Ni och jag

Efter de 58 kommentarerna på ett enda inlägg hade jag nästan lite svårt att komma igång.

Så många får jag aldrig igen.

Liksom.

Jag är beroende av er.

 

Ibland frågar folk om de får läsa min blogg.

Får och får,

jag vill inget hellre.

 

De enda som inte får är mina barn och deras kompisar.

Jag låter dem vara ifred på bilddagboken.

 

För övrigt har alltid 22:22 varit min favorit.

Nu är jag sällan i säng så tidigt.

Upptäckte en natt 22:55.

Den är underbar,

en spegling av sig själv,

symmetrisk som en persisk mosaik.

Och en gång fick jag plötsligt se mitt riktnummer.

 

Nytt klargörande:

Jag skriver med huvudmus.

Något som ser ut som en kamera sitter ovanpå datorn, en liten reflexprick sitter på mina glasögon och de tillsammans gör att jag med huvudets rörelser styr pekaren på skärmen, där jag har ett litet tangentbord där det klickar automatiskt när jag håller pekaren stilla en viss tid. Förstås kan jag även surfa på detta vis och datorn kan prata åt mig.

 

Utan datorn vore jag en blek kopia av mig själv.

Eller fanns jag inte alls för jag hade tröttnat?

De flesta av er skulle inte veta att jag ens hade funnits.

 

Huvudmus åt alla som behöver!

#1 - - Sommartjejen:

Hej igen!

Wow!! Vilka grejor det finns att använda sig utav. Jag som trodde att vi inte skulle kunna kommunicera mer med mamma när hon inte orkade röra armarna mer. Bara få fram ett ja eller ett nej. Men du ger mig hopp!



Hur lång tid tar det för dig att påta ihop ett inlägg som du skrev idag med din huvudmus?



KRAM!

#2 - - Mari:

22.22 är även min favorit. Det fanns en tid då jag alltid ville komma i säng i tid för att hinna se detta sympatiska klockslag. Nuförtiden försöker jag inte ens, utan satsar i stället på 23.23, vilket oftast lyckas.



På tal om siffror - jag har en kompis som ser en färg för varje siffra. Han har även bestämda färger på veckodagarna (vilket även min dotter har). Detta fascinerande fenomen kallas enligt uppgift för synestesi-effekt och handlar om att flera sinnen samverkar. Det jag kan bidra med i den vägen är att jag alltid tänker mig året som en cirkel där månaderna går motsols, men sedan har jag inte så mycket mer att komma med i det ämnet. Men det kanske Harpasione med bloggvänner har...?

#3 - - Elin:

Asch, 58 kommentarer ska vi väl kunna knäcka?

#4 - - KaosJenny:

Ja visst är tekniken alldeles underbar... 58 rekordet kommer att knäckas en vacker dag. Vi får vara tacksamma att vi får hänga med dig. Du är så häftig och har så mycket kloka tankar :-)

#5 - - Karin B:

Ja nu får jag lite dåligt samvete för jag läser ju din blogg superofta men skriver sällan och då vet du ju inte att jag följer dig o det är ju taskigt om det är respons du vill ha o det är klart att du vill ha det för det vill väl alla människor ha på det de gör. Så nu vill jag var med o knäcka 58:an! En liten vardagsbetraktelse kommer med på köpet. Min man sitter o går igenom elevarbete(han är lärare) han läser högt ...befruktning är fett coolt... Välformulerat eller hur?

#6 - - ulrika:

jag låter oxå mina barn och elever vara ifred på bilddagboken och facebook...fattar lixom inte vad jag ska göra där oavsett toårsungar:) Bloggar däremot inte, men twittrar!! har en liten grupp i engelska och heja oss vad vi twittrar på svengelska och engelska!! NYFIKEN mamma är jag dock, men med hot och mutor får jag reda på det mesta ändå! Våra tonårsdöttrar sa häromdagen att " ja, våra mammor är ju rätt speciella, men de duger ändå!" TACK säger jag och tycker att våra döttrar med rött hår är typ bäst och sötast!

#7 - - Knyttet:

Jag använder också huvudmus, jag är mycket tacksam för den då jag ofta ligger och surfar/bloggar/arbetar med datorn. Fantastisk uppfinning!

