där jag nästan somnade flytandes omkring på rygg i en solig vik - hade glömt vad härligt lätt man flyter i saltvatten.

#4 - - Karin B:

Hej Tina!

Karin från G´s Färnebokurs här. Fick din bloggadress av G. - En läsning som griper tag och ger kraft. Jag jobbar numer som arbetsledare för personliga assistenter, så vi är lite i samma bransch kan man säga. :) Jag har bett assistenterna att gå in och läsa här o jag hoppas verkligen att dom gör det! Det är så bra när någon som du kan beskriva situationen inifrån så att säga. Dina rader säger så mycket mer än vad mina predikningar på personalmöten någonsin kommer att göra.

Allt gott! /Karin

#5 - - Zorro:

Vi som har möjlighet att själva avlägsna tvestjärtar från den egna kroppen och dessutom har en trädgård, gillar tvestjärtar eftersom de lär äta bladlöss. Min man har gjort ett litet inbjudande bo som han hängt upp i äppelträdet. En bit av en staketstolpe med lite gosig mossa i. Tyvärr inte tillräckligt gosig för våra tvestjärtar dock...

Måntro de är ute och letar efter ett gosigt öra att slå sig till ro i ;)

#6 - - ylva:

Ser ut att vara ett fantastiskt dopp. Man ska få bada när det är varma dagar. Men helst utan kläder. Det är den absoluta njutningen. Finns det dylika anordningar vid nudiststränder måntro. Angående tvestjärtar så tror jag att det är de som egentligen styr världen, inte de små vita mössen (ni som läser Liftarens guide till Galaxen förstår vad jag menar och ni som inte har läst den bör genast undersöka vad jag menar. Genom att läsa den alltså)Tvestjärtar har nämligen en förmåga att alltid vara på plats. De kryper fram när man minst anar de. De är obehagligare än tarantellor. De må äta bladlöss men det gör nyckelpigor också och de är inte obehagliga. Bits inte, kryper inte och gömmer sig i mörka vrår som ljusskygga världshärskar-wannabees gör. Detta är en något dystopisk världssyn jag förmedlar. Det var inte meningen. Men tvestjärtar väcker såna känslor hos mig och jag håller med om att uthärdning av ett sådant kryp på sin kind är värt minst en medalj av högsta valör.

#7 - - Johanna:

Alltså!!

Varning!! Det kryllar av tvestjärtar här! (det o silverfiskar är mitt värsta)Har dammsugit upp ett bo döingar under mattan på balkongen (+stort antal levande, damsugarn står fortfarande ute på balkongen)-hittat fem inomhus, misstänker att humlen varit deras passage hem till oss.....

Håller me Jenny absolut helt klart mer värt än VM guld-väck mannen vid minsta tvekan!!

Du är fantastisk!

Många kramar!!!

#8 - - Ylva L:

Tylösand? Eller vilket bad är det - vore det inte värt att göra reklam för detta bad?



Och hur i all världen gick den där vurpan till? Det ser ju ut som om en parkbänk på höger sida...fast förmodligen inte, då hade du behövt gjort en snabb högersväng och ramlat bakåt - från parkbänken. Och vad skulle du haft där att göra? Undkomma flera tvestjärtar?

#9 - - harpasione själv:

Nej, Kåsa i Varberg! Åk dit alla ni som inte kommer i vattnet själva.

#10 - - AnnaMaria:

Kan inte låta bli att fnissa lite åt händelsen med tvestjärten, samtidigt stämmer jag in i kören om att du förtjänar den största medaljen som finns. Trodde vi skulle vara förskonade mot många markkryp här uppe men lik förbaskat måste jag peta bort dem, från olika platser i hemmet, med den längsta pinnen som går att frammana i hushållet. Tur att Christer är lite mindre rädd för kryp än mig. =}



Bada heta dagar är underbart, det ser så skönt ut! Hoppas värmen kommer tillbaka lite till så vi får bada mer! =)