Ett institut

Institutet för entomologisk beröring.
Finns.
Jag har startat det.
Ett fåtal styrelseplatser kvar om någon är intresserad.

Entomologisk beröring kan säkert bota utbrändhet
och fibromyalgi.

När en harkrank dansar runt din mun
och sticker in benet
så det fastnar mellan tänderna.
När en fluga springer omkring i din urringning.
När en trollslända stillsamt landar på din arm.

Det är entomologisk beröring..


Tacka.
Ta emot.
Låt det ske. Slappna av eller var förlamad.

Varför ska vi förakta beröringen från de sexbenta?

Institutet för entomologisk beröring behöver en klubbpärm.
Med aktivitetstips.

#1 - - Mooseeyes:

Eller när man letar efter transtillståndet under ett apelsinträd och myrorna börjar krylla och rentav bitas. Vad gör en sann Buddha då? Beats me. Biter mig. Gör myrorna.

Sen har vi löss, jag föreslår aktiviteten KLIA. Kan göras mycket socialt, om man törs.

Själv är jag mycket för reciprocitet, det mesta här i livet är tvåvägs, inte sant? Alltså bör vår beröring av de sexbenta också vara ett tema för klubben. "Inte ta i fjärilen, fjällen lossnar!" Men trollsländan går bra. Om man vet hur. Hopprätvingen likaså. Bärfisen knäpper man iväg.

Där jag befinner mig nu flyger seglarfjärilar från blomma till blomma. Iguazú, Argentina, det börjar bli vår. Beröring? Skulle vara själen då. Samtidigt som så mycket har gått sönder här, guaraníindianerna som länge levde i harmoni - antar jag - med detta fladdrande, lever nu i det moderna livets bakvatten. Det blir vemodigt att betrakta fjärilsleken, men det är förstås bara min tolkning.

Själslig beröring får nog inget eget kapitel va, då svämmar det ju över alldeles? /Mooseeyes

#2 - - Håkan o G:

En nattlig aktivitet som jag minns (inte utan rysningar)är rörelserna av några tvestjärtar som drösat ner från det gistna gäststugetaket och försökte hitta ett tryggt gömställe i mitt skägg. Jag har däremot svårt att minnas i vilket stadium mellan sömn och vakenhet som upplevelsen var som otäckast. Kan man få en plats på institutet?

Egentligen skulle ju institutet ständigt vaka över dig och bara släppa fram trollsländor och dekorativa fjärilar. Kanske en stillsamt promenerande nyckelpiga.

#3 - - Ylva La:

Jag är med!!! Om du vill vara ordförande denna gång kan jag ta din gamla styrelseroll: Inga Kosing.

Tyvärr kommer en man med bra styrelsenamn inte att vilja vara med: Fares Fares. Läste i DN idag att han har tatuerat in "insekter suger" på underarmen.

Ett givet aktivitetstips är således att ha nybörjarträffar för tveksamma, där långsamma, vackra och behagligt surrande insekter som inte sticks eller bits sakta närmar sig perifera kroppsdelar - t ex hälen.

#4 - - Kristina S:

Beröring, ja. Men måste Institutet vara så specialiserat på beröring av alla sinnen? Ska vi verkligen inte ha med retning av hörselsinnet? Ta spyflugan ute i rummet på natten t ex. Det är det enda jag inte klarar av. Blir rasande, vill DÖDA. Har aldrig haft framgång i detta. De är för snabba. Ingen reciprocitet där någonsin.
Jag vet vad Buddha tycker, Mooseeyes. Jag var i Indien i Boddghaya någon gång i min ungdom och deltog i zenmeditation på templets tak. Där gick det en vaktmästare med sprayflaska och sprayade innan så att vi alla unga europeer, australiensare och amerikaner skulle klara oss. Men den ledande munken skrattade lite och sade att egentligen skulle myggorna ingå i det hela.
Alltså en sann Buddha fortsätter att meditera och vara tolerant mot dem som inte är så sanna.

#5 - - Christina Ax:

Jag vill absolut vara med. Har bara väntat på att någon skulle engagera sig i Entomologisk Beröring. Har ett gammalt närfoto jag tagit på mig själv med en fjäril på näsan. Dessutom hade jag en en myra i byxorna för fem minuter sen och släppte ut den, då är man väl kvalificerad? Fast vad GÖR vi med inande nattmyggor i sovrummet? Det måste vi först bestämma.

#6 - - Harpasione själv :

Inande myggor tror vi är hannar. Då sticks de inte och vi somnar. Eller så låter vi dem lugnt sticka och ser det som en typ av sex. Någon sticker in något och sprutar ut något och det är så det ska vara. Kittlar lite skönt.

#7 - - Helena:

Ååååh nej - jag är diskvalificerad... Jag tycker verkligen inte om den där fjäderlätta, kittlande beröringen av små,smala,tunna,tunna ben som dansar över kinden... Kan möjligen stå ut med en nyckelpiga som kryper över handryggen, men inte så mycket mer.Jag får vara passiv medlem och nöja mig med att deltaga i årsmötet för att välja ny styrelse. Kan vi inte starta nå´t annat istället ??

#8 - - Malena:

Jag vill också vara med! jag brukar ibland myggor suga blod på mig. Jag tycker det är spännande att se när de sticker ner sin snabel, och att det är vackert när deras magar fylls med rött blod. Sen flyger de iväg, druckna, vinglande... Jag vet inte om jag inbillar mig, men det brukar inte bli kliande myggbett när myggan fått suga sig mätt!
Malena

#9 - - O:

Jag såg när blodiglar sög blod på Börje Salming I programmet "Fridlyst" på TV, det kanske inte gjorde ont? Fästingar har jag däremot inte någon längtan att bli berörd av. Jag får nog bli en passiv stödmedlem.

#10 - - Maggan:

Jag är lite tvetydig om jag skall ansluta mig till skaran. Nyss såg en en liten nyckelpiga, så liten och den knattrade på med sina små ben. Den var vacker, svart med gula prickar, jag släppte ut den i frihet och den flög iväg. Men så är det här med getingar. När jag stod högt uppe på en ställning och målade huset och en ilsken geting Bzzzz....flög rakt mot min panna som om den tog sikte där och stack mig, mitt mellan ögonbrynen, herregud jag kunde ramlat ner från ställningen i ren och pur förskräckelse. Så jag vet inte....jag förblir nog också passiv men dock en medlem. Jag gillar att du är tillbaka igen Kram

#11 - - Raggoparden:

Jag läste "etymologisk" och han undra om man skulle ha en samtalsgrupp om beröring...
Äckligaste insektsberöringen är nattfjäril som steker sej på sänglampan och ramlar ned på halsen när man ligger och läser. Brr.. jag får en form av gråtkramp bakom näsan bara vid tanken.

#12 - - Ylva La:

Vem tar på sig att göra artbestämningsnyckeln för insekter - enbart grundad på beröring?
För oss som tyckte det var svårt nog att titta på rutor på vingarna eller lyssna på vårtbitarnas sång....ha ha. "Endast nätta steg följt av ett stickande inom 3 sekunder." "Målmedveten färd, från landning till uppletande av behaglig sötma i halsgropstrakten." ???

#13 - - Ann-Marie Alexandersson :

Tyvärr, det här pallar inte jag. Lätt att säga - jag kan ju vifta bort dem. Harskrank på läpprn och in i munnen. Åhhhhhh

#14 - - Ylva La:

Nu undrar jag: med eller utan underarter i kryssarlistorna?