Om luftmassor del två

Det har blåst in kylig luft genom altandörren idag.
Nu börjar jag hoppas att vi bytt luftmassa.
Vem Får den gamla fuktiga?
Kanske någon annan med andningsproblem?

Jag hoppas på en torr krispig sval luftmassa när vi öppnar dörren imorgon.

Då kanske jag kan hämta mina nya glasögon, så jag slipper bli sårig på näsroten.
Om jag sovit tillräckligt gott för att orka.
Jag sover inte gott i min säng.
provat att sova i permobilen två nätter.
Första natten gott, andra natten pest.

Inatt ska jag prova ett enkelt liggunderlag på golvet.

Obs skämt.

#1 - - Irving:

Ja det var tur att det var ett skämt- vem kan sova gott på ett enkelt liggunderlag? Förutom min man då. Han älskar att tälta och ligga i sin sovsäck på det där hårda underlaget. Hu! Men synd att du inte får sova, sånt tär. Jag är också tacksam för den svalare luften, nätterna har varit hemska i den här värmen. Jag tillhör den gruppen som måste ha täcke och det är inte kul. Har testat med ett lakan bara men det funkar inte, täcket måste vara där. Och då blir det megavarmt. Ja, ja, snart är det vinter och jag vet hur det blir- jag kommer att klaga på att vi har kallt inne. Något med värmen funkar inte som det ska i det här huset och jag och dottern bor i varsin fleecefilt från november till april sådär. Aldrig nöjer man sig. Tänk vad bra om man kunde lagra värmen och spara den till vintern. Varför kommer ingen på något sånt knep? Imorgon börjar sista semesterveckan, för den här gången. Har några dagar kvar sen, det känns skönt att veta. Ta hand om dig och njut av svalkan så länge den varar. KRAM

#2 - - Ida:

Min man sov en gång på en korrugerad plåt i tält i Sinaiöknen. Gick det också bara för att det inte fanns annat alternativ just då. Själv sover jag dåligt nu för tiden; täcke på och av hela natten; vaknar med en känsla att jag är mosad och stiger upp på mycket onda fötter; men efter ett varv till badrummet; försökt balansera för att få på kläderna och gått fot om fot nedför trappen så tickar kroppen igång en dag till. Vad kan man mer begära? Jo en hel del. Önskelista just nu: 1/sova så man känner sig utvilad; 2/ mindre stela och onda fotleder och fötter 3/ vara 20 år yngre (näp - där skojade jag oxå)

Ida

#3 - - Mari:

Jag gillar dina skämt :) Just nu lyssnar jag till regnet mot rutan, så jag hoppas och tror att du får en skön luft i morgon också. PPP

#4 - - Katrin:

Lite personliga sömntips som ju egentligen efterfrågades i tidigare inlägg: CD med vågbrus tex " Havets vågor" (Theta), "Bättre sömn genom mental träning" av Uneståhl (sista spåret). Jag somnar inte om jag lyssnar på musik men ovanstående funkar för mej. Dessutom ett säkert kort för mej: att lyssna på "Tystnadens historia" av Peter Englund. Det är så intressanta historier och jag vill gärna hålla mej vaken men somnar alltid!

#5 - - Ylva L:

Kanske jag fått din fuktiga luft? Intet är torrt här numera.



Om teman att nattdrömma om (variant på dagdrömma)...känner någon som har mycket avancerade dagdrömmar. Samma tema i några månader. Ett tag var det att bygga och i detalj inreda ett tropiskt växthus i staden som inte har något. Ett tag var drömmeriet en uppgift att packa en lastbil full med vad som behövdes för att hålla sig gömd för omvärlden i ett år eller så - medan hämndplanen tog form. Hämnden var nödvändig för någon elak typ hade mördat dagdrömmarens familj, fast det var bara en bihandling i dagdrömmen. Eftersom du och dagdrömmaren båda har lite udda och konstig humor så kanske du kan låna någon av dagdrömmartemana? Tror det finns rätt många på lager.

#6 - - Håkan & Petter:

Petter? Det är yngste sonen, som var på boksläppet. Vi vill bara skicka en svalkande hälsning när vi passerar Örebro på väg till årets O-ringen i Söderhamn. För 6 år sedan var det på samma plats, då sprang Gerd sitt sista. Nu ska vi springa de två avslutamde etapperna. Det blir första gången vi är med utan henne. Önska oss lycka till!



Hoppas du får en svalkande natt.