#8 - - Mattias S:

Så musen är huvudsaken kan man säga?



... förlåt göteborgsvitsigheten, men NÅN var ju tvungen att säga det... tyckte jag...

#9 - - Mattias S:

Jag kommenterade visst aldrig ordet Nakenbaknämnd tror jag. Ett mycket bra ord du kom upp med tycker även jag! Det är så att man får lust att bli fritidspolitiker. Fast posterna i den nämnden är nog inte lätta att komma åt.

#10 - - sam:

Försöker också komma på varför jag aldrig kommenterar dina inlägg fastän jag är en flitig läsare av dem. Kommer fram till att jag lider av prestationsångest, alltid kul att komma på nya saker om sig själv?

Fattar inte varför jag skall få till allt perfekt innan jag delar det med andra, jag menar vem bryr sig egentligen om mitt inlägg på din text? Så nu struntar jag i att peta i denna text och skickar den bara. Jag kan jag vågar! ;P

#11 - - wettexvärlden:

Tack gode gud för tekniken. Och dina ord. Tack.

#12 - - Jenny:

ja jag skriver mest nåt nu för att se om nån antar Elins utmaning om att bräcka 58 kommentarer. En från mig alltså! Jag är för övrigt en sann spridare av din blogg! Mer harpasione åt folket :)!!

#13 - - Lia:

Hittade hit från P1. Tack för det, Kropp och själ. Nu har du en till trogen läsare.

#14 - - Ylva L:

Tänk att uppmaningen att knäcka 58:an kunde få så positiva effekter som att få "sam" att övervinna sin prestationsångest. heja heja! Din blogg har OFTA goda effekter på oss andra, får oss lite modigare, godare och mer eftertänksamma. Till exempel.



Letade efter en speciell blogg häromdagen och det var inte lätt, jag tycker du ska ge ut din bok snart så att man kan bläddra fram den text man vill. För de som nu inte kan bläddra i en riktig bok så är ju naturligtvis datablogg alldeles utmärkt komplement och bör bestå!!

ps är jag ensam om att gilla 00.00?

#15 - - Mari:

Klockan på vår ugn visar aldrig 00.00, utan istället 24.00!

#16 - - MB:

Även jag sprider din blogg till så många jag kan!

Den är så viktig, underfundig, bra,rolig, sorglig.

- Ja den haver allt!

#17 - - Monica:

Såg länken till din blogg häromdagen. Minns dock inte var jag såg den. Men nu jag läst några inlägg och jag kommer definitivt att läsa varje dag nu. Även sprida vidare så andra får läsa vad du skriver. Och självklart bidrar jag till att komma över 58 kommentarer. =)

#18 - - Maggan:

Jaha, så är då stunden kommen för min första kommentar. Det blir ju mer till er andra läsare än till harpasione själv som jag ju annars pratar med på andra sätt.Som syster blir jag också väldigt glad över att många läser och kommenterar. Följer det dag för dag.Mycken stor sorg men också nya erfarenheter och lärdomar har denna lömska sjukdom min syster drabbats av inneburit för mig. Har ju t.ex insett vilket kvalificerat arbete det är att vara personlig assistent! Och att det blir vardag även av sånt här. I början tänkte jag att hur ska det gå, jag klarar ju ínte att vara så sorgsen hela tiden. Men tänk att det är jag ju inte trots allt! Humor är en viktig faktor för att klara svårigheter, utan att för den skull skratta bort det. Har också kommit till ro i vetskapen att jag själv inte alltid måste leva i nuet, ta vara på tiden och allt det där kloka. Jag kan utan dåligt samvete beklaga mig över förkylningar, förlorade körkort, tidsbrist och andra trivialiteter.

Jaha, det var några korta första ord. Kanske har även min prestationsångest släppt till fördel för fler kommentarer....

#19 - - Anne-Marie:

00.00 gillar jag, fast det känns lite läskigt också. Spöktimmen börjar ju då.



Mari: klart att året är en cirkel, men mina månader går helt klart medsols. December högst upp och sommaren där nere. Och alla bokstäver har bestämda färger i min hjärna.

#20 - - Sus:

Du skriver så vackert.



Om tiden har jag fått lära mig, rätt nyligen, att om siffrorna är samma så får man önska sig något. Som 11:11, 22:22 och 00:00. Min favorit är 22:22.



