Citrussås
1 apelsin
½ citron
1 buljongtärning+1,5 dl vatten
nymalen svartpeppar
½ - 1 tsk dragon
2 msk vetemjöl
2½ dl grädde eller creme fraiche
honung
Tvätta apelsin och citron. Riv lite av citrusskalen. Pressa saften ur apelsinen och den halva citronen. Häll saften och skalen i en låg vid kastrull. Tillsätt buljong, peppar och örtkrydda och koka upp.
Rör ut mjölet i grädden och häll det i kastrullen under omrörning. Låt såsen koka 3-4 minuter. Smaka av med honung.
Det var dagens sås.
Till kyckling idag.
Kan tänka mig att den sitter fint till lax.
Jag är beroende av sås.
Det är så gott!
Jag är beroende av vetekudde också.
Känner mig naken och frusen om den inte ligger på mina händer.
Kaffe.
En kopp efter frukost.
I övrigt är jag oberoende.
Haha!
Jag är helt totalt beroende av andra människor hela tiden.
Men behöver jag räkna med det?
Det är väl alla?
Vilken är din bästa sås?
Och jag ær på kurs och ær så nyfiken på din blogg att jag står i en hotellobby och læser den. (Dærav de roliga æ:na!) Snacka om beroende!
Sås och mat ær ju inte riktigt mina viktigaste - men jag har sællan ætit så gott som jag gjort de hær dagarna. Rekommenderar varmt restaurangen på Mångkulturellt centrum - helt underbara varmrætter och fantastiskt salladsbord, som dessutom ær upplagt som konst - har du någonsin råkat på ett brød som ær skuret och upplagt i omlott? Dær brødskivorna sticker ut ømsom åt vænster ømsom åt høger? Kan återkomma med recept på deras linssoppa...