Eller som att bli piskad

När smärtan just klingat av efter det senaste rappet
kommer en ny snärt
som skär hål i huden.

Eller stenad?
#1 - - Mari:

Ja, hur mycket kan en människa tåla? Har du lyssnat på "Som en storm från paradiset"?

Svar: Jag försöker läsa den men jag har inte kommit så långt. Piskrappen kommer emellan...
Harpasione

#2 - - Mari:

Jag önskar dig något som mildrar de hårdaste rappen...

#3 - - Ann-Marie Alexandersson:

Oj, jag har aldrig hört dig säga att du har ont. Jo, förresten när jag tänker efter,av nackskyddet. Hur ärdet, berätta!

#4 - - Anmaja/Lussekatt:

Vet inte vad jag ska skriva, så jag säger bara "hej".
Och att jag följt din blogg med glädje och smärta lääänge.
Anna

#5 - - Mooseeyes:

Jag har följt dig även under de senaste veckorna men inte kommit mig för att kommentera. Det är svårt att formulera några vettiga tröstens ord i bloggkommentarens begränsade form. Allra helst som det mesta nog redan blivit sagt, åtminstone vad mig anbelangar. Jag antar att du ser hur många som följer din blogg, kanske också var de befinner sig. Just nu är det den enda minimala lättnad jag kan erbjuda dig: jag läser vad du skriver. Jag tar till mig dina ord om smärta. /Mooseeyes

#6 - - Anita:

Har läst din blogg länge ..har heller inte några ord till tröst du är en underbar människa som orkar skriva om dej själv o dina tankar, jag tittar in varje dag för att se hur du har det...det känns svårt att inte kunna göra nåt!kram

#7 - - Anonym:

Jag vill också säga, som de två ovanstående, att jag tittar in hos dig varje dag, men kommenterar sällan.
Det betyder mycket för mig att läsa din blogg!

#8 - - KaosJenny:

Skickar en cyberkram (för det kan ju omöjligt göra ondare) och hoppas att du ska sluta ha ont...

#9 - - Håkan o G:

Jag gjorde en skidtur idag och tänkte på Gerd och på dej när jag for på Vänerns is bland öar och sund. Körde förbi Gerds och min badklippa, och ön där jag lyssnade på ditt sommarprogram. Nu är allt annorlunda. Jag satte mej och fikade på en sten, som visserligen var kall men minnet av den solvarma graniten var påtagligt.

Svar: Jag gläds!
Harpasione

#10 - - Anita:

Jag har märkt att det ibland inte är lika många som skriver kommentarer...jag själv tror att det beror på rädsla o kanske att det inte finns svar på det du skriver, ...jag skriver som jag själv känner ..för mej är det så att jag känner mej rädd på nåt sätt att du inte ska finnas där när jag tittar in :(eller att jag ska såra dej om jag skriver som nu,,det känns ibland som du börjar att ta farväl lite åt gången..jag vet inte hur det är på andra sidan o om jag tror på att det finns en sån..men hoppas det för då kommer du att sitta på ett moln o titta ner på oss alla o oxo hålla koll på din familj,men med din starkhet ok man kan ju inte alltid vara stark men du har du satt stora spår hos mej som aldrig kommer att försvinna förlåt om de blev lite mörkt skrivet inte menat så ,,jag skriver alltid som jag tänker o snackar...alltså för mycket ibland.Tänk att en kvinna man aldrig träffat har satt såna spår efter sig som du, du har lärt mej mycket...själv ska jag träffa en kurator som ska berätta om mindfulness som min läkare vill att jag ska börja med men jag tror att det räcker med att jag följt din blogg o kommer att fortsätta med ... kram

Svar: Jag tål alla kommentarer. Tack!
Harpasione

#11 - - hm..:

Vad det än är för sorts attacker du ansätts av - måtte de inte nå din inre kärna. Om de är orättfärdiga kan du kanske "stänga av" och se med själen åt ett annat håll?



Har du läst Agaat - en ganska ny roman om en svart flicka/kvinna, Agaat, som arbetar åt en boerkvinna, Milla, som får ALS? Den kanske inte finns inläst än?

#12 - - Håkan o G:

Till hm.. Vem har skrivit boken om Agaat?

Mindfulness ... den här bloggen och boken därtill slår det mesta.

#13 - - Anita:

Gomorron..måste få säga att jag menade inte att du Harpasione ska börja med mindfulness jag skrev om mej själv o att jag nog kan hoppa över det för jag har lärt mej så mycket från dej jag kanske missförsdod Håkan:)...ibland kan de bli fel när man skriver:) jag tror du förstår det Harpasione,,vackert namn du hittat på till dej föresten låter som musik,jag ger dej en morronkram o somnar om igen har inte s0vit så mycket ..vattendrivande:)

#14 - - hm..:

"Agaat" har skrivits av Marlene van Niekerk. Jag är bara i mitten än. Den är fantastisk i sin beskrivning av människoliv och relationen mellan kvinnorna och hur den färgas av tiden, platsen och förhållandet mellan boer och lokalbefolkning och dem själva som individer.. Jag är bara i mitten än.

#15 - - hm..:

åsså vill jag säga att jag bara är i mitten än..

#16 - - Ann2:

Till hm.. (hihi)
mitten är inte så
bara - att vara i

Rapp eller stenar däremot borde ingen behöva utstå.
Hoppas du har lindrande smekningar i närheten...
Ikea har mjuka fårskinn till hyfsat pris...kanske kunde ge värme
Allt tafatta råd för att jag så gärna vill trösta dej, skojiga, tuffa tjej.