OS

Datorn fixade torsten.
Telefonsupport och fjärrstyrning.

Sedan ont i tänderna.
Det är inte en barnlek att gå till tandläkaren när man inte kan gapa.
Men det fixade nathan.

Och nu är det snart OS.
Jag är ju som ni vet uttagen till landslaget i Uthärdning.
Tävlingen går till så att man sätter sig snett i en permobil
med tårna inböjda i ett par skor
och fingrarna i kors så naglarna skär in ordentligt.
Sen körs permobilen sakta över kullersten samtidigt som man ska skriva en mening med en ögondator
typ
USA imperialismen är en papperstiger.
Slogan snodd från en underbar film som heter Slogans. )

Det är en bedömningssport ungefär som konståkning.

Jag har tränat sen förra OS.

Min svaghet är ögondatorn på kullersten
men jag har medaljchans.

Glömde säga att de naturligtvis släpper lös två tvestjärtar i ansiktet före start.
Lätt som plätt.

Jag nådde faktiskt inte kvalgränsen i grenen Lyssning till bebisord
typ fossingarna.
Det är jag ganska glad för.
#1 - - Anonym:

Vi har nått kvalgränsen i grenen " Lära sig dö en smula för en datorberoende vän" och du har bara tränat! Vi skulle ha kunnat träna för vår riktiga styrkegren " Mod att vara den man är-inte tappa modet för detsamma".Nu har man inte kunnat träna alls för sin oro och all paradgrenens mod har gått till att stå mot oron. Men nu är vi tillbaka vid pumpen! Jag tror att vi alla kommer att få guld i våra grenar, dvs i alla fall du. Bra kämpat Harpasione, och välkommen tillbaka !!/Kram Taran

#2 - - Ylva La:

Heja Torsten och Nathan som är bra på det de ska.



Och heja du i OS i uthärdning - Jag tror absolut du har guldchans!



Kan jag skicka dottern på träningsläger hos dig förresten? När hon var typ 12 år hade hon dragit ut 8 tänder och tyckte att det var en baggis. Men hon hatade att fluorlacka - för då var hon tvungen att sitta still och vänta. Jättelänge.



ps din text är fantastisk

#3 - - Franck:

Ja, din text är nåt i hästväg. Vet inte vilken gren det är, men du kommer kvala in till finalen i Uthärdning, helt klart! Jag hade svårt att läsa din text och när du la på två tvestjärtar i ansiktet, då vred jag mig. Vilket du inte kan. Du har Guld-känning, fatta det. Du har väl redan fattat det, det är jag som inte fattat det. Lägg till det guldet, Publikens Guld, om jag får bestämma. Småguld till Torsten och Nathan också.

#4 - - Mari:

Hata, hata bebisord !

#5 - - KaosJenny:

Tror inte ens vi behöver tänka på att muta domarn, du har hem guldet!! Du har nog nobelprischans för den här texten också :-) Kram

#6 - - Mooseeyes:

... vilket osökt för tankarna till den tävling du faktiskt ställde upp i för lite sen; Poetry Slam. Ska det vara så jäkla svårt att klämma fram en vinnare, för det har de visst fortfarande inte gjort? Om jag förstår saken rätt så stod det klart medsamma att förstapriset gick till arrangören, iallafall. Hmm....



Jaja. På tal om slogans så är väl Ulf Lundells gamla grötrim "Mera borsten Torsten!" närapå en sån. Som nästan nykterist tar det emot att bjuda arbetande människor på sprit. Men nu är det ju fredag, så skål Torsten, om du läser detta. Annars får vi andra slå i och skåla för honom. Äppeljuicen jag tankade i indianprovinsen häromdagen har redan börjat jäsa. Vet inte om den är drickbar, men för Torsten kan jag tänka mig att prova. Skål! /Mooseeyes

#7 - - Christina Ax:

Ja, skål allihopa! Tina, Torsten och Nathan och alla andra som nu äntligen kan andas ut. Visst går det väl att få ner lite champis i slangen så du kan fira med oss att du är på banan igen? Och du - du vet att hela din armé står bakom dig inför OS-kampen!

#8 - - Hyrestanten:

Underbart inlägg!

Du har absolut guldet inom räckhåll :)

#9 - - K:

Guldkänning!!

