Försvarstal

Ja ba skoja ju.
Klart att jag inte vill bli våldtagen.
Eller. Kanske lite.

Fnissade när jag skrev det. Skrattar när jag läser det.
För mig är det humor.
Sprunget ur den där lilla superförbjudna inte ens tanken när någon beskärmar sig över alla överfallsvåldtäkter man ska vara rädd för. Såå farligt skulle det väl inte vara att bli lite påsatt...
Men då har man fallit i fällan att våldtäkt har något med sex att göra.

Jag skämtar mycket om als också.
En hemsk sjukdom som ger upphov till självmordstankar.
Skulle man inte få skämta om det?

Jag tycker att man får skämta om allt.
Sen behöver inte alla tycka att allt är roligt.
Till exempel tycker jag inte att det är ett dugg kul att skämta om mona sahlin och toblerone eller juholts bostadsbidrag. Bara billigt.

Däremot gillar jag många kommentarer Med vitt skilda åsikter.
Och det fick jag!

Hälsar Savannens kåtaste lejoninna

#1 - - Carina:

Suveränt, Tina!

Du upphör inte att förvåna... vi kanske ska sända en tanke till Savannens lejonhane också - han har det nog inte lätt.



Kraam

#2 - - Skramlan:

Ja, det här är du och din blogg som alltid har något spännande och förunderligt att förmedla. Jag gillade ju inte förra inlägget och det står jag ju fast vid. Men, du ger med ord insikter och ger upphov till eftertankar. Kanske har jag själv skämtat om saker andra inte tyckt varit roligt, tja, vem vet. Är man själv alltid så hygglig? Troligen inte! Du lyckas få folk att reagera och tycka till, bli arga, glada, skratta kanske gråta med mera. Att våga och vilja skämta om sin sjukdom är ju egentligen suveränt. Det heter ju att skratt förlänger livet, stämmer nog. Fast sen kan ju inte alla skratta åt samma saker, man får välja.

#3 - - Linnéa:

Heja Tina! Keep writing!

#4 - - Mattias:

Vi behöver köra i diket då och då för att komma till insikt, tror jag. Detta sagt om faran av alltför mycket korrekt tänkande. Vi blir inte särskilt kloka av det.



Känner mig själv just nu som Muminpappan, vill kasta överbord allt gammalt och känt, slå mig lös, glömma barn och begränsningar. Härja och våldta! (Bildligen, för i helvete!) Kan bara leda till dikeskörning, jag vet. Men vafan!



Nån som lekt pinsamma leken förresten? Går ut på att säga så pinsamma saker att man faktiskt skäms. "Det är faktiskt nästan lika roligt som att knulla" sa jag en gång när jag och väninnan skulle förklara det för en tredje person. Det var pinsamt mest för att vi knappast kände honom, han måste undrat vad vi var för ena gökar. Jag kände hur värmen och rödfärgen steg i kinderna... Då fick jag en poäng!



/Mattias

#5 - - Anita:

Skönt visste det..du ser vad lätt de e att få igång folket..härligt..tänk o bara skriva om det man känner vad det än är ..jag älskar din blogg går in varje dag o det är inte ofta man läser kommentarerna när man läser en blogg men det är som att läsa en bok hos dej.

kram o alla som skriver kommentarer ..ha det bra:)

#6 - - Anders:

Jag skrattade högt när jag läste ditt förra inlägg, och fnissade när jag läste många av kommentarerna.



Man måste kunna skämta om allt. Det kan ibland vara väldigt smaklöst, men behöver inte vara mindre roligt för det.

#7 - - Skramlan:

Ibland kan man undra var gränsen går mellan skoj och allvar. Det en tycker är vansinnigt roligt uppfattar en annan som elakt, hur undviker man då missförstånd? Ja, det är inte lätt och nu tänker jag på humor och sånt i största allmänhet.

Detta är den enda bloggen jag kommenterat i, har läst en dell andra men denna trivs jag med trots att det blir kullerbyttor ibland. Jag läser också kommentarerna för det är minst lika intressant. Har visserligen inte läst alla kommentarerna från bloggens start, kanske skulle göra det. Hela bloggen har jag läst.

#8 - - Ylva:

Savannens kåtaste lejoninna...härligt Tina! - Din fantasi har i alla fall inte ALS, kan tänka mig att det pågår riktiga orgier därinne i hjärnskrynklorna från och till.

#9 - - Annika:

Heja tjejen!!! Gillar lejoninnor som ryter ifrån!

#10 - - Livet just nu:

Hahahaha! Du är för skön! Jag tycker också att man ska få lov att skämta om allt. Hur dystert skulle det inte bli annars? Dessutom kan jag för egen del känna att om jag driver å det grövsta med mina egna brister och annat, så blir det där svåra liiite roligare och mindre dramatiskt.



Önskar dig många sköna drömmar. ;-)

#11 - - Monica:

Tack och lov att det bara var ett skämt. Ett tag blev jag faktiskt riktigt orolig för dig(och för dina assistenter också för den delen)Jag kan själv skämta om det mesta och har väl också trampat i klaveret någon gång när det blivit för mycket. Kan väl säga att detta skakade om oss på bloggen ganska ordentligt, och att man nästan kunde höra nervösa fnittringar. Du får väl hålla i hatten nu Tina så att den inte blåser av när alla av lättnad andas ut efter att dom inser att du inte blivit helt tokig. Nu är det väl bara att vänta på nästa chock. För du hittar väl på något mer att skaka om oss med!? Vill bara säga att jag är glad för din skull att du kan hålla humöret uppe, du är en väldigt speciell och unik människa. Stor kram till dig

#12 - - En annan Tina:

Klart man kan skämta om det mesta! .... men jag gillar inte heller när man driver med och är respektlös mot andra människor typ Sahlin och Juholt. Men Din humor gillar jag. Senaste inlägget om gruppvåldtäkt var både roligt uttycksfullt och riktigt poetisk!

