Gott liv

God mat: http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=39917

Tänk att citronskal kan göra underverk. Vill du inte plocka nässlor så tar du förstås spenat.


God film: "Snuten i Hollywood"- den håller, den äger.

Jag vet att jag brukar hånskratta åt att Fredrik Reinfeldt har sagt att hans bästa film är "Drömkåken" med Björn Skifs och att det kanske kan verka som att jag inte har så mycket bättre smak själv.

Men det tycker jag.

Förstås.

Och jag säger inte att den är bäst, men den är god.


God bok: Äntligen har jag hittat en hörvärd ljudbok.

Trots att jag långt ifrån hört hela,

trots att det är vampyrer med,

trots att folk dör på löpande band,

så vill jag påstå att den är god.

"Låt den rätte komma in" av John Ajvide Lindqvist


Goda vänner: Det är inte jag som är stark och hjältemodig.

Vänner, släktingar, grannar, arbetskamrater och förstås familjemedlemmar som låter mig fortsätta vara en del av vårt gamla vanliga liv,

som kompenserar för det jag saknar,

utan att jag känner det som en uppoffring för min skull utan en ansträngning för vår skull,

det är det som gör det.


Och så bloggläsarkommentarer- jag älskar dem!
#1 - - Zorro:

Låt den rätte komma in läste jag med mycket stor behållning. En fantastisk mix av vardagligt och övernaturligt. Hans bok "hanteringen av de odöda" var också mycket bra fast mer splatter liksom.
Jag hörde honom läsa sin novellsamling som heter... jo, "pappersväggar".

#2 - - Irving:

Den boken ska jag läsa, lät som något jag skulle gilla. Jag älskar filmen "En vampyrs bekännelse" också, och boken som den är gjord efter. Boken har mycket mer tankar än filmen, helt naturligt, men filmen är vackert gjord. Kom på nu att jag lånat ut boken för länge sedan, jag undrar vem det var till...
Ja, det ser verkligen härligt ut där efter traktorn. Och vilket kanonväder det var i helgen! Jag är glad att du har så uppfinningsrika människor runt dig. Själv sitter jag här med min axel och är rätt tacksam att det varit grått och regnigt idag. Känns rätt skönt att bara sitta still och läsa när det är gråväder och man hör droppet på fönsterrutorna.
KRAM

#3 - - Ylva L:

Filmtips: "The holiday". Ingen vansinnigt djup film, men för att vara en amerikansk kärlekskomedi är det en ovanligt fin, välgjord film om vänskap och kärlek. Såna höjdarfilmer som "Himmel över Berlin" finns väl inte att få tag på? "Matrix" har du väl sett? I den världen skulle du klara dig bra, där allt handlar om tankens kraft. Du skulle sopa golvet med de där klonade skurkarna. (För jo - du är stark.)

Mer boktips: "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg - finns som e-bok och ljudbok hos Örebro läns bibliotek. Varm bok om uppväxten hos en ensamstående, alkoholiserad, stolt far.

Däremot finns inte "Jag läser Rödluvan för mamma och min son har ett sexliv." Den kanske du får höra några sidor live ur från en amatöruppläsare, mycket nära ditt öra om ett par veckor. Och kanske också några funderingar ur "Extremt högt och otroligt nära" - den 9-åriga huvudpersonen är ungefär lika okonventionell som du och gör märkliga uppfinningar.

Tack för den virtuella traktorfärden!

#4 - - Mari:

Ja, jag har också läst "Låt den rätte komma in", trots att den handlade om varulvar, men baksidestexten övertalade mig och jag gillade den. Måste bara tipsa om en film jag såg i förra veckan och som jag verkligen uppskattade. Det är den svenska filmen "Darling" som fick priser på Guldbaggegalan. Då och då går jag och småler åt repliker ur filmen och ser vissa scener framför mig. Oj, vad klockan gick fort! Här kan man verkligen fastna när man hittar nya inlägg. Sov gott!

#5 - - Olof:

God film: "Snuten i Hollywood", nästan lika bra är "Trading places", Eddy och Dan Ackroyd med Jamie Lee Curtis som "Inga from Sweden". Gott skratt

#6 - - Ann-Sofie:

Här kommer ett boktips från mig: "Du visste aldrig att jag fanns" av Maggie O'Farrell.Den gillade jag.
Kram