Jag önskar dig allt gott!



Varma kramar från Sus

#21 - - mAria:

Jag är lite rädd för just kl 00:00 så jag försöker vara sovandes just då. Värst ensam i sommarstugan i skogen, förstås. Även om ingen skulle iddas komma dit och bråka precis mitt i natten där.

Jag tycker du ska vara stolt över alla kommentarerna, du är värd dem.

#22 - - ewa:

Harpasione, vi är många som läser din blogg och är tacksamma för att få göra det. Du betyder mycket med din öppenhet. Ibland så blir jag så tagen av vad du skriver att det är svårt att kommentera... Det känns så jävla orättvist och hur kan man uttrycka det utan att det blir knäppt. Du delar med dig och vi läsare tar emot. Det är nog så att du många gånger sätter fingret på vår egen rädsla och sorg.

Humorn är viktig som din syster skrev. För att hantera det svåraste.

03.03 brukar jag förövrigt vakna...

Var på bokmässan och lyssnade bl a till Paolo Giardano som skrivit en uppmärksammad roman, Primtalens ensamhet. Han är partikelfysiker (tror jag eller så är han något liknande..) han talade oxå om att primtalen hade färger och så sa han att vissa primtal var SNOBBIGA o ville inte vara tillsammans med andra pr.tal. Även mobbing finns bland talen =¤)

mvh ewa

#23 - - Mattias S:

INTE bara för att knäcka rekordet... (Jag tycker att Lassie var ett mycket värdigt ämne för detsamma, för övrigt) Jag vill bara passa på att heja på Maggan som jag så smått saknat i kommentarstrådarna. (Ni andra som läser... vi är ett litet gäng från en svunnen ungdomstid som har en liten facebook här i Harpasiones kommentatorsfält, vi försöker att inte bli FÖR interna... tror jag. Försök stå ut lite med oss. Nåt måste vi ju ha för oss medan Harpan tänker.)

Kram, Maggan!

#24 - - Christer:

Mitt favorit klockslag var för många år sedan 21:12. Mycket på grund av den kanadesiska gruppen Rush gjorde en eniment skiva som hette.. ja, du gissade rätt 2112.



Annars är det lika roligt, rörande och intressant att läsa dina inlägg. Det är bra att tekniken med huvudmöss finns så vi fpr ta del av dina tankar och funderingar!



#25 - - ewa:

Hi, hi, jag läste fel.... Huvudlus åt alla

Men absolut, huvudmus och alla andra hjälpmedel till de som behöver.

#26 - - O:

I natt hann jag se både 23:45 och 4:56. Och tack vare dina härliga tankar kände jag mig glad. Har aldrig förr tänkt så positivt av att vara vaken mitt i natten. Sedan vaknade jag 6:54 och kände att detta blir en bra dag. Steg upp och bakade en äpplekaka.

Tack för att du fick mig att upptäcka tidens magi.



Så alla fantastiska tekniska framsteg som bidrar till praktiska lösningar på problem i vardagen. Du har vågat prova och ger oss tips. Tack för att du orkar.

Ha en bra dag!

#27 - - Kusin ;):

Här kommer ett inlägg till i debatten. Klart vi klår 58! 22:22 är bäst!



Vill också be er läsa på Aftonbladets hemsida som kanske debatten kring ämnet växer: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5953854.ab



Ha en underbar kväll!

#28 - - Ylva L:

Jag funderade en del (innan min första kommentar)på om jag verkligen såg 00:00 på min klocka - och inte 24:00. Jag trodde det. Men nu tror jag det står 0:00. Undrar när jag lägger mig så sent att jag får se/vaknar så dags....gud så spännande! Återigen - vilken inspiratör du är. Du får oss att uppskatta att vakna missinassen, för att hitta roliga sifferkombinationer! Inte illa. Vilken antistresscoach som helst blir blå av avund.



Och visst - hej Maggan, roligt att se dig!

#29 - - Franck:

Det är klart jag vill vara med här (och slår vi 58 är det kul). Roligt att se nya röster! Jag är helt omedveten om klockans siffror, skulle jag försöka koncentrera mig på t ex 22:22, så skulle jag 'vakna upp' 22:35 och 'javisstja'. Det är likadant med väderleksrapporten, jag väntar lite, sen 'däng däng däng' är det nyheter (på radio). Tack för teknikens under och därför är jag ofta tacksam för väldigt inriktade personligheter som kanske snöar in (som vi tycker) på nån idé och gör en pryl, kanske en huvudmus!