#13 - - Karolina:

Heja heja! Såklart man får skämta om allt. Och vilket smart sätt att få många kommentarer! :) Det här är till exempel min första någonsin!

#14 - - Monica:

Hej Tina! Du är unik som vågar skämta om allt. Att du i din situation skriver som du gör visar på en enorm styrka. Du hjälper oss andra som både kan äta hamburgare och krama våra barn att lyfta blicken. TACK!

#15 - - Sven Passgångaren Lindh:

Det pratas om organ-donation och det har jag anmält mej till men jag tycker man skulle inför ORGASM-DONATION. Jag menar...det finns så många som aldrig får/fått uppleva detta med en riktig orgasm. Samtidigt som det finns andra som fullkomligt badar i orgasmer ....mutipla...dutipla...yolanda hej..

....om och om igen och seglar på det där molnet av lycka .....som så många bara drömmer om..

Till och med Stones sjöng om att de inte fick någon "satisfaction"...ingen tillfredsställelse

Här med anmäler jag mej till ORGASM-DONATIONS-REGISTRET och uppmaner Er att följa efter....

Min första donation går förstås till Tina...fast det skulle kanske bli knepigt om hon som kvinna donerades en manlig orgasm...

Tänkte inte på det



Ska skissa på probelmet inatt

#16 - - Mattias igen:

Värst vad ni värner om Juholt och Sahlin av alla människor. Hajar inte det riktigt. Ni måste mena: billiga skämt om Juholt och Sahlin är inte roliga. Och det stämmer ju, billiga skämt är aldrig roliga. Menar ni att de båda per definition inte bör drivas med så blir det ju nästan lika kul som när norrmännen förbjöd Life of Brian; först då blev det riktigt roligt! I riktiga livet, liksom.



Klart man ska driva med Juholt och Sahlin! Om några!



Men jag tyckte att det blev väl tjock luft på bloggen av det senaste inlägget. Och detta. Mycket förnumstighet och prat om vad som går för sig respektive inte. Det värsta var att jag själv bidrog mer än de flesta!



Får nog gå ut och dra några djupa andetag. Blir nog ute ett tag. /Mattias

#17 - - Irving:

Att röra om i grytan gillar vi! Kram

#18 - - Anonym:

HA HA HA.. jag gillade det förra inlägget.. och jag gillar detta!! Go girl!

#19 - - Ann-Marie Alexandersson:

Men du, hur är det med förlamningen? Har du känsel i denedre environgerna eller är det en fantom som sitter där?

#20 - - Ann-Marie Alexandersson:

Skitlarviga kommentarer tycker jag! Förra blogginlägget blev alla så förskräckta och pryda och nu får man det att låta som ett skämt. Jag tänker att det är blodigr allvar rakt igenom. Du skulle aldrig larva dig.

#21 - - Håkan (på egen hand):

Hm ... Jag har på lite distans följt den senaste debatten. Min fundering i dag går mest ut på vad kvinnor kan säga, och vad män kan säga, innan det kallas för sexuella trakasserier. (Kanske också vad de kan göra)

Våldtäkt är ju aldrig bra men lite sexuella trakasserier kan ju pigga upp, om ni förstår vad jag menar.

Men visst är det mycket stor skillnad på vad man tolererar från kvinnor och män. Tänk bara på de där kvinnorna som "överföll" och kysste kvinnliga uniformerade poliser. Vad skulle hända om män gjorde det? (Mot kvinnliga resp. manliga poliser?)

Tänk också på Bolle i Harry Martinssons vägen till Klockrike. Han går på luffen och när han ser en kvinna komma mot honom på landsvägen springer han långt in i skogen och gömmer sig. Han vet att om hon får syn på honom kan hon få för sig att han är farlig och hennes rädsla kan hitta på en anklagelse som han inte kan försvara sig emot. Det samhället vill vi inte ha tillbaka, men ökad fokusering på våld och rädsla tycker jag har lett till ökad misstänksamhet igen på den senaste tiden.

Sedan jag blev ensam, tänker jag att man får ta vara på de små tillfällen av sexuella trakasserier man kan råka ut för!

När jag säger så, vill jag få dej att fundera på att vad som är OK i en situation från en människa till en annan, inte alls är OK i en annan situation mellan andra människor. Det är lätt att missförstå ...



Men å andra sidan är det tydligen inte inte alltid så lätt att förstå ett nej! Eller som en vän brukar säga: Exakt vad i ordet "nej" är det du inte förstår?

#22 - - Wikki:

Liten katt tassar in. Bara lägger mig en stund vid din sida och spinner. Som vi katter gör... ♥ Oss lejoninnor emellan.

NosPuss Wikki

#23 - - judi:

Jag har oxå ALS och det i sig är ju en våldtäkt att ha den sjukdomen för den tar ifrån dig allt du älskar din kropp ditt sätt att röra dig och kanske även ditt sinne inte helt fel att provocera även om jag blev arg när jag läste det ..kramiz

#24 - - M Anneli A:

Tittar bara in lite snabbt innan de är dags för John Blund att göra sitt.. Önskar dig en god natt kram kram ♥