Droppen

Ni vet en lövträdsgren.
Man kan belasta den med nästan vilka tyngder som helst.
Den bara böjer sig, ändrar riktning.
Så seg.

Jag tog förlamningen.
Det var ju förlamad jag skulle bli.
Och så rösten som försvann.
Jag har datorn.
Sen kunde jag inte dricka.
Saknar som faan varje dag men det går.
Det får gå.
Maten, all den goda maten, försvann i februari.
Allt tog jag.
Allt tålde jag.

sen förkylning, svårt att andas, panik, syrgas, intensivvård, hål i halsen och respirator.

Jag vaknade upp och kände ingen lukt och munnen smakar så man kan gråta.

Då knäcktes grenen.
Ni vet precis.
Ett flisigt, spretigt brott.

Det blir aldrig som förut.
Det sviktar inte längre.
Jag kommer inte riktigt tillbaka.

Men barken håller på undersidan.
Rynkig och seg.
En bit  ved är också oskadd.
Räcker.

#1 - - Ida:

Vackert skrivet om nånting jag känner igen. Det blir aldrig som förut, men det som blev håller en dag i taget.

#2 - - Mattias:

Jag bara ler.



Du är som en bäck i bergen, hittar vägar.



Sa jag att berg och rinnande vatten är det starkaste och bästa jag vet?

#3 - - KaosJenny:

Om jag vaknar som en äkta häxa imorgon kommer du att märka det. Kram

#4 - - Ettie:

Ryser av dina ord. Av flera anledningar. Så vackert och så grymt.

#5 - - Kristina L:

Jag blir mållös, men vill så gärna säga något.

Så fantastiskt vackra träffande bilder du målar-och så vemodiga men inte uppgivna. Jag njuter av dina texter och känner med dig. Kram

#6 - - IC:

hos träden är det så att de skjuter lättare nya skott när en gren brutits av än när den sågats av. Ju flisigare fläkning desto större stimaulans att skjuta nya skott. kan träden så kan människor också, kanske.

#7 - - wettexvarlden:

Fina du.



Puss på pannan.

#8 - - Gudrun G:

Som Karin Boyes dikt "Vist gör det ont". Vi lärde oss i gamla realskolan att tolka den ur många, många perspektiv och den dikten har jag haft anledning att återkomma till flera gånger i livet.

Kram

Gudrun

#9 - - Gudrun G:

Som Karin Boyes dikt "Visst gör det ont". Vi lärde oss i gamla realskolan att tolka den ur många, många perspektiv och den dikten har jag haft anledning att återkomma till flera gånger i livet.

Kram

Gudrun

#10 - - Sven Lindh passgångaren:

Passgångaren ska hitta ett starkt lövträd åt dej i Hemus idag...



Med grenar som håller...



Kram

#11 - - Margareta:

Tack för dina fina ord att beskriva det elände som als är. Jag kämpar varje dag men har inte kommit så långt ännu i sjukdomsförloppet men vet vad som väntar mig. Kram!

#12 - - cruella:

Nu ryser jag lite. An bävan och beundran.

#13 - - Mattias:

Gudrun: Visste du att Karin Boye skrev den dikten till Elin Wägner? En kvinna som påminner en hel del om vår Tina i sin livshållning. Gick på många nitar, men reste sig alltid igen. Som en vaggande leksak med blyklump i botten.

#14 - - Helene:

Förundras än en gång över hur beundransvärd du är.

Kram

#15 - - annika:

Åh vad ska man säga utom att dina ord är grymt vackra. Och att jag ber om ett mirakel. För dig!

#16 - - A3:

Du är makalös, många många kramar

#17 - - Bara vara jag:

Rysningarna går genom hela min kropp när jag läser det du skriver.

Det är vackert och starkt.

#18 - - Lasse Nitare:

När snön smält efter denna snöfyllda vinter, märkte vi att den japanska lönn som Helena och jag fick då vi gifte oss, hade ALLA grenar nästan helt knäckta. Efter en hisklig massa ympvax, ståltråd och stöttor är den nu lika fin som förut.



Önskar jag kunde rekommendera något mänslkligt ympvax. Kommer inte på något, men hoppas min nya hjältinna hittar det! Tänker på dig!

#19 - - O:

Jag gråter med dig och imponeras av dina starka tankar.



Inte konstigt nu..

Snart det är november,ju!

Trist med allt du mist!



Hoppas flytten ger

nya krafter när du ser

familjen samlad.



Måtte bark och ved

ge dig kraft och lust och ork

att älska huset!



Hoppas ni hinner peta ner lite tulpanlökar runt huset.



