Hur står det till 2

Egentligen tycker jag bäst om svala rum
Och frysa lite.
Allra värst är att vara för varm.
Nu är jag ledsen och otacksam.

Och har gott om problem.
#1 - - Livet just nu:

Om jag kunde skulle jag burka mina vallningar och skickade dem till dig. Någon kunde öppna en burk och låta den pysa ut under ditt täcke. Jag tror att en burk hade varit lagom för en natt.

Hoppas du får något som hjälper!

#2 - - KaosJenny:

Det är helt ok att vara ledsen och otacksam... Att hata att frysa eller svettas också... Kram

#3 - - Ann2:

Gillar du fåglar? Jag har egentligen aldrig brytt mig om detaljer men gillat kvitter o då framför allt ugglors o loms hemligt sorgsna och koltrastens sommarminnande.
Men nu har vi börjat mata dem ovanligt tidigt i år med flera enkla plastbehållare och då börjar jag skilja på dem så smått. I dag satt jag vid datorn o hörde ett knackande ljud utanför fönstret. Där satt en blåmes på fönsterblecket o hackade lite på fönsterkittet tror jag. Den är ju så förtjusande fin i färgerna men jag måste säga ifrån med en huvudskakning så den flög. Rätt morsk för den återvände en gång o när jag beundrat den lite reste jag mig o skrämde bort den med min stora skugga.
Kanske du skulle gilla att spionera på ett gäng kring solrosautomater? Vad vet jag...
Virtuell kram {Tina}

#4 - - Kristina S:

Jag förstår att du kan vara ledsen när det tar så mycket möda att kommunicera för att få lagom.
Men varför skulle du vara tacksam?

#5 - - Ann-Marie Alexandersson :

Du - du har väl all anledning att vara både ledsen och otacksam. Tyvärr mår du inte bättre för det antar jag. Jag återkommer.

#6 - - Raggoparden:

Hjälper det med sprit? Mot ledsenheten?

Svar: Jag somnar gott iallafall.
Harpasione

#7 - - Mooseeyes:

Usch jag skrev så dumt sist. Lät som "alla som inte gillar Lasse Hallström är dumma i huvet". Så menar jag verkligen inte! Bara att jag tycker att vanlig medmänsklighet ofta är en underskattad faktor när filmer recenseras och att många intellektuella överskattar originalitet i konstnärliga verk. Det behöver inte alls vara fel med schabloner; har man ett barnsligt öppet sinne gör det inget att man hört sagan fjorton gånger förut! Menar jag.

Men iallafall. Ja du... Jag kan rapportera om ett särdeles hejdundrande åskväder över argentinska Pampas inatt. Jag har aldrig sett nåt liknande, det var långt över en blixt i sekunden i säkert en kvart, om inte mer. Hela spektaklet höll nog på en timme; i ochförsig upplevde jag den från buss, men det hela skedde på så hög höjd att det verkade befinna sig på samma plats hela tiden. Rätt som det var såg man slätten upplyst som på dagen, med färger och allt. Mycket tjusigt!

I Buenos Aires är det varmt. Och visst klagar folk! Svårt det där med lagom. Och förnöjsamhet. /Mooseeyes

#8 - - Mooseeyes minns:

Var du med när det dundrade så dramatiskt i Ammarnäs och blixten slog ner i en telefonstolpe nära nåra? Those where the times, typ. /Mooseeyes

#9 - - Helena:

tvättäkta Närkegnäll; alldeles för varmt på sommaren, svettig blir jag så fort jag gör minsta lilla, fötterna luktar urk och klibbig är jag om händerna. Så kommer hösten med regn och mörker, fryser och svettas om vartannat, svårt att klä sig "rätt". På vintern fryser jag, fryser och fryser, trots vantar, mössor, underställ, dubbla brallor och blir jag lagom varmt påbyltad så håller jag på och stupar inne på Ica i kassakön - får ju ingen luft !! Så kommer våren, älskar ljuset, av med alla paltor, leta sollägen i lä, huttrar om kvällarna och plockar av mig för snabbt, förkylningarna står som spön i backen... Och så kommer sommaren igen.... Ja, det är svårt med lagom och förnöjsamhet - eller ibland jäkligt enkelt när jag läser om hur du har det. Svettiga fötter är en tvättäkta bagatell!

#10 - - Maggan:

Det är så svårt att känna sig riktigt nöjd. När är man i sitt esse och när har man sitt Flow..kanske några korta stunder då och då, när man känner att man flyter med livet. Kan vara när man betraktar en soluppgång en tidig morgon, eller en brinnande solnedgång. Oftast något i naturen som gör att man känner så, att man är en liten del av alltet. Det gäller att hitta sitt eget men så svårt. Jag känner som du, Tina, jag gillar hellre svala rum än för varma. Önskar att du hittar dina små stunder,kanske när du skriver rader av din underbara poesi som berör oss alla på ett bra sätt.
Kram till dig/Maggan

#11 - - O:

Det ska vara varmt och skönt i sovrummet och sängen när man lägger sig. Sedan skall det vara svalt och och skönt när man somnar och sover. Och så lagom varmt när det är dags att stiga upp. Utopi!
När jag var liten hade vi flaskor med varmt vatten längst ner i sängen. Flaskorna instoppade i yllesockor. Skönt och mysigt att värma fötterna på!

#12 - - Laura:

Tack för din blogg. Hittade din blogg imorse efter att ha googlat efter böcker om ALS, hittade då din bok Om det bara var jag. Väntar nu på att den trillar ner i min brevlåda. Har suttit fastklistrad här på din blogg nu på morgonen.
Det blir väldigt personligt för mig att läsa runt här, min pappa hade ALS och fick vara med om hans långa tuffa resa.
Kommer följa din texter här, ska se till att få tid och gå igenom allt.

Svar: ,Det bästa finns i boken. Välkommen hit!
Harpasione