Klagan

Nu vill jag klaga.

Jag känner mig negativ.

Min nacke är svag.

Jag är negativ till svag nacke.

Usch!


Jag tröttar ut den svaga nacken med huvudmusen vid datorn.

Måste börja använda ögondatorn mer.

Jag kan inte köra så länge med hakstyrningen på permobilen innan huvudet hänger åt sidan.  


Det kan göra ont i en svag nacke

när jag drar en tröja över huvudet på kvällen.

Om jag sitter på en toa- och duschstol med alldeles för rakt ryggstöd orkar jag knappt hålla upp huvudet.

Nackstöd är hopplöst svåra att ställa in så det blir riktigt bra.


Jag har en mjuk nackkrage

som jag inte använder

för den går ju inte alls ihop med permobilens nackstöd.

Jag ska få någon slags hård nackkrage

som jag inte vet hur den ska användas?


Fy faan för svaga nackar!


Alla har vi rätt att klaga

när vi känner att vi behöver det.


Om vi har ont i armbågen,

inte har något att göra,

just förlorat vårt hem i en jordbävning,

inte har en enda vän

eller lider av panikångest.


Klaga kan man alltid.


Jag blir dock full i skratt åt folk som klagar på vädret.

Ja, så där lite trött på för mycket regn eller usch vad kallt kan man väl få tycka.

Men jag hör ibland klagomål på vädret som har en underton av:

" Vi borde faktiskt ha rätt till... "


Det tycker jag är komiskt.

Vad jobbigt det måste vara att leva med känslan att en sån sak som vädret liksom kan ha fel och att någon eller något faktiskt borde göra något åt det.


Sist men inte minst:

en mössa ska sitta långt ner i pannan

annars ser man inte klok ut.


Tänk på det alla som sätter på mig en mössa från och med nu.

Och gör det försiktigt

annars gör det ont i nacken.

#1 - - Elin:

Du har alltid varit känslig för mössor och kepsar som sitter för högt upp i pannan. Själv ser jag inte klok ut hur jag än trycker ner mössan. Men jag lovar att vara försiktig. Med nacken och med placeringen av mössan.

Ses snart!

Elin

#2 - - Irving:

Du har all rätt att klaga, vissa dagar är bättre och vissa sämre. Så är det. Idag känner jag mig också gnällig, men igår var en bra dag. Vi var till Sala och var med på premiärpromenaden av den nya vägen. Såg fin ut. Med viltstängsel och en liten tunnel under så djuren kan komma från den ena till den andra sidan. Och sedan var vi ner och trängdes på marknaden. Det är väl inte så mycket det att det är så mycket att handla nu. Förr var det korgstolar och en massa riktiga saker, nu är det mest godis och krams tycker jag. Men man går dit för stämningens skull. Och för att se om man fortfarande kan träffa någon man känner. Och det gjorde jag, om än få. Bland annat träffade jag din bror och svägerska. Vad han blivit lik er mamma! Men svägerskan såg precis ut som förut, fast jag inte sett henne på så otroligt många år. Iallafall frågade de om Waldemarsudde. Och jag sa att jag inte vill tjata, eftersom jag gjort det så många gånger, och jag vill inte stressa dig. Men vad tror du? Hörde att du ska få besök till helgen som kommer, ni kanske kan diskutera då? Svägerskan verkade tänka sig att vara med på ett hörn också om jag inte missförstog.

Nu ska jag göra mig iordning och åka till innebandyhallen. Sonens lag har caféansvar den här helgen och idag är det min tur. Bara mellan tio och halv elva så det är inte så betungande. Men det ser dimmigt och lite kallt ut ute så det får nog bli en kopp kaffe först. KRAM

#3 - - O:

Det känns skönt och mänskligt att du klagar för en gångs skull. Inte i stora svepande drag, utan på det som verkligen gör sig påminnt hela tiden. Hoppas den nya kragen kan ge rätt stadga åt nacken. Kram

#4 - - Ylva L:

Förstår att nacken är rätt bra att vara stark i när många hjälpmedel styrs av huvdet på olika sätt. Låter inte bra med svaga och trötta muskler som gör ont där. Jag håller också tummarna för nya kragen.



Jag är sänkt av någon halsbacill. Har tillfälligt ont i kroppen. Men jag har legat på soffan med dörren öppen - liksom du känt att det är skönt att vara med, även om jag inte var med. För jag somnade ju fast mannen dammsög två meter ifrån mig.



Köpte nyss en spikmatta, modern i plast alltså. Tror att den ska stimulera blodomloppet - som massage. Och det är rätt skönt och inte alls ont om man har en tunn t-shirt emellan. Så skönt att det var på den jag somnade i soffan...Kan det vara något för dig också - behöver inte din kropp lite fart på blodomloppet? Fast det kanske är för kvasivetenskapligt för att finnas på hjälpmedelscentralen?

#5 - - Jenny Tistell:

Jag är en riktig gnällspik, som faktiskt älskar att klaga! Om någon frågar hur det är och jag egentligen inte har nåt konkret att klaga på, så försöker jag altid känna efter lite extra. Nåt ska man väl alltid hitta :). Jag tycker det är skönt att få klaga. En rättighet i allra högsta grad. Skönt att du också är mänsklig och klagar lite du med!

#6 - - Ninni:

Det finns ett verktyg som skribenter kan använda för att analysera vilken personlighet en text ger intryck av. Jag tog mig friheten att analysera din blogg, eftersom det är den enda blogg jag läser.

Jag känner dig inte mer än genom dina texter och jag tror nog att den stämmer ganska bra. Eller vad säger du....Ganska kul, inte sant?



http://www.typealyzer.com/index.php?lang=sv



Kram