#30 - - Mari:

På tal om väderleken på radion: Det är konstigt vad man är starkt präglad av sin uppväxt. När jag lyssnar på väderleksrapporten vaknar jag alltid till (alltså bildligt)när en röst säger "Södra Norrlands kustland.." och då har väderrapporten för Mellansverige, där jag bor sedan snart trettio år, redan passerat...

#31 - - Kagen:

Du skriver världens bästa blogg!

#32 - - ewa:

Läsa kan man ju göra i smyg...

Men när man kommenterar så bjuder man in sig i ett vänskaps rum, som jag ser många utav skrivarna till kommentarerna är vänner till dig. Känner lite som jag knackar på o frågar blygt: Får jag vara med o leka...

O klockan är strax 22.22! God natt

önskar ewa

(I morgon vaknar jag kanske 05.05.)

#33 - - Irving:

23:18 . Är klockan just nu när jag skriver. Inget speciellt med det. Men jag har inte hört av mig på ett tag, även om jag tänkt på dig. För det gör jag dagligen. Det är synd att man inte kan koppla upp sig tankemässigt till varandra. Än. Kanske gör man det en dag. Praktiskt. Har på sistone tänkt mycket på gymnasietiden, dottern går ju sista året nu och mycket planerande är det. Inför avslutningsfesterna. Redan. Lite matt blir jag av all hysteri som börjar så långt innan. Men det väcker minnen också. Minns du tältningen vid skolan? Den här frihetskänslan av att nu kan allt hända, nu går vi ut i "riktiga" livet. Många minns man med glädje, andra med vemod. (Och somliga försöker man glömma..) Men mest av allt, det som finns mig närmast om hjärtat, är du och dina systrar. Huset dit man alltid kunde komma. Vilken tid på dygnet som helst. Minns du när jag klättrade upp till dig på brandstegen? Och du inte ens blir rädd när det knackar på fönstret på tredje vånigen, bara säger är det du? Kom in. Jag är glad och tacksam så länge jag har mina minnen. Och jag tänker på ett av alla ordspråk jag hade på min vägg; "Jag har varit med om dig, jag kan aldrig förlora dig".

Nu är klockan 23:32. Hoppas du får sova gott inatt. KRAM

#34 - - Irving:

Såg du i Aftonbladet om mannen med ALS som åkte till Kina och gjorde en stamcellsbehandling och blev bättre? Tål att tänkas på! Undersök det. Vi startar en insamling så pengarna räcker. KRAM

#35 - - Ylva2:

Jag bangar inte för tävlingar. Klart vi knäcker 58:an(fastsen får vi ge oss, alla kommande inlägg kan ju inte överträffas i antal svar, det blir för jobbigt). Sen stör det mig lite att så många gillar 22.22. Det har alltid varit min och min mans klockslag. I många år. Kolla, nu är den 22.22 igen... Lite magiskt sådär. Jaha, och så är det vardagsmat i en massa sovrum.

Klart Harpans blogg är bäst. De allra flesta bloggar jag börjat läsa har jag övergett. För pratiga, för oreflekterande. Såna jag hade kunnat skriva själv... Den här har andra kvaliteter. Har inte lyssnat på Kropp och själ men ska göra det vid tillfälle.

Jag hade bröstcancer i ett dygn förra veckan. Många faktorer inverkade för att jag skulle bli övertygad. En vän som just dött i sjukdomen, en gravallvarlig sköterska som ringde och meddelade att jag genast måste på återbesök på mammografin, något jag läste i tidningen, en slumpmässig markering i min telefonbok på numret till hon som just gått bort... Man hinner tänka mycket på ett dygn. När det visade sig vara falskt alarm var det som att få livet åter. Nu kämpar jag för att behålla den känslan, trots analkande november och alldeles för mycket att göra. Vill fatta, hela tiden, att det är gott att finnas här i livet.

