Tänk om drypande

Hunnit med ett dygn på sjukhuset.
Lungröntgen.
Lite svaga skuggor av misstanke om lunginflammation.
Då blir det antibiotika .

Själv tror jag alltihop beror på torr luft .
Torrt slem i röret i halsen.
Känns inte bra.
Känns som det tätnar.
Känns som jag snart snart ska kvävas.

Då missar jag Mästarnas mästare.

Då får jag inte se omslaget på min bok.

Det vore synd.

På kvällen är jag trött och ledsen.
För att jag inte får lägga mig bredvid Mannen
och hålla i honom lite.

På natten är jag lite rädd att kvävas av torrt slem.
Man ska ju inte vara rädd har jag sagt.
Innan jag hinner tänka på det är jag lite rädd.


På morgonen är jag fortfarande trött och ledsen för att jag är trött och inte vaknar bredvid Mannen utan lite snett och ensamt i en vårdsäng ur vilken jag ska lyftas med en ny fin taklyft.

Sen blir det dag och jag kan vara glad och se på roligt på tv typ.

Men saker och ting kan ändra sig.
Det kan bli en fuktig natt inatt.
#1 - - Malin:

Jag har tänkt och tänkt på vad jag ska skriva till dig, allt låter så platt och dumt. Men jag vill i alla fall att du ska veta att du är i mina tankar. Varje dag. Jag kan inte föreställa mig vad du går igenom och nöjer mig med att tänka på dig och din familj. Tror du att jag kan tänka lite energi åt ditt håll? Jag försöker i alla fall det mesta jag kan.

Stora kramar från Karlskrona.

#2 - - Annelie:

Jag vill bara att du ska veta att du finns i mina tankar varje dag. Det går inte en dag utan att jag tittar in på din blogg. Hoppas att du snart mår bättre!!!!

#3 - - ann:

Du är mästarnas mästare! När kommer boken förresten?

/Ann

#4 - - Harriet Sanz:

Jag är din okända vän. Lyssnade på ditt sommarprogram och har sedan den dagen följt din blogg. Varje morgon och kväll läser jag den och under dagen finns du i mina tankar.Genom mina tankar sänder jag LJUS till dig !!!

Harriet

#5 - - Livet just nu:

Märkligt. Vi har aldrig träffats men ändå upptas mina tankar av dig och ditt liv, hela dagarna. Och det är jag glad för.

Du anar inte vad du ger oss som läser. Men jag kan säga att jag är tacksam. oändligt tacksam.



Puss på pannan!

#6 - - Gudrun G:

Jag håller andan lite när du inte skriver på ett par dagar; så kommer texten i helt osannolika beskrivningar. Så kristallklart och enkelt, men så smärtsamt. Självklart ska du se Mästarnas mästare och lika självklart ska du posera i alla till buds stående medier med din bok. Självklart ska du det, så det så. Kram

#7 - - taran:

Har börjat på tre kommentarer och suddat bort.Orden räcker inte till.Du är en sann poet och en fantastisk livsmästare.Önskar dig massor av fuktiga modiga nätter!Kram Taran

#8 - - Franck:

Rusk! Så du har det, nattetid. Gissar att luftfuktare redan är prövat och kanske inte gör det bättre. Förstår ju inte riktigt hur det blir för dig. Men förstår att det är ruskigt för dig. Såg ikväll hos vänner ett värmeljus som stod under en kopparbehållare med vatten. Fuktar rummet (kanske med nån doft, men den märkte inte jag). Så tokigt att behöva vara trött och ledsen, när du inte kan vara så nära som du vill. Men du kommer få se Mästarnas mästare och din bok, som jag också går och väntar på.



På Facebook kan man rösta på Årets blogg, men hittade inte din där. Kan du inte lägga den där, så vi kan rösta på din blogg?



Kram från Vinterskogen

#9 - - Helen L:

Jag ber att det ska bli en fuktig natt och inte bara en utan fler..............

#10 - - Lotta:

Jag håller med om att allt man säger här känns så fjuttigt. Men dina ord berör och berikar så många människor. Vi kan inte förstå vad du går igenom, men vi lider med dig.

Skickar styrkekramar och tack för alla dina otroliga inlägg. Vilken gåva att kunna uttrycka sig som du gör.