#20 - - Lotta Th:

Som svindel, fast tvärtom.

Svårt att läsa det, kan inte ana hur det är att

leva det.

#21 - - MB:

Vackert.

#22 - - Ylva L:

Jag är glad för den där sega barken!



Hjälp mig nu andra bloggläsare: Är det någon som har tips på hur man tar sig in i förlagsvärlden? Jag har (med Tinas tillåtelse) skickat in bloggtexter till cirka tio förlag som en efter en tackat nej. Dumskallar! De skriver alla att det är en litterär form som inte säljer. Underförstått: deckare hade sålt bättre. Men det är SJÄLVKLART att dessa bloggtexter skulle bli den BÄSTA av böcker. Jag är skitförbannad, men det är ju inte särskilt konstruktivt. Har någon kontakter? Tips på metoder? Referenser? Pengar att förköpa 1000 ex? Maffiakontakter?

Om ni vill kan ni maila direkt till mig: [email protected] om ni inte vill korka igen bloggen...

#23 - - ann:

Jag är också glad för den sega barken och den bit av veden som finns kvar, men jag förstår att det hade funnits ännu mycket kraft grenen om den inte hade brustit. Kanske kan det som någon skrev, skjuta nya skott någon annanstans. Håller tummarna för att Ylva lyckas hitta någon på ett förlag förstår kraften i Tinas blogg.

#24 - - anna nilsson:

KRAM

#25 - - Mari:

Starkt, starkt, starkt, sorgligt och samtidigt så otroligt vackert. All styrka till dig!

#26 - - Åse:

Gör som ett lövträd....



Skjut från höften, skjut ett skott...

#27 - - ewa:

Kära du,

en poet är du, Harpasione.

Starkt och naket och ruskigt vackert!

Ved ger värme!

#28 - - Gudrun G:

Mattias: nej, det visste jag inte. Tack för det. Ylva: Vi kan ju alla köpa ett ex i förväg som garanti för tryckkostnaderna.

Gudrun

#29 - - Taran:

Vackert och vemodigt,igen!Tycker också att alla skulle få möjlighet att njuta av Harpasiones poesi.Har Ylva prövat följande förlag:Natur och Kultur,Bokförlaget DN,Wahlström & Widstrand,Bokförlaget Langenskiöld(Månpocket Fakta),Norstedts,Bonnier Pocket,Starfalk,som har gett ut mänskliga livsskildringar bland andra.Författares Bokmaskin,om man ger ut en bok själv?Jag funderade på Ylvas förslag hela(?!)natten,och nu har jag korkat igen bloggen...Varma tankar från Taran,och lycka till med allting!

#30 - - Maggan:

Du skriver så fantastiskt vackert om din stora sorg och smärta. Tack för all styrka du ger mig. Försöker ackumulera den till den dag då jag verkligen behöver den. Kan man göra så?

#31 - - Eva Blomkvist:

Underbara Tina vad kan jag skriva till dig utan att orden faller platt och bara blir till sträck på en blogg. Jag kan skriva att jag beundrar dig, att du rör vid mig och om jag bodde nära dig skulle jag gärna vara anställd av dig som din personliga assistent, om du ville det. Det skulle vara mer än ett jobb, ett hedersuppdrag. Hoppas du fortsätter att kämpa, du behövs här. Massor av kramar.

#32 - - Ylva L:

Tack Taran, det var några jag inte provat. Jag började med de största, men de mindre förlagen kanske är mer vakna. Ska prova.



Och ja - Gudrun, har också tänkt på bokningslista. Men jag gissar att man ska upp i ruskigt många exemplar innan det duger som garanti. Men visst, det är ännu oprövat.



Tack för tipsen!

#33 - - Miriam:

Kram!

#34 - - Susann:

Jag vet inte vad jag ska säga...

Jag vill så gärna att du ska bli bättre...

Att du ska få tillbaka det du mist...

TINA, Istället för att tala vill jag bara tyst förmedla...

Kramar och kärlek! I mängd!

Allt gott och hoppas att Ni hittar ett förlag...

Jag kommer att köpa boken!!

Kram Susann

#35 - - Taran:

Hoppas flytten har gått/börjat bra.Det gäller att ha bra stresstålighet!Glömde ett förlag från tipslistan:Bokförlaget Atlas,som gav ut "Mig äger ingen"(om man inte har någonting emot Arenagruppen,som den är en del av:"den radikala sfär som även består av tidsskriften Arena,tankesmedjan Agora osv.")Boken har i alla fall en tankeväckande titel,litet annat att tänka på mitt i flyttandet?!Sov gott/Taran

#36 - - A:

Hej!