#36 - - Kaa:

Prestationsångest, ja. Tycker inte jag kan hitta på något smart och kul att säga bland alla kluriga inlägg här. Men läser gör jag varendaste dag. Önskar en bra dag till Harpasione och alla er andra här - i mina trakter lyser en klar sol på höstens vackra färger, något att glädja sig åt (förutom att Harpasione har en huvudmus och kan kommunicera med oss.

#37 - - Jenny:

Just nu är klockan 14:58. Hur tråkigt låter inte det? Jag har nog ingen favorit tid. Hm...det stör mig lite...måste nog analysera detta närmare.

#38 - - Anonym:

KOLLA IN DETTA INLÄGGET --> http://ceciliesjostrand.blogg.se/2009/october/smygreklam.html DU KOMMER INTE (!!!!) ÅNGRA DIG! ♥

#39 - - Ylva L:

Nu vet jag - min klocka visar naturligtivs inte 00:00, hur onöndigt vore inte det. 0:00 räcker ju. Smart programmerat, fast då blir det ju inte sådär magiskt symmetriskt. Men jag vidstår att det är ett häftigt klockslag. Då börjar allt på nytt igen, som nyårsafton/nyårsdagen, fast varje natt.



Och Franck - kan bara hålla med: vädret på TV är också FULLständigt hopplöst att koncentrera sig på. Inte ens om man satt på strax innan för man ska ut och tälta i tre dagar... Tack och lov att SMHI finns på webben numera. Sjörapporten är nästan inte på allvar för mig, har aldrig betytt något, mer som ett musealt minne på radio - otroligt charmigt.

Och till ewa - välkommen att vara med att leka såklart! Att Harpasione blir glad vet du ju redan, och jag som tillhör kategorin "jag känner några av de andra kommenterar" tycker definitivt också så!



Däremot undrar jag lite över blogginlägget ovan, ursäkta Cecilie, du är säkert en hygglo tonåring - men varför söka läsare på Harpasiones blogg?

#40 - - Gunnar:

Tänk att det var ett inlägg om klockslag som fick mig att äntligen "komma ut" på din blogg. Som trogen läsare är det väl inte mer än rätt att man åtminstone ger sig till känna. Mina faroritklockslag är 12:34 och 23:45 fast 0:12, 1:23, 2:34, 3:45 och 4:56 är också ok.

23:17 kanske kommer att bli ett klockslag att minnas framöver...

#41 - - Zorro:

Väderleksrapporten ja. Alltid förknippad med härliga sommarminnen som paddling i skärgården eller sommarstugan på Gotland.

Har också flyttat söderut och har jättesvårt att hinna höra hur vädret är i västra götaland. Vaknar också till alldeles försent till vädret i svealand :) Fast där är det oftare soligt så jag får väl försöka glädja mig för svelänningarna skull.

#42 - - Ninja Ister:

Din berättelse är så viktig att vi har länken till din blogg bland jobblänkar på mitt arbete.



Jag jobbar inom rehabilitering och det du beskriver om dig och din vardag är till hjälp för många andra.



Du ger oss insikter.

#43 - - ylva:

En grej hänger jag inte med på (OK, erkänner att det är mer än en...)Vilket blogginlägg har fått 58 kommentarer? Hittar det inte...

#44 - - Mattias Sigurdsson:

Det där viktiga förstår du väl. Om kändisar. I september.



Vilka hade du?

#45 - - <3:

Alltså allvarliga sjukdomar...

...vet ni inte alla att den allvarligaste sjukdomen heter hjärtlöshet...

...och DET lider DU inte av iallafall! Du är underbar, Tina!

Kram!

#46 - - Anonym:

Jag kommenterar sällan/aldrig, men jag läser allt och förundras och ser dig så tydligt i dina ord.

Keep it real

Maria C

#47 - - O:

I natt vaknade jag 5:05 och eftersom min klocka inte visar något kolon mellan timmar och minuter så kändes den tidpunkten inte så trevlig att titta på!! Det tog en stund att somna om.

#48 - - Ylva L:

När jag gick på högstadiet hade jag en fysiklärare som på fullt allvar trodde på telepati. Han åkte runt i Europa och gjorde experiment med kollegor.



