Kommentar

Ni kanske inte förstod riktigt.
JAG tycker INGENTING är konstigt.
Inte ens att en man rånar en annan man och lämnar honom på tågspåret.
Brottsligt. Ont. Ja.
Men inte konstigt.
Det är andra som hela tiden påstår att allt är konstigt.
Till och med vädret.
#1 - - Franck:

Gäckande skuggan! Du är i paritet med Johan Asplund, filosofen, hela tiden! Konstiga saker är 'överraskande' mera. Konstigheten ligger ofta i vad andra skulle tycka om det. Men amerikanska filmer är bra konstiga, men inte alla.

#2 - - Kristina S:

Jag tror att de flesta förstod hur du menade, harpasione.
"Konstig" är ett underbart ord pga sina flera betydelser, potentiellt motsatta. Neutral betydelse: ovanlig, okänd, svår att förstå.
Negativ betydelse: inte normal, fel, kanske skadlig/farlig, löjlig = förolämpning.
Positiv betydelse: ovanlig men intressant eller rolig.
Här har vi lekt med alla tre betydelser i olika proportioner. De flesta har nog tagit den negativa med en ;)) när de talat om sig själva.
Det är inte alls konstigt att du skrev en dikt om det ordet. Men din kommentar ovan är lite konstig för mig.

#3 - - Mooseeyes:

Jag hörde till korkskallarna som inte förstod... Ibland läser jag lite slarvigt, eller som det passar mig. Jag tycker nämligen för egen del att mycket vanligt är konstigt. Mycket vanligt svenskt inte minst, sånt som jag växte upp i. Jag hittade liksom aldrig in särskilt bra.

Inte för att det fanns något utrymme att missförstå dig, egentligen.

Däremot tycker jag att mycket vanligt mainstream amerikanskt är okonstigt och till på köpet djupsinnigt och bra. Up och Legally Blonde, Kung-Fu Panda och annat. Nu senast Due Date, om hur hinder på vägen får oss att växa. Och tycker att Ylva La är orättvis som inte väljer att se den pluralism som USA också tillåter och representerar, i högre grad än nästan något annat land. Men det beror väl på hur man väljer att se på saken, det ena är väl inte sannare än det andra. Fast inte vet jag om Sverige är så pluralistiskt heller. Om man väljer att se det så. /Mooseeyes

(som nu fortsätter att kommentera därför att H/T har lovat att lyfta upp mina kommentarer från slaskhögen som spamfiltret kastar dem på)

#4 - - Ylva La:

Älgögon: jag sa ju att jag var fördomsfull. I den media som når Sverige är amerikaner inte särskilt pluralistiskt tillåtande. Och jag har träffat en och annan amerikan som jag blivit trött på. För att de varit otroligt ointresserade av annat än sig själva och sin american way of living.

Och jag står för att jag OGILLAR att det även bland de som vill styra landet är okej att tvivla på att koldioxid kan förändra vårt klimat. OGILLAR att även bland de som vill styra landet finns de som tycker att abort är så FEL att även våldtagna ska nekas den möjligheten. Ett land som väljer såna ledare skulle jag inte trivas i.

Jag var nog inte tillräckligt rabiat fördomsfullt kritisk tidigare. Men nu: jag tycker väldigt illa om väldigt mycket amerikanskt. Men om du ser någon som bränner en ambassad, så är det inte jag. Jag står inte heller där och applåderar.

#5 - - Mooseeyes svarar Ylva La:

Ja så kan man välja att se på saken, och jag säger inte att du har fel.

Men jag säger också att det är ett misstag att haka upp sig på andras fel och brister.

Det kostar på att inse att det egentligen är en själv det handlar om. Jag nämner åter filmen Due Date, den handlar om det. Ingen stor rulle med konstnärliga mått mätt - vad det nu är? - och jag misstänker att du Ylva La bara skulle avsky den. Men likförbaskat visar den på ett utmärkt sätt hur den man mest retar sig på är den som mest liknar en och har mest att lära en.

Ugh! Har talat! ;-) /Mooseeyes

#6 - - H:

Heja Ylva La och dumt skrivet av Mooseeyes. Han slaar alltid med tredubbelt artilleri..

#7 - - Ylva La:

Kanske har jag hakat upp mig. Kanske tycker jag att det är farligt med en stormakt som drivs av ideal som jag inte tycker verkar vara sunda. Men kommer inte så långt som till att engagera mig i den internationella debatten - om det inte är just det dethär är? Du sitter ju därborta på andra sidan världen och jag här i Sverige......

#8 - - Mooseeyes igen igen:

Så klart det är farligt, men det är ju som det är. Kan man göra så mycket åt det?

Ändra i sig själv kan man göra.

/Mooseeyes

#9 - - Kristina S:

Men Ylva La! Förlåt att jag blandar mig in i er privata debatt. Är det inte lika farligt med en stormakt som Kina eller (än så länge) Ryssland? Har du undersökt hur sunda ideal som de drivs av? Hur skulle balansen se ut om USA plötsligt försvann?
Jag tycker att USA, hur dummma saker än kan komma därifrån, fyller funktion i underhållning av balans i världen. De står för frihet, individens frihet. Det är inte helt dumt, även om individer kan vara dumma ibland. Det gör inte Kina eller Ryssland.

#10 - - Ylva La:

Kristina S - mainstream som mainstream. Det var amerikanska filmer som nämndes. Kinesiska filmer, dokusåpor,deckare, artister etc etc ser jag inte så mycket av här...det är alltså den amerikanska mentaliteten jag har svårt att värja mig mot i min svenska vardagstillvaro. Finns självklart många andra länder som också har ett galet styre.

Mooseeyes - klart man kan. Det där var nog bara ett försök att få igång mig igen...

#11 - - Mooseeyes igen:

Ylva La: Jag kan bara önska dig lycka till. /Mooseeyes