Tv

jag skulle behöva komma ut för att kunna skriva. Jag behöver luft och rymd och intryck.

Men jag vill inte gå ut. Det är kallt och besvärligt och nästan lite farligt. Jag vill inte. Jag vill vara inne i mitt  ide.

Jag sitter vid datorn tills ögonen blöder. Sen ser jag på tv.  Tvärtemot många andra tycker jag att det finns massor av sevärt på tv. Kanske inte alltid bra, men sevärt. Jag har fortfarande inte sett alla de där programmen och serierna jag bara hört om. Om jag tycker ett program är dåligt, Kan jag sitta och fundera på varför så många ändå tittar så det är värt att sända.

Min senaste favorit är programmet i svt om mat i kina. Matprogram öht uppskattar jag. Förstås.

Jag har faktiskt inte så mycket emot reklamen heller. Iallafall ett tag.

Vart vill jag komma? Ingenstans. Särskilt inte ut.
Jag vill väl bara förklara hur jag såsar bort min tid, och att jag gått i ide.

Ikväll bänkar jag mig framför På spåret.
#1 - - spaceylisie:

Det blir "På spåret" här också, med SVT Text så att barnen inte vaknar eftersom vi bor i en hall, mer eller mindre... Men trevlig kväll hur som!

#2 - - Mari:

Ett annat tips är "Våra vänners liv". Det gillar jag. Kram!

#3 - - Mattias:

Jag såg Smultronstället häromdagen. Finns att hyra i min lilla fjärran stad, tänka sig. De pratar till och med svenska.



Jo det där om att folk tycker TV är dåligt. Smultronstället handlar väl rätt mycket om att det vanliga och banala är det livet egentligen handlar om. Kan vara svårt att ta till sig det om man är djävligt bright och får det bekräftat ideligen. Innan man fyllt 78 och blir hedersdoktor då, kanske.



Det behöver för all del inte betyda att allt som görs för teve med cynism och utan verklig lust är bra. Men På spåret är sannerligen inte att förakta. Till exempel.

#4 - - Lotta Th:

Ide och tv är aldrig fel, och att sporta framför tv:n med Pops och de andra i Vinterstudion, härligt! Men när börjar Mästarnas mästare? Jag längtar.

#5 - - Sven Pass-slem-gångare Lindh:

Sven jultomten Lindh sa...

Nu e jag här mitt i natten igen. Begriper inte detta att jag hamnar här varje natt. Sömnen har försvunnit ur mitt liv verkar det som.....Jag tar bara korta tupplurar under dagen....på en kvart och drömmer då en massa konstigt och vaknar med ett ryck....så tittar jag på fotboll en halvtimme och så nickar jag till igen- ja inte nick på bollen utan nickar till och drömmer igen och så vidare.....som trädgårdsodlaren sa...och så vidare.....



Men att lägga sig klockan 23 och sova nej det verkar vara en utopi....så men vad sjutton...någon msåte ju ta hand om nätterna också när vi nu fått dem. så jag sitter med ljusslingor och juldekoration tända mittuppe i det som en Hacke Hackspett



Jalllapapppajalllapappapappappajalla ...ungefär.



Ja jag är nykter, ifall någon undrar. Jag är tokig utan sprit....nu ska jag ta en tupplur på en kvart.....e snart tillbaka.......zzzzzz zzzzznark zzznark zzzzzzzznark......



så där...tillbaka igen. Jimmy Durante skulle det vara där på vågrätt 6...och John Mellencamp..jo jojag löste Melodikrysset senare på dagen via lyssning på weben.....missade det imorse så jag var ur humör och kropp med ett dundrande tungsinne och medicinbiverkningar elelr vad...illamående och yrsel....denna ständiga yrsel.....



Polisradion meddelar att Prio ett en person är ej kontaktbar på Millåkersgatan som ligger 100 meter från där jag bor. Ambulanser åker i natten och taxi....



Imorgon tänder jag ljus i Mora Kyrka för fred och kärlek, för alla Ni trofasta vänner på denna sida och jag ska stampa hårt i golvet där i kyrkan så att all världens smärtor försvinner en gång för alla..



Imorgon griljerar jag en julskinka lite i förtid men man ska ta tillfället i akt enligt carpe diem alltså carpe skinka imorgon. Jag har riktigt gott tunnbröd också så ni är alla varmt välkomna till Hantverkargatan 7b....bara ni låter mej titta på fotbollen mellan Tottenham o Liverpool ...ni kan käka under tiden



God natt och god morgon första advent är här nu

Precis just så carpe advent och carpe diem



sven Lindh



#6 - - Mattias:

Du är också poet, Sven Passgångare. Kanske Tina med sina förlagskontakter kan fixa in dig sen... ;-) Verbum vore nåt... Undrar om de står pall för brakfisar bara?

#7 - - Sven Pass-slem-gångare Lindh:

Advent och ett ljus är tänt

Tina för dej i Mora Kyrka idag av passgångaren



I Mora Kyrka brinner ljus för Er alla som skriver på denna sida tillsammans med de bönder jag lämnat där då jag tog i på allvar och stampade i kyrkgolvet.

Så bräckligt är livet som en liten låga på ett adventsljus men om vi bryr oss om varandra så blir vi starka som en kraftig ek. Jag hopas du får många mail för jag vet att människorna på denna sida bryr sig och har en varm låga av omtanke och kärlek inom sig och är villiga att dela med sig.



Denna sida...Tinas dagbok är mitt i allt även en hoppets sida...kärlekens och omtankens sida...ett ljus och en tröst för så många.



Låt lågorna brinna och omtanken växa...låt oss hålla om varandra i tanken för DÅ....då behöver ingen vara ensam...då är ingen ensam



Tack för att ni finns



Sven Lindh i Mora