Här kommer mitt tips i bokdiskutionen. Det finns något som heter "Print on demand", vet inte riktigt hur fungerar men hittande en hemsida www.books-on-demand.com Ett annat tips är att de flesta små tryckerier trycker ju inbundna häften/böcker, fast då får du nog ta in betalning i förväg från oss köpare

Lycka till

#37 - - evelina:



Det är en bok, det du skriver. Kontakta ett förlag.

#38 - - Franck:

Håller bara med; så vackert skrivet, skört och nervigt, segt och obändigt. Svårt ändå att fatta vad du går igenom, vilka förluster du tar, och hur du återkommer. Vilket vi märker och gläds åt! Dina rottrådar är uppenbarligen djupt förankrade - det träd som är du utstår de mest ofattbara utmaningar ett träd kan ta. Valla över såren, bygg dig tät och stark mot vindsidan! Och glöm inte: Alla träd väntar fåglar!

#39 - - Ninac:

Du är fantastisk!

Vad du kämpar.

Jag är full av beundra för dig.



Tänk så många helt friska människor och människor som synes ha allt det finns men som ändå klagar över småsaker i sin vardag.

Önskar de hittade hit så de fick läsa om hur kämpigt livet kan vara men att en tjej som du ändå orkar se så positivt på ditt liv. Du har insett livets hemlighet och vad som är viktigt i det.



Säger åter igen: Du är fantastisk.

Det finns inga gränser för den beundran jag hyser för dig.



Varma hälsningar från Ninacian

#40 - - Mattias Sigurdsson:

Ylva (och Tina själv förstås!): Jättekul om Tinas texter kan bli bok. Men ingen katastrof om de inte blir det. Sanning och klokskap är som vatten, den letar sig fram på egna vägar. Tina kommer att hitta sina läsare, nu och för lång tid framöver. Don´t worry!



Att Tomas Bodström blir utgiven och säljer mer ska man inte hänga upp sig på. Vad stort sker, sker i tysthet. Vem det nu var som sa så?

#41 - - Kajsa:

Tina, jag känner din seghet och din skörhet och jag bara önskar att jag kunde skicka en liten vattendroppe som du kunde smaka eller en liten fruktbit.... som kunde nära segheten och hela den stora vackra själen som orkar skriva och beskriva...



Ylva - ge inte upp! Kanske skulle bloggtexterna tillsammans med berättelsen utifrån som en ram runt dem, inte bara som poesi eller bloggprosa vara mer acceptabelt för förlag?

Å andra sidan, är det 12 nykomlingar som publiceras varje år? Av hur många tusen manus? Chanserna är små och nejen kommer nog ofta av rutin är jag rädd.

Man kan publicera själv - och bloggarna är en maktfaktor, slår det igenom på bloggen så slår det och jag tror att den här bloggen verkligen kan göra det. Å vad jag skulle vilja. Att Tinas texter fanns för fler och beständigt. Om hon vill det, förstås. I vackert format, jag är så svag för riktiga böcker, Kindle och dataskärmar i all ära.....

#42 - - Ninni:

Var du lika klok och hade samma fantastiska intällning till livet innan du blev sjuk? Jag är så tacksam att jag hittade din blogg för två och ett halvt år sedan och läst den varje dag sedan dess. Dessutom har jag spelat ordspel med dig. Klart vi ska hjälpas åt att hitta ett förlag till bloggboken. Du måste hjälpa oss att ge den en titel och skriva ditt förord och baksidestext så fixar vi resten.

Ps. Så läckert med Stenis!

#43 - - Anette "Tette" Fjärrstrand:

Nu var det en tid sedan jag gick in och läste Din blogg, Tina! Du vet hur det är, livet kommer emellan och annat tar ens tid. I dag, däremot, fick jag ett telefonsamtal från en av Dina läsare. Vi hade ett trevligt och givande samtal och jag lovade att återkomma till Din blogg, vilket jag ägnat mig åt en stund nu. Återigen fascineras jag av Din förmåga att sätta Dina känslor och tankar i skrift, hur bra eller dåligt Din dag eller upplevelse varit. Hur djävligt Dina utsikter än må vara, så behåller Du förmågan att se saker ur ett positivt skeende. Även om Du nu förlorat en del av detta, enligt Dig själv. Men tänk, så många som följt Din blogg och som Du givit så mycket med Din blogg och Dina ord. Fantastiskt, helt enkelt! Internet är inte bara av ondo. :) Många kramar fr Anette i Sala