Hälsa

Länge har det legat och grott

att nu måste vi specialdesigna en hälsningsprocedur.


Jag kan inte ta i hand,

säga hej

eller höja handen.

Man kan inte krama mig,

eller ens nosa mig i baken.


Men en kontinental puss i pannan?

Vad sägs om det?


Den betyder Hej!

och Jag vet ungefär hur du har det för jag läser bloggen.


Sen undrar jag förstås hur du har det eller vart du är på väg i stort eller smått.


Igår var jag på konsert

med  kompis jag inte träffat på länge.


Hon berättade hur det stod till med henne och familjen och jobbet och båten.

Utan att jag behövde fråga.

När vi skildes åt gjorde vi det med en kontinental puss i pannan!


Då kände jag att det var dags att sjösätta den nya hälsningsproceduren.

Ta den eller lämna den,

som man säger på svenska.


Beträffande konserten så var det Sofia Karlsson.


Beträffande Tomas Ledin så var det Just nu, han sjöng.


Beträffande Huset där allting bor så tycker jag mycket om att formulera rubriker. Just den här kom bara utan att jag kunde motstå den fast jag inte riktigt vet vad det skulle betyda. Vadå allting? Men det där huset dyker upp i mina drömmar. Och så alla minnen, som är mina alldeles egna. Inte ens mamma minns den där halltapeten.


Då ses vi då!


Puss!

#1 - - Mattias Sigurdsson:

Drömmar om hus lär ju handla om en själv. För egen del drömde jag för en tid sedan om ett hus i en lite amerikansk mexitegelstil som jag inte är så förjust i, men OK, låt gå... beläget i ett slummigt område, men dörrarna var rejäla och med pålitliga mässingsbeslag. Allt väl, tills jag upptäckte att en vägg helt saknades åt baksidan till, sånär som på ett skynke då. Bara att lyfta på och promenera in. En tankeställare.

Det är bra att vara observant på drömmar, då får man se hur man ät tapetserad egentligen.

Sofia Karlsson, tack för påminnelsen. Har skivan jag fick av syrran på skrivbordet (nej, syrran bor i Hallstahammar, inte på mitt skrivbord, försök nu förstå), Svarta Ballader. Lägger på den nu.

#2 - - Tony Samuelsson:

Jo, jag vet lite grann om hur du har det för jag läser din blogg då och då, tipsad av din syster. Eftersom jag är yrkesskadad av att läsa och ibland bedöma olika texter så har det inte undgått mig att du skriver väldigt bra. Om du nu inte visste det. Du ser, och det med en författares öga. Jag har många favoritrader och jag undrar väl lite hur du skriver om du nu har övergått till att hälsa kontinentalt.

#3 - - wettexvärlden:

Puss på pannan låter som en alldeles lysande idé! :D

#4 - - Otsi:

Puss, puss - utmärkt idé! :-)

#5 - - H:

Du styr pekaren med en prick som sätts mellan ögonen, eller hur?



Jag läste om ett experiment där två makakapor fick elektroder inplanterade i hjärnan, i motoriska barken, och via dessa kunde styra en robotarm så att de kunde gripa olika godsaker (senaste numret av Illustrerad vetenskap). Häng i, T., så har du snart en robotkropp att styra med tankens kraft! Fast det är väl nästan så det fungerar nu med, men med lite omväg via andra människor. Vill du ha nåt gott så får du ju det!



Kram, H

#6 - - Annette:

Strålande! Jag har länge funderat på hur jag skall göra. Har varit lite inne på något åt puss-hållet eller helt enkelt lägga min kind mot din. Nu vat jag. Puss på pannan är helt enkelt genialt. Du får väl säga ifrån om det blir för mycket.

#7 - - Jenny:

Gud vad alla kommer pussa på dig nu! Hi hi

#8 - - Franck:

Ahh, nu börjar det bli kontinentalt! Jag som tar i hand i alla väder (med kommentarer som att 'det var väl inte så länge sedan' till att folk tittar begrundande på sina egna händer) tycker det är utmärkt, även om jag bara är bekant och sannolikt skulle tveka så klart. Kan du hitta en hälsning till oss också? I Frankrike hade jag inte frågat, där kindpussar man (utan läppkontakt med kind) på kompisars kompisar.



Men 'Huset där allting bor' är en otroligt suggestiv bild för flera saker, eller hur. Vi ryms alla i det huset, visst? Och det är ditt hus, där allt ditt ryms (som hos Mattias ovan)? Och dina texter ryms i två pärmar med den titeln om du frågar mig. Och det är det där Huset, som du drömmer om. Och allt detta gör mig mer nyfiken, det är ju själva livet.

#9 - - Smsa Låna:

Hej! Jag har själv tänkt att börja skriva här. Varför har du valt att blogga här och inte någon annanstans?