#11 - - Åke Åström:

Det är svårt att hitta ord. Tack för att du hittar! <3

#12 - - Eva Blomkvist:

Jag tänker på dig, berörs av dig. Sänder mina varmaste tankar till dig. Kram

#13 - - Ann-Marie Johansson:

Hej Tina!



Jag tänker också på dig och ber för dig.

Du var mig till hjälp i Trettondedagens predikan.

Med hjälp av dina blogginlägg försökte jag förmedla något av skatten i möten människor emellan, kanske är det denna skatt som är Guds närvaro oss människor emellan, hur vi än har det?



Hjärtliga hälsningar från Ann-Marie

#14 - - Lisa:

En stor, stor kram till dej Tina från Karins lillasyster Lisa uppe i Umeå.

#15 - - Mattias:

Du finns i mina böner.

#16 - - Irving:

Jag läser din blogg hela tiden. Varje dag går jag in och tittar om du skrivit något. De dagar du inte skrivit något går jag in igen. För kanske. Och som andra redan sagt så blir allt jag vill säga så platt. Du finns hos mig hela tiden. I mina tankar. I mitt hjärta. I julas satt jag på golvet i mitt gamla rum hos mamma och pappa och tittade på kort. Foton som tydligen legat i en kartong i garderoben och som kommit fram i städningen. Och vilka foton! Omberg. Och skolavslutningar. Från lågstadiet. och så du och jag i båten ute på den spegelblanka sjön i Vad. Och jag hörde dina blockflöjtstoner och kände sommarkvällen i mig. Friden där på sjön. Jag är så glad att kartongen kom fram just nu. Och det gör så ont i mig att du är rädd. Även om det bara är den stunden innan du kommer ihåg att man inte ska vara det. Men Tina, glöm aldrig att jag finns. Jag glömmer aldrig att du finns.

Kram

#17 - - M på Öland:

Jag är inne på din blogg varje dagg och hoppas att du uppdaterar... du och din familj finns i mina tankar och i mina böner. Jag knäpper mina händer och tankarna går till dig, att du ska må bättre, andas bättre och få ännu fler underbara dagar och nätter med dina nära och kära. Stor kram till dig

#18 - - Yvonne:

Idag har jag lyssnat på ditt sommarprogram, vill bara säga att jag tycker du är fantastisk. En vän till mig har drabbats av samma sjukdom som du och ditt program gav mig mycket att tänka på.

Kram Yvonne

#19 - - Håkan (med Gerd):

Du är en av mästarnas mästare.



Vi försöker skicka så mycket fukt, styrka och tröst som vi kan, för det är klart att du om någon ska se Mästarnas Mästare, alla avsnitten!

Programserien borde tillägnas dej, och Gerd, tycker jag.



... och så måste du ju presentera boken förstås.

#20 - - Charlotta:

Du inte bara berör, du förändrar. När du är rädd, tänk på den styrka du gett oss andra och vi ska dela med oss. Jag och sambon åt stuvade makaroner och falukorv till din ära häromdagen, det har aldrig smakat så gott. Sänder kärlek från Linköping.

#21 - - Charlotta:

Du inte bara berör, du förändrar. När du är rädd, tänk på den styrka du gett oss andra och vi ska dela med oss. Jag och sambon åt stuvade makaroner och falukorv till din ära häromdagen, det har aldrig smakat så gott. Sänder kärlek från Linköping.

#22 - - ulrika:

Fantastiska Tina-mamma!!

#23 - - En annan Tina:

Varma tankar till Dig Tina, min namne. Må fuktiga dagar följa.... och din andning gå lätt, och dina ord flöda vidare i blogg och bok.

#24 - - Bollebygdsbo:

Alla har redan skrivit så mycket bra, men jag vill i alla fall skriva några rader om att jag tittar in här varje dag. Som så många redan sagt så hör ju du till mästarnas mästare. Många kramar till er alla i familjen.

Ingela i Bollebygd

#25 - - Yvonne:

Hoppas dina vårdare läser din blogg, din längtan att få ligga brevid din man...

#26 - - Britt-Marie Torstensson:

Sedan jag lyssnade på dej Tina i ditt sommarprogram följer jag ditt liv på Harpasione o är tacksam att du delar ditt liv med oss alla. Väntar på Mästarnas Mästare,