Eftersom 22:22 verkar vara det vinnande klockslaget - så undrar jag om inte vi som fortfarande läser detta klockbloggsspår kan prova vår telepatiska förmåga, t ex nu på fredag klockan 22:22? Vi sänder Harpasione en stark tanke just när klockan slår över. Tänk om det kan konkurrera med alla andra radiovågor och susa in i vardagsrummet och kanske kännas som.....en puss på pannan?

#49 - - Kaa:

Jag är lite efter i tid - diskussionen har redan flyttat sig till nästa ämne - men på tal om klockslag. Alla har sina magiska kombinationer, men är det ingen som tycker att 09.00, 12.00 och 18.30 är magiska tal? Morgonkaffe, lunch, middag ……

#50 - - Ylva:

Kaa. Självklart är alla klockslag som står för god mat, kaffetår, fikapaus, vinsmuttande osv magiska. Inte för att jag vill banalisera eller utarma det här med magin i tiden, men det gjorde jag visst ändå. Tror att om jag äter och dricker något riktigt gott kl 22.22 så kommer livet att vibrera lite extra.

#51 - - Kaa:

Okej, man skapar det magiska!

Klockan 22:22 på fredag kväll fattar jag mitt glas och skålar för Harpasione & hennes blogg. Ska koncentrera mig starkt ... inbillar mig att det hjälper telepatin på traven.

#52 - - Sandra:

Kommentar nr 52 i ordningen från en som ofta läser och imponeras av dig och din blogg, men aldrig synts i gästboken. /Sandra

#53 - - Jenny:

Jag undrar hur många läsare du har egentligen? Du har väl nån sån där fin statistik kurva som blogg.se handhar? Vad ligger snittet på?

I bland undrar jag också om du inte blir lite irriterad på alla våra kommentarer om "hur fint du skriver" eller att "du gör mitt liv så mycket lättare" eller "tack för att du får mig att tänka" etc etc etc. I bland blir jag irriterad nämligen och tänker att det är ju lätt för oss att sitta här och förundras över dina ord och se det som en stund att stanna upp men fortfarande är det du som bär bördan. Jag vet inte om du fattar vad jag menar, men det blir nästan lite...ja...taskigt eller korkat. Kanske förargar jag några nu, det är ju inte min mening. Men jag har ju funderat på det så varför inte dela med mig på ett ärligt sätt och samtidigt bli kommentar nr 53...!

#54 - - O:

I morse vaknade jag 6:29 och sedan bestämde jag mig för att färsöka få se 6:59. Jag har ju inte kolon mellan siffrorna så då blir det lite roligt tycker jag om man tittar på allt upp och ner.

Kram och tack!

#55 - - Ylva L:

Jag tänkte så intensivt i fredagskväll att jag nästan svimmade - frågan är: kom någon kraft fram till dig Harpasione?

#56 - - O:

Nu har jag börjat tänka på klockan och tiden varje gång jag vaknar och i morse lyste 7 05 mot mig. Upp och ned, baklänges blir det faktiskt SO L. Nu är det ju inte så idag ändå, men det kändes lite positivt. Hoppas det blir lika många sol-dagar i november i år som förra året.

#57 - - Ylva L:

Läser Dan Browns nya bok och där bevisar en av huvudpersonerna i sin forskning att fokuserat tänkande bokstavligen kan påverka vad som helst: "hur snabbt växter utvecklades, åt vilket håll fiskar simmade i en skål, på vilket sätt celler delade sig i en petriskål..." d vs den mänskliga tanken kan förändra den fysiska världen. Se där, då är det bara att fortsätta - ska inrätta tradition att tänka extra på dig Harpasione just 22:22. Får se om du framöver känner dig extra stark just då...eller om fiskarna börjar simma åt ett annat håll hemma hos dig.



Egentligen skrev jag mest för att jag inte kan låta bli att skriva kommentar nr 57 - för att se om det finns några tävlingsinstikter i gänget därute....

#58 - - Jenny:

jag sätter den, nr 58 i ordningen. En till sen är vi där, då spräckte vi det!! Känns så skönt att bidra denna gång eftersom att jag inte hade nån Lassie att bidra med och gud så tråkigt mitt liv kändes då.

#59 - - Håkan (med Gerd):

Av en slump hamnade jag på just den här tråden, och det är mer än ett år försent! Varför har ingen skrivit det 59:onde inlägget? Jag gör väl det nu, men ingen lär väl upptäcka det!