Brorsan

1
Jag har faktiskt en storebror
Här
Nu
Han kan spöa er allihop
Om man väljer rätt gren.
#1 - - Ann-Marie Alexandersson :

Vad ska jag då välja?

Svar: Om du vill ha spö så ta analys av diktanalyser eller fiske i djup bergslagssjö.
Harpasione

#2 - - Hillevi:

Hälsa så mycket! Det var väldigt länge sen jag träffade honom. Det skulle vara så kul att träffa honom igen oavsett hur mycket spö jag får i olika grenar :-).

Slogs ni någonsin? Det gjorde nog aldrig jag med mina bröder och inte de med varandra heller, vad jag minns, vi bara retades en del (P m mej och jag m N). Men av alla Q var väl din bror den fridsammaste??

#3 - - ewa:

Björk???

#4 - - Ann-Marie Alexandersson:

Analys av diktanalyser låter intressant. Har han något specialområde? Norskt 1800-tal t.ex.?

#5 - - Mooseeyes:

Jag är frestad att anta utmaningen. Analays av diktanalyser. Att fiska i bergslagssjö får mig att tänka på Bengt Emil Jonsson, och tänker att det är lite samma sak. Men den tanken är mer poetisk än analytisk.

Jag skrev en C-uppsats i litteratur om Tranströmers "Kopparödlan" i unga dagar och sen bråkade jag med Staffan Bergsten brevledes om hans tolkning av dikten och beskyllde den store akademikern för tilldiktning i sin analys. Ett icke hiskeligt, men dock brott! Att lupinernas toppar är böjda gör dem inte till ljus i en kyrka, menade jag. Det är hans bild, inte Tranströmers. Idag vet jag inte vad jag tycker.

Undrar vad storebror säger? Bergstens analys finns att läsa i nån bok han skrivit. /Mooseeyes

#6 - - Mooseeyes funderar vidare:

"Bergsten" förresten; vilket namn på en analytiker! En sån man ruckar nog inte på sina åsikter i första taget kan jag tänka mig. Staffan är Stefan, den heliga med det namnet blev stenad för sin tros skull. Så tuffa ska vi inte vara mot Staffan Bergsten om han skulle råka ha fel nångång.

Jag heter förresten Staffan själv, i andranamn. Krönta, bekransade är vi, mina namnar och jag. Med risk för att stenas för vår tros skull och kaxighet. /Mooseeyes

#7 - - Mooseeyes häpnar:

Humor; min tilläggspost kom upp, men inte den första. /Mooseeyes

#8 - - K:

Härligt!! En brorsa är fint! :)

#9 - - KaosJenny:

Jag ställer upp och han vinner. Kram

#10 - - Zorro:

Åh, jag som längtat efter en storebror hela mitt liv! Jag har en lillebror som jag spöade skiten ur som små.