Lycklig?

Lycka drabbar mig ögonblicksvis
Närsomhelst
Det har alltid varit så
Annars KÄNNER jag inte lycka
Dagarna går
ibland skrattar jag
ibland är jag ledsen
I min bibel Sapiens står det att man i stort sett föds med en lyckonivå som sedan varierar ganska lite beroende på yttre omständigheter
Det tror jag naturligtvis på
Annars vore ju inte Sapiens min bibel

Jag skriver om Lycka för att diskussionsklubben kommer hit snart
Eftersom jag inte kan prata måste jag skriva i förväg vad jag anser

Mina lyckliga ögonblick är inte när jag fött mina barn eller gift mig eller så utan i helt vardagliga situationer
Man kanske cyklar på en gata eller simmar i en sjö och plötsligt känns allting perfekt och skönt och vackert
Så är det för mig
Hur är det för dig?
#1 - - Eva R:

Tror det stämmer rätt bra att man föds med olika förutsättningar att kunna känna glädje och lycka i de små situationerna. Sedan kan livet hjälpa till/göra det svårt. Är nog rätt lik dig, lycklig när jag ligger och läser en bra bok, gärna med sällskap i närheten, men ändå ifred. Tycker om att ha människor omkring mig, fast jag är gärna lite vid sidan om. Stora ögonblick i livet har jag oftast inte ro att känna lycka, mest stressad över att allt skall fungera (inklusive jag själv) och för fokuserad. Kan bara vara lycklig när det är väldigt lugnt nära mig, för bara då kan jag verkligen känna något på riktigt. Låter kanske konstigt?

Svar: Låter inte alls konstigt.
Harpasione

#2 - - Snorkfröken af Slemspår:

Dwr stämmer på pticken, skicka bibeln. För mig kommer det som en stilla porlande bäck och en kort stund är allt självklart och kärlek! Mina händer sämre så snart blir det flytt och assisyenter. Kan man vara lycklig när någon städarunderredet?

En fet kram till finaste Du!

Svar: Nej det går inte. Möjligtvis ett litet leende om man lyckas tänka på något roligt.
Harpasione

#3 - - Anna:

Håller med dej. Trodde jag var ensam om den där ögonblickslyckan. Kul att vi är fler. Men att födas med en viss lyckonivå låter inte kul, för tänk om jag föddes med en väldigt låg. Kan jag då få upp nivån genom mina ögonblickslyckorus? Eller är jag mindre lycklig hela livet?

#4 - - StinaJ:

Ibland har jag försökt att hålla fast stunden när jag känner mej i absolut samklang med...vad?
Alltet, livet vet inte, bara att jag vill bli kvar där. Men näe då, efter en kort minut är allt som vanligt igen. Det är väl bäst så, överdoser kan vara otäcka.



#5 - - Håkan utan G:

Idag var det rätt bra med vännerna på isen.
(titta på länken här nedan, jag hoppas den fungerar.)

#6 - - Anneli:

Lycka är dom små sakerna som händer i min vardag. Det kan vara att min hund kommer o vill mysa, mina barnbarn som håller om mig eller när min son säger att han älskar mig.
Det finns mycket som gör mig lycklig, när saker o ting fungerar eller när jag klarar av saker som jag inte trodde att jag skulle klara av.
När jag kommer upp ur sängen pga min värk, ta mig igenom dagen pga min värk.
Att ha tak över huvudet o mat på bordet.
Ha en fin vecka, kramar ♥

#7 - - Mimmi:

lycka för mig kom från olyckligt. Städade hos er på Navet men min fina o tokiga kollega o vän gick bort. Det fick mig att läsa till förskollärare o det är ren o skär lycka! Att varje dag möta dessa små liv, fulla av nyfikenhet o värme. Det är lycka det! 😍

Svar: Minns dig precis!
Harpasione

#8 - - Kaa:

Lite ”off the topic”. Har du sett filmen ”The theory of everything” om Stephen Hawking? Han måste väl ha varit född med en enorm drivkraft? Annars gillar jag inte tanken att ”vi är som vi är”, vill tro att det alltid finns stor potential till förbättring. Inom parentes så var skådespelaren som gjorde rollen som Hawking helt sagolikt bra.

Svar: Nej inte sett. Jag har varit skeptisk till filmen Eftersom jag är säker på att den bygger på nån slags kärlekshistoria. Och sån vill jag inte se. Men jag kanske har fel?
Harpasione

#9 - - Kaa:

Ja och nej. Tyngdpunkten ligger på skildringen av hans första äktenskap och de tre barnen, men också svårigheterna i vardagen och hur han tacklar dem. Plus några glimtar av hans karriär. Hans forskarkarriär låter sig nog inte fångas i en spelfilm .... högt över våra huvuden. Jag hyrde den på SF Anytime for 39 kronor, känner du att den blir fel finns ju avstängningsknappen.

Svar: Får väl se...
Harpasione

#10 - - Kaa:

Återberätta om du ser den, vore spännande höra vad du tycker.

#11 - - Slemmet:

Vad händer om de står och pratar om vad de ska ha till middag när de rotar runt, och herre min je om man släpper loss lite väder. kanske kan man be om plommonjos om någon är trist?? Idag skällde slemmet ut doktorn, Slemmet måste skicka rosor, det är ju inte hans fel att jag är sjuk, men det var skönt så länge det varade och så bad jag ödmjukast om en spruta, det fick jag och en kram... ska nog sluta skälla!!


KRAM på bästa och finaste. Jag är orolig, de hovrar med tre helikoptrar över vattnet utanför, det måste ha hänt något...

Svar: Kanske nån som letar efter Dig!?! :)
Harpasione

#12 - - O:

En kort stund av lycka kan komma när jag ser ett gammalt foto som väcker fina minnen!

#13 - - Jenny:

Jag har tänkt så mycket på lycka. Kanske för att jag spenderat så lång tid olycklig. Men jag har kommit på att jag känner lycka när jag hittar stora fina gula kantareller i skogen. Annars är jag mest bitter och kroniskt deprimerad. Men kantareller gillar jag.

Svar: Precis så är det
Harpasione