Skräck

Jag kom på en sak till jag är rädd för.

Riktigt skräckslagen.

Att jag ska råka gilla något

som det sen visar sig att Kristdemokraterna ligger bakom.

 

Här kommer veckans musik:

 

Syster Fritz.

 

Först blev jag så glad att hitta någon som sjöng om vardagsliv med småbarn, mannen som man haft länge men gillar ändå, typ…

 

Sen kröp misstankar fram.

Kan de ha något med kådisarna att göra?

 

Hjälp mig!?

#1 - - Mattias Sigurdsson:

"Finns inget att frukta. Utom fruktan själv."



Hjälp nog? Nån grek sa det, Sokrates kanske.

#2 - - Franck:

Hur hittar du allt? Har bara lyssnat på Min man, men den är fin och motiverande. Fina röster och överraskande musik! Tack! Menar du att dom kanske är Kristdemokrater? Fruktar du att dom har spelat in i Pingskyrkan i Jönköping? Att detta är Göran Hägglunds avant-garde? Måste man vara kristdemokrat för att kunna sjunga? Vilka kådisar? (Fick jag nog reda på om lyssnade vidare, men det tar jag en annan dag.) Får en sanning inte komma ur en Kristdemokrats mun?

#3 - - Zorro:

Men kådisarna är ju så få. Inte kan man gå omkring och vara rädd för att de har gjort något vettigt här i världen?

Ska sanningen fram så känner jag likadant...

#4 - - Anonym:

Shit vad du är knäpp!! =)

#5 - - ylva:

Du är smartare än Anders Wijkman. Det tog ju flera år för honom att begripa vad KD egentligen står för . Jag är inte heller så smart. Gick på det där att Göran H har bästa humorn i regeringen och tyckte att han var ett steg framåt jämfört med Affe. Men sen satte Göran ju kniven i mig för nog är jag väl en sån där kulturelitperson som han menar håller på att rasera Sverige. Inte alls så mycket Svensson som jag borde vara.

Ja du Harpan, du gör rätt i att vara misstänksam mot allt som luktar falla-utanför-normen-skräck.

Jag önskar Göran ett homosexuellt barn. Eller en mamma som blir kär i en transa. Bara för att han ska sluta vara så tvärsäker.

#6 - - Ylva L:

Kul. Fast de inser väl inte humorn i att en ALS-sjuk kvinna är mer skräckslagen för att bli kristdemokrat än tappa sina fysiska krafter.



Jag har två favoritlåtar som hyllar vardagen. Det är Hasse & Tage som skrivit båda texterna - "Ett glas öl" och "Rågsved" (Rågsved, 8 trappor, 4 rum, 2 barn, en man å jag, En frysbox, 80 liters, det är bra) Det skulle kunna vara KDS, men jag tror nock att de kloka herrarna hade helt andra sympatier och är rätt vidsynta med även de som valde andra liv än det med 2 barn, en man och frysbox. Det är själva grejen att uppskatta det stora i det lilla som är så BRA.



"Rågsved" sjöngs på ett bröllop jag var på. Det angav tonen och äktenskapet håller än.

#7 - - KaosJenny:

Ha Ha, har också den där KD skräcken... så jag förstår, man måste mönstra allt man ser och hör, speciellt så här i valtider...

#8 - - H:

Delad skräck är dubbel skräck, eller? Men just idag så gillade jag förslaget om sorgebidrag så att föräldrar som just förlorat ett barn inte ska behöva tänka på pappersexercis samma dag som barnet dött.. Och för nån vecka sen uppfattade jag det som att de stödde ett av de bättre förslagen i riksdagsdebatten om beskattning av vindkraftskooperativ. Kanske är en tillnyktring ifrån "opiumruset" på gång?



#9 - - Caroline:

Ja det är humor :-)