#10 - - Skramlan:

Har glömt skriva tidigare att jag för ett tag sen kikade på youtubelänken och dikten var bra! Annars är jag ingen direkt vän av poesi, fattar liksom inte och kan ta till mig sånt. Men Harpasiones framförande i Poetry slam borde verkligen ha ett pris!

#11 - - Tessa i höghuset:

Du är grym i dina inlägg just nu. Varje inlägg är en knivskarp prisvinnande dikt. Du brukar vara bra, men du måste ha en extra brilliant period just nu. Du borde bli publicerad igen.



Sen förstår jag att ditt lidande är grymt i ordets rätta betydelse, och jag kan inte förstå och heller inte riktigt bemöta det, men jag berörs av det.

#12 - - Eva Blomkvist:

Vilken text, du är fullkomligt lysande!

#13 - - Kristina S:

Sedan ditt underbara inlägg går vi nu omkring här hemma och hittar på nya privata OS åt oss själva. Mycket fnitter.

#14 - - judi:

du har redan MVG i livets skola så jag tror att du har stora chanser på GULD absolut du får skriva och berätta hur det har gått i kvalen

#15 - - Kristina S:

Men vad egentligen menar du med bebisord?

kan aldrig tro att du själv inte föll för ord som dina egna bebisar skapade? Sådana ord kunde vi ju bara inte låta bli att upprepa och införliva i familjespråket! Vi använder dem fortfarande oss emellan fast barnen är vuxna.

#16 - - Maggan:

Vilken tur ändå att det finns sådana som Torsten & Nathan till hjälp när det behövs...tack & lov för dem. Vilken underbar fantasi du har blivit begåvad med. Underbart för oss att läsa och vad vore livet utan fantasi. Kram/ Maggan

#17 - - Ylva La:

Hatade bebisord:

Fossingar

Kissis

Mellis



D v s ord som gör att man stannar i växten.



Det som ens egna bebisar sa är inte hatade bebisord. Det är raka motsatsen: intelligenta försök att kommunicera.



Inte heller tycker jag om när folk använder bebisröst till mig. Här och nu tar jag beslut om att börja gå ut från affärer där expediten pratar med bebisröst till mig. Förmodligen ingen större förlust för varken dem eller mig. Händer mest i klädaffärer där jag tack vare ett annat beslut bestämt mig för att inte handla på bra länge.

#18 - - Taran:

Inte ens bebisar gillar bebisord! De blir glada och känner sig kloka, när man pratar som folk med dem!

Hoppas allting är bra med dig Harpasione!!!!Det blir så att när du inte skriver så blir vi stumma också, av saknad??!! Jag skickar en Tomas Tranströmer-citat: " Uppdrag: Att vara där man är."



Jag vill inte skicka citatet till någon annan än vår poet, och blivande OS-medaljör i HÅRD träning./Kram från Taran

#19 - - Anna TS:

Nästa torsdag sänder SVT en dokumentär om ALS-sjuke Birger Bergmann. Han är dansk och överlevt sjukdomen i tolv år. Mitt lyckliga liv som grönsak heter filmen, sänds i SVT2, 17 maj, kl 20.00.

#20 - - H:

Fåfänga tips från coachen:

Ta några klunkar Red Bull i slangen innan start så fokuserar du blicken bättre. Peppa dig med att det ger bättre karma att tvestjärtarna kryper i ditt ansikte än att du kliver i deras..



Det är mycket, mycket bra - att göra plågan till extremsport. Jag minns att jag tänkte åt det hållet inför barnafödandet. Och jag tror att det gjorde det mer hanterbart, även om det viktigaste var att vara beredd på vad som skulle hända i stora drag.



Minns första gången när utdrivningsskedet satte igång och jag tänkte att det är väl nu man ska vråla en del (som man sett på TV). Men då sa barnmorskan åt mig att vara tyst och använda kraften till att krysta istället. Och det fungerade ju bättre..

/H



#21 - - Ylva L:

Tack för ett gott skratt en trist kontorsdag. När jag tänker på dig tänker jag att det lika gärna kan gå bra.

#22 - - Anonym:

Vi här hemma skulle ställa oss vi upploppet och skrika hejja Tina hejja, hejja, hejja! flaggor skulle vi också ha med oss.