Egentligen

"Jag är människa. Intet mänskligt är mig främmande."


Undrade vem som sagt det?

Jesus?

Hmm, Clas Ohlsson?


Nej, Terentius (195-159 f Kr).

I en komedi.

Skojade han?


Jag skojar inte.


Intet mänskligt är mig främmande.


Jag är den som alltid i alla diskussioner, om inte försvarat, så åtminstone förklarat allt från våldtäkter till heminredning och nationalekonomi.

Försökt förklara.

Betyder inte att tycka om eller acceptera allting

utan att vilja förstå allting människor gör.

Även välgörenhetsgalor.


Det man hyser ska bo inombords.


Men när mormor gick förbi tvn med naturfilmen på

kunde hon inte låta bli att muttra:

- Flodhästar, de är så fula så de borde utrotas.


Pysa agg.


Men ska man pysa agg på sin blogg?

Man vill ju inte bli som Alex Schulman.

#1 - - Anonym:

Ja, visst vill man försöka förstå. Men just välgörenhetsgalor är så mystiskt motsägelsefulla så känslorna slår kullerbytta på grund av alla tvära kast och man fattar inte hur man känner sig, utsatt för en så märklig upplevelse... Jag härdar bara ut i några få minuter.



Och att pysa sådär lite lagom lättar på trycket och är säkert mest nyttigt!

#2 - - Mattias Sigurdsson:

Var inte orolig, ditt agg är så lite bittert att det inte känns som agg. Alex Schulman är inte den första man kommer att tänka på när man läser din blogg.

Acceptera är ett spännande ord. Acceptera är det klokaste man kan göra. Nämligen först. Acceptera, helt och fullt (det vill säga kärleksfullt) att våldtäkter, flodhästar och välgörenhetsgalor finns. Det är nämligen ett faktum att de gör det, och bara galningar kämpar mot själva verkligheten.

Det betyder inte att man ska förhålla sig passiv och lägga sig ner och dö. Bara att saker kommer i en viss ordning: först acceptera, sen bekämpa.

#3 - - Zorro:

Pysa agg på sin egen blogg dit folk aktivt väljer att söka sig tycker jag är helt okej, men att pysa agg i en omgivning där man kanske råkar vara eller är mer eller mindre tvungen att vara (typ jobbet) är inte riktigt lika självklart. Det senare kräver en mer positiv motvikt.