IS

1
Att bli bortknäppt som en snorkråka från pekfingernageln
av den man älskade
hade förtroende för
var beroende av
eller litade på
Det sätter spår
Det kan vara samhället som sviker
eller en förälder
Eller någon annan
Jag kan förstå att det är en grogrund för hat
kanske mot hela mänskligheten?
Vad vet jag om alla IS-krigares erfarenheter
Bara gissar
#1 - - Slemmet:

Alla människor har ett val, man föds inte ond. Att man har det tufft och lever i "tunga" områden är ingen ursäkt. Men varför valde nästan alla svenskar från miljonprogrammet, det var också ett val. Jag tycker att vårt land är segregerat på så många nivåer att det är konstigt att det ens fungerar. Allt handlar om pengar och djupt falska självbilder. Skolan har varit politikernas lekstuga länge även där är det nivellering i många aspekter. Här har vi över hundra utförare av hemtjänst, ingen kommunal, jag ska välja själv, men jag utan röst orkar inte tröska igenom katalogen ens. För ganska många år sedan hade jag en morförälder där hon, lätt dement antogs klara av att besvara enkäter. Hon var så rädd för att de skulle bli arga och hämnas om vi inte fyllde i högsta betyg. Jag tror att svarsfrekvensen är så låg att man egentligen inte bör använda resultaten. Det här blev kanske väldigt trassligt, men det jag står för är att man har alltid ett val när man kommit upp i den ålder där man har utvecklat känslan för konsekvenser och vad som är rätt och fel. Jag har känt en djup svindel sedan lördags natt, jag kan inte ta in all smärta och oförmåga att göra något handfast!!

Kram från hon som svamlar för mycket

Svar: Jag tror inte att jag tror på vår representantativa demokrati längre. Ojdå det blev ett ta för mycket... Eller bara ett a? ALLA måste vara med om det ska bli demokrati.
Harpasione

#2 - - Bittan:

Det här är intressant. Vi har alla ett val men jag tror inte alla har förmåga att förutse konsekvenserna, i stort som smått. Vi har också olika bevekelsegrunder för våra val, det tror jag att vi alla kan skriva under på. Svamlar gör också
Bittan

Svar: Visst har vi ett val. En del väljer att skjuta folk eller spränga sig själv. Synd. Men det kanske beror på hur vi behandlar varandra?
Harpasione

#3 - - Håkan:

Nu ska vi se om det äntligen går att kommentera här. Jag har varit "bortvald" länge men nu har H äntligen "valt" att låta mej komma in i kommentatorsbåset igen.
Nja det kanske inte var en riktig historiebeskrivning över problemen med kommentarerna, men fungerar det så är jag tillbaka.

#4 - - Håkan:

Jaa! det fungerar!

#5 - - Håkan:

Jag har aldrig tappat förtroendet för att du förr eller senare ska släppa in mej igen Harpasione.
Tack för hjälpen!

#6 - - Anonym:

Läste en dikt av Johannes Anyuru i Aftonbladet den
14november. tänker på J H Khemiris bok Jag ringer
mina bröder...Och tackar nån, kanske mina förfäder,
för att mina val aldrig blir så svåra.
Stina


#7 - - KaosJenny:

Tror absolut att du har rätt i att det föder hat att bli bortvald/ utanför oavsett vad det beror på. Hat kan dock inte bekämpas med hat och det är det som är det svåra. Som Gandalf sa i The Hobbit så är det de små sakerna gjorda av omtanke och kärlek som vanliga människor gör varje dag som håller mörkret borta.

Kanske är det därför som det är så svårt allting då de små sakerna har svårt att nå överallt...

Svar: Fast jag Tror på de stora sakerna. Det segregerade samhället som sviker så många. Att hamna utanför innebär att man inte känner att man behöver följa de gemensamma reglerna Utan söker en ny gemenskap
Harpasione

#8 - - Zorro:

Klart en har ett val. Men som Bittan skrev: vi har olika bevekelsegrunder. Jag ser fram emot när din lillasyster äntligen ska bli den "världsminister" som bestämmer allt och som vill att alla ska ha det bra, som hon pratade om på högstadiet!

Svar: Haha jag tror att hon fortfarande strävar åt det hållet
Harpasione

#9 - - Jenny:

oj, nu läser jag här ovan att du har en lillasyster som ska bli världsminister. I den världen vill jag vara. Hon kommer göra det galant! Jag nickar instämmande i övrigt, ja